Het vinden van een kamer in de grote steden is niet eenvoudig, maar is gelukkig wel makkelijker geworden dankzij Rentsy als matchmaker voor het huren van een kamer
Janice van Eick

Op kamers gaan? De ultieme student experience

Wil jij de ultieme student experience? Dan mag op kamers gaan wonen niet ontbreken. Je hoort deze term “op kamers gaan” zo vaak van tieners die net hun HAVO, MAVO of VWO hebben afgerond. Maar wat houdt dat nou precies in?

Op kamers gaan kan verschillende redenen hebben. Een voorbeeld is als iemand gaat studeren aan de universiteit aan de andere kant van het land. De hele dag reizen kan zwaar zijn en een verspilling van tijd. Sommige mensen zien op kamers gaan als een kans om verlost te worden van het gezeur van hun ouders. Wat de reden ook is, het is zeker een avontuur om op kamers gaan wonen.

Het betekent in een paar woorden uitgelegd. Feesten, zuipen en een klein beetje studeren. Op kamers gaan betekent ook dat je het ouderlijk huis verlaat en leert om voor jezelf te zorgen. Je eigen was doen, kook skills opbouwen. Door op kamers te gaan ontwikkel je een enorme zelfstandigheid. Niemand wilt thuiskomen en ontdekken dat het huis vies is en er geen eten is.

Rentsy als matchmaker om op kamers te gaan

Je brengt als student de meeste tijd door in je kamer, het verdient meer dan alleen een slaapplaats te zijn.

Je doet er je huiswerk, Netflix & chill, en wellicht gebruik je het voor andere doeleinden, zoals meditatie of lezen. Met Rentsy helpen we je de perfecte woonruimte te vinden voor jouw behoeften, of je nu een student bent die op zoek is naar een tijdelijke plek of op zoek bent naar een woonruimte voor de lange termijn.

Op kamers in een studentenstad

Lijkt het je fantastisch om in een andere studentenstad te studeren en daar te werken? Kijk dan eens goed naar het totale aanbod aan studentensteden in Nederland. Zoals je waarschijnlijk weet, zijn niet alle studentensteden hetzelfde. Ze hebben een verscheidenheid aan dingen die ze speciaal maken, maar dat is voor elke student anders. Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar er is eigenlijk veel variatie in onderwijs en cultuur van stad tot stad, om nog maar te zwijgen van het aangeboden nachtleven!

Er zijn momenteel 17 studentensteden in Nederland met 10.000 of meer studenten. Daaronder valt Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Breda, Delft, Groningen, Maastricht, Zwolle, Tilburg, Eindhoven, Enschede, Utrecht, Den Haag, Den Bosch, Wageningen en Amsterdam. Elke studentenstad heeft een andere samenstelling en kamers door de studies die er te vinden zijn.