Kamer huren Almere

Kamer huren Almere? Ga je studeren of werken in Almere?

Wanneer je gaat studeren in Almere dan is de meest voor de hand liggende optie een kamer. Een kamer geeft je een ruimte waar je jezelf terug kunt trekken na een dag hard studeren. Huur in Almere is redelijk betaalbaar. Op kamers gaan is een unieke ervaring, want het is het begin van een tijdperk waar je voor jezelf leert te zorgen en onafhankelijk wordt van je ouders.

Wanneer je op kamers gaat kun je ervan uit gaan dat je de woning deelt met mede huisgenoten. Zo wordt alles gedeeld behalve jouw eigen slaapkamer. Ga je dus naar het toilet, bid dan maar dat er niemand op zit.

Begin je zoekopdracht met Rentsy om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste kamers en ga een goede tijd als student tegemoet.

Waarom een kamer huren in Almere stad?

Wanneer je op kamers gaat doe je dit natuurlijk in een leuke stad. Almere is een kleine stad maar met een breed scala aan mogelijkheden voor studenten en ondernemers. Voor een deeltijd of voltijd studie kun je op het Windesheim terecht voor HBO opleidingen. Tijdens je studie werk je samen met bedrijven en instellingen in jouw regio. Dus ben je van plan te werken en wonen in Almere? Dan is dit de ideale gelegenheid.

Ook voor MBO studenten is er het ROC Flevoland college, met 2 vestigingen in Almere buiten en Almere poort. Hier in de buurt kun je ook gemakkelijk een prachtige kamer vinden die voldoet aan jouw eisen.

Veel particuliere verhuurders die een woning of huis beschikbaar hebben. Helpen graag studenten door een deel van de woning beschikbaar te stellen. Deze zijn al meestal gemeubileerd en hebben een bed, bureau, kledingkast ingericht zodat je van alle gemakken profiteert. Ideaal als je toch niet van plan lang te blijven.

Ken je zo een particuliere verhuurder? Of misschien kent een van je vrienden wel iemand? Dan kun je persoonlijk contact opnemen met de verhuurder.

Of je kunt je natuurlijk ook aanmelden bij een van onze partners en een email alert instellen. Zo ben je altijd op de hoogte wanneer er een prachtige kamer beschikbaar komt.

Openbaar vervoer in Almere

Almere heeft busbanen van ruim 60km. Zo zijn er nooit files voor bussen en rijden deze altijd op tijd. Dat is uniek in heel Nederland. Verder heeft Almere 6 treinstations die voornamelijk uit de Intercity en Sprinter treinen van de Nederlandse Spoorwegen bestaan. Dus op elke hoek van de straat is er op loopafstand wel een manier te vinden om met het openbaar vervoer te gaan.

Almere beschikt verder over zes stations met connecties naar andere steden en wijken:

 • Almere Centrum is het drukste station van de stad. Vanaf dit station vertrekken zowel sprinters als intercity’s met bestemmingen als Amsterdam, Lelystad, Zwolle, Groningen, Leeuwarden, Den Haag, Rotterdam, Dordrecht, Hilversum en Utrecht.
 • Almere Muziekwijk is een station in de wijk Muziekwijk. Vanaf dit station vertrekken sprinters naar bestemmingen als Amsterdam, Lelystad, Zwolle, Hilversum en Utrecht.
 • Almere Poort is een station in stadsdeel Almere Poort. Vanaf dit station vertrekken sprinters naar bestemmingen als Amsterdam, Lelystad, Zwolle, Hilversum en Utrecht.
 • Almere Parkwijk is een station tussen de wijken Parkwijk en Verzetswijk. Vanaf dit station vertrekken sprinters naar bestemmingen als Amsterdam, Lelystad en Zwolle.
 • Almere Buiten is een station in het centrum van stadsdeel Almere Buiten. Vanaf dit station vertrekken zowel sprinters als intercity’s naar bestemmingen als Amsterdam, Lelystad, Zwolle, Den Haag, Rotterdam en Dordrecht.
 • Almere Oostvaarders is een station tussen de wijken Oostvaardersbuurt en Eilandenbuurt. Vanaf dit station vertrekken sprinters naar bestemmingen als Amsterdam, Lelystad en Zwolle.

10 beste activiteiten om te doen in Almere voor studenten.

Almere heeft genoeg voorzieningen om te doen voor Young professionals en studenten. Houdt je van een terrasje of ga je naar een club?

 • Club Anno ( Eten drinken, dansen, en slapen)
 • Cafe Men at work ( Stufiesta, studentenfeest van Almere)
 • Cafe op 2
 • Cafe 1e rang
 • Cafe Cheers
 • Bierfabriek Almere
 • Club Cell

Hoe trek ik de aandacht van een verhuurder?

Heb je een mooie kamer gevonden? Denk altijd in je achterhoofd dat er misschien wel meerdere studenten zijn die deze kamer zouden willen.

Houdt het daarom kort en krachtig. Pas je bericht aan met alleen de nodige informatie want verhuurders hebben waarschijnlijk nog wel 100 andere berichten om te lezen.

Meld je als eerste aan. Aanmelden is meestal gratis of voor een paar euro heb je genoeg tijd om een kamer te vinden in Almere. Lees daarna de advertentie aandachtig door en stel persoonlijke vragen aan de verhuurder. De meeste verhuurders zoeken naar een net persoon, en niet naar een feestbeest of iemand die zijn huur niet op tijd betaald. Heb je een leuke baan? Geef dit dan aan zodat de verhuurder weet dat je financieel wel goed zit.

Hoe vind je snel een kamer in Almere?

Tienduizenden studenten zijn in deze periode op zoek naar een onderkomen in de buurt van hun school of universiteit. Begin dus op tijd met zoeken. Stuur follow ups als je een leuke kamer hebt gevonden. Het kan zijn dat de eigenaar jouw bericht de eerste keer niet heeft gezien.

Vrienden zijn er om je te helpen. Woont 1 van hen al in Almere? Vraag dan vriendelijk of hij/zij andere connecties heeft.

Wanneer je gaat bezichtigen is het goed om alles na te lopen. Het kan tegenvallen wanneer je een spotgoedkope kamer op de kop hebt getikt maar er nog allerlei vernieuwingen en renovaties gedaan moeten worden.

Vraag eens rond of er vrienden zijn die in Almere gaan studeren of werken. Je kunt dan ervoor kiezen om een appartement te huren in Almere. Dat is vaak goedkoper, gezelliger, maar ook vertrouwd.

Heb niet te veel verwachtingen bij het zoeken naar een studentenkamer

Vaak verwachten studenten dat ze gelijk een grote kamer voor een spotgoedkope prijs kunnen bemachtigen geheel gemeubileerd met wasmachine, bed, kasten etc etc.. Dit ligt helaas anders in de praktijk. Wees niet te kritisch met jezelf en ga voor een iets mindere kamer. Blijf op zoek als je niet tevreden bent en verhuis wanneer de situatie dat toe laat.

Waar moet je verder op letten als kamerzoekende?

In deze markt zijn veel oplichters actief. Maak dus nooit geld over zonder dat je iets hebt gezien. Vooral voor internationale studenten. Op hospiteer avonden kunnen er wel 20 mensen tegelijkertijd uitgenodigd worden in Almere. De beste tip is om deze 20 mensen voor te zijn. Vaak staat er in advertenties of een kamer gemeubileerd is of niet. Wanneer je een gemeubileerde kamer aangeleverd krijgt scheelt dat natuurlijk in de kosten. Je hebt waarschijnlijk geen verhuiswagen nodig en kunt per direct intrekken.

Hoeveel m 2 is genoeg voor een kamer in Almere

Vaak zie je op websites kamers in m 2. Dat betekent dat de website aantoont hoe groot de oppervlakte van een kamer is in vierkante meters. Hoeveel dit is voor jou toekomstige kamer ligt aan je budget en de grootte van je kamer. In grotere steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen zul je qua prijsverhouding minder m2 krijgen voor je budget.

Dat komt omdat deze kamers direct in het centrum van ligt. Alles is dan gemakkelijk bereikbaar en je hoeft dan niet ver te reizen. Als je iets verder van het centrum van Almere een kamer zoekt zul je waarschijnlijk meer m2 voor je budget krijgen. Je moet dan wel iets verder reizen.

Ben je het erover eens met de huurprijs? En nu?

Heb jij eindelijk een kamer kunnen bemachtigen? Vergeet niet niet het huurcontract op te stellen en te ondertekenen. Dat is het bewijs dat de woonruimte officieel jouw nieuwe thuis is.

Vergeet niet te vragen wat de servicekosten zijn, en eventueel andere kosten die erbij komen kijken.

Ga er op uit en verken je omgeving. Waar ga je uit van het weekend? Hoe is de metro of bus aansluiting? En waar ga je boodschappen doen? En niet onbelangrijk. Welke diverse winkels zijn er?

Er zijn meer studenten dan kamers beschikbaar in Almere. Begin vroegtijdig met zoeken zodat je niet zonder woning zit als je begint aan je studie of baan. Vergeet je ook niet in te schrijven bij de gemeente. Zo weet de gemeente waar je nieuwe thuis is.

Een andere belangrijke factor is. Ben je van plan elke dag te gaan fietsen of ga je met het openbaar vervoer?

Er zijn verschillende soorten kamers in Almere. Wij hebben bijna alles verzameld hier voor jou. Gebruik de filter aan de linkerzijde en begin op tijd met het zoeken naar een kamer.