Appartement huren Castricum

Zoekfilters
1 appartementen gevonden in Castricum.

Appartement huren Castricum

Het idee om je eigen appartement te hebben in Castricum... Iedereen gaat er vroeg of laat mee te maken krijgen. Je weet niet waar je moet beginnen met zoeken, en je wilt geen addertjes onder het gras. Vroeger kwam je advertenties tegen in de krant of kwam je aanbod tegen via bekenden. Deze dagen is een appartement huren in Castricum een stuk makkelijker. Voor serieus aanbod, werken we samen met sites waar je een paar euro betaalt om het aanbod te kunnen zien en erop kunt reageren. Gelukkig ben je op de juiste site. Rentsy.nl heeft grote partners samengevoegd, zodat je eenvoudig een appartement in Castricum kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Castricum?

De appartementen in Castricum die wij gescand en zichtbaar hebben gemaakt op onze website zijn volledig betrouwbaar. Wil je een appartement huren in Castricum, dan komen er een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers wil je hebben? Misschien ben je een student en wil je met je maatjes een 3 kamer appartement huren in Castricum. Dan kun je de kosten eerlijk delen aan de hand van het formaat van de kamers. Misschien heb je een stille ruimte nodig waar je fijn kunt thuiswerken of studeren. Vaak heb je dan ook een gedeelde woonkamer en keuken waar iedereen gebruik van maakt. Maar als je een young professional in Castricum bent met een partner heb je natuurlijk niet zo heel veel ruimte nodig maar wel meer privacy. Is dit het geval, kun je misschien beter een 2 kamer appartement huren in Castricum. Uiteindelijk, de eerste stap voor het kiezen van een appartement in Castricum, ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Castricum

Bij het huren van een appartement in Castricum hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte appartement in Castricum.

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)
 • Heb je de mogelijkheid om gratis te parkeren in de buurt van het appartement?
 • Is je werk of universiteit eenvoudig te bereiken?
 • Zijn er zaken die je moet opknappen in het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Ligt er een ondervloer in, en wat voor type verwarming heeft het appartement? (Dit kan bepalend zijn voor je energierekening)
 • Zijn er bepaalde wensen voor je appartement, en is er nu een renovatie of verbouwing nodig? (dit kan extra kosten met zich meebrengen)
 • Is er openbaar vervoer op loopafstand van het appartement?

Appartement in Castricum op het oog? Let goed op!

Tegenwoordig zijn er aardig wat websites en Facebook groepen in Castricum waar veel wordt opgelicht. Wij werken niet samen met dit soort adverteerders. We hebben Rentsy opgericht als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy zal er alles aan doen om veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Het kan voorkomen dat een oplichter misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Wij adviseren om bovenal altijd alert te zijn voor fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat je een schriftelijke overeenkomst hebt.

Let op een aantal zaken voordat je een appartement gaat huren in Castricum:

 • De prijs en de kwaliteit
 • Hoelang het contract geldig is.
 • De staat van het appartement
 • De mogelijkheid voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Castricum

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, zul je zien dat er voor appartementen in Castricum grote variatie is aan prijs, dat is op basis van kwaliteit en locatie. Vaak gebeurt het dat mensen die voor het eerst een appartement huren wanhopig zijn om snel een appartement in Castricum te vinden. Daarom wordt de keuze vaak gemaakt op basis van prijs. Maar zoals velen ook weten, goedkoop is soms duurkoop, dus een tip van ons is om tenminste 4 opties in Castricum te hebben waar je uit kan kiezen.

Contractduur voor een appartement in Castricum

Vaak geven verhuurders mondeling een contractduur op. Dit is een veelgebruikt trucje zodat je snel het appartement neemt. Er waren ooit gevallen waar de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, echter bleek dit schriftelijk 3 jaar te zijn. Zeker als je niet zeker weet of je er lang zult blijven is dit een punt dat duidelijk moet zijn voor zowel de verhuurder, en huurder.

De staat van het appartement

Bij het bekijken van appartementen is het slim om alles erg goed na te lopen. Het kan een vervelend zijn wanneer je een goedkope appartement in Castricum hebt gevonden, terwijl je nog enorm veel moet renoveren of repareren.

Huursubsidie in Castricum

Heb je een lager inkomen, dan kan je in aanmerking komen voor huursubsidie. Dit is een voorziening van de overheid om jou te helpen met de kosten. Wel moet je aan een aantal eisen voldoen.

Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag, dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De maandelijkse huurprijs voor het appartement in Castricum is niet te hoog.
 • Je huurt een zelfstandige appartement in Castricum.
 • Jouw inkomen en het inkomen van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Je vermogen en het vermogen van je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Je woont in Nederland.
 • Jij en alle huisgenoten staan bij de gemeente Castricum ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Alle inwoners hebben de Nederlandse nationaliteit of hebben een legaal verblijf in Nederland.
 • Jij bent minimaal 18 jaar of ouder.
 • Er is een huurcontract getekend tussen jou en de verhuurder.
 • Je betaalt de huur en kunt dit aantonen met bankafschriften.

Borgsom

Gefeliciteerd, je hebt de deal gesloten met de verhuurder en nu vraagt de makelaar om een borgsom zodat de huur van de woning in Castricum garant gesteld wordt. Let op dat de borgsom nooit hoger mag zijn dan 3 x de maandelijkse huur. Wanneer je na de huurperiode alles netjes achterlaat zul je deze borgsom terugkrijgen. Sommige verhuurders proberen deze som aan andere kosten te binden zoals de overname en renovaties voor een volgende huurder. Val niet voor dit soort trucjes.