Appartement huren Eindhoven

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

515 appartementen gevonden in Eindhoven.

Appartement huren Eindhoven

Zoek je een eigen appartement, kamer of huurwoning in regio Eindhoven? Iedereen gaat er vroeg of laat mee te maken krijgen. Of je nou een student bent, young professional of een gezin hebt. Huur in Eindhoven is geen slechte keus.

Tegenwoordig is het zo dat je voor een koophuis minimaal 10 jaar moet wachten. Daarom huren velen liever. Dat is ook makkelijker als je plots van gedachten veranderd en toch in een andere stad wilt wonen. Waar je moet beginnen met zoeken is nog een raadsel waar Rentsy.nl je graag bij helpt.

Een tijd geleden zochten we naar advertenties in de krant of we zochten hulp van familie en kennissen. Tegenwoordig is een appartement huren in Eindhoven een stuk makkelijker. We hebben een samenwerking met bekende websites in de huizenmarkt waar je voor een paar euro in 1 oogopslag alle actuele aanbod te kan zien en reageren. Je bent gelukkig op het juiste adres. Rentsy.nl heeft grote sites in Nederland samengevoegd, zodat je gemakkelijk diverse appartementen in Eindhoven kunt vinden.

Populaire wijken in Eindhoven

Allereerst is het natuurlijk van belang dat je de juiste wijk uit zoekt. De stad Eindhoven heeft maar liefst zeven stadsdelen: Centrum, Woensel-Zuid, Woensel-Noord, Stratum, Tongelre, Gestel en Strijp. Deze stadsdelen zijn onderverdeeld in 17 wijken. Hier onder wordt een selectie van de populairste wijken in Eindhoven uitgelicht.

Strijp-S

Als je ervoor kiest om in Strijp-S te wonen kun je er van uit gaan dat je veel expats als buren hebt. Hier worden de nieuwste woningen gebouwd. Het is de juiste combinatie van wonen, werken en leven en daarom erg in trek. Tevens is de wijk gebouwd op het fundament van Philips en dichtbij het high tech Campus waar technologie en innovatie centraal staat.

Oud-Stratum

Ben je meer old-fashioned en zoek je een huurwoning voor bepaalde of onbepaalde tijd in Eindhoven dan zit is Stratum de ideale plek. Oud stratum is een plek gelegen vlakbij het het centrum waar studenten maar ook gezinnen zich thuis voelen. De beschikbaarheid voor huurappartementen is groot. Er heerst een variatie van cultuur en het centrum, parktheater en Stadswandelpark is op loopafstand.

Vonderkwartier

Ben je erg sociaal ingesteld dan is deze ligging de ideale wijk voor jou. Het Vonderkwartier is door de community uitgeroepen tot de leukste wijk van Eindhoven met een actieve buurtvereniging, en gezellige straten . Veel initiatieven worden hier geïnitieerd zoals workshops, carnavalstochten, speurtochten en een nieuwe community genaamd "Vonderdoeners". Dit is een wijk voor jonge gezinnen met kinderen die graag een deel willen uitmaken van sociale activiteiten.

Hoe kies je de juiste appartement in centrum Eindhoven?

De appartementen en huurwoningen in Eindhoven die wij gescand en zichtbaar hebben gemaakt op onze website zijn volledig betrouwbaar. Ga je een appartement huren in Eindhoven, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee mout houden. Wat is het aantal kamers dat je zoekt voor een appartement of huurwoning?

Stel je bent een student en wilt met vrienden een 3 kamer appartement huren in Eindhoven. Dan is een kostenverdeling wel zo eerlijk op basis van het formaat van de kamers. Je hebt wellicht een privé kamer nodig waar je fijn kunt studeren of thuis kunt werken. En misschien heb je een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van kan maken en aan jouw eisen voldoet.

Als young professional in Eindhoven heb je wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel meer privacy. Heb je minder ruimte nodig, kun je kiezen voor een andere optie: een 2 kamer appartement, of studio huren in Eindhoven. Uiteindelijk, de eerste stap voor het kiezen van een appartement in Eindhoven, ligt bij jouw behoeften.

Bovenaan deze pagina is een handige filter te vinden waar je je zoekopdracht kunt wijzigen. Je kunt filteren op het aantal slaapkamers, studio's, huurwoningen, m 2 (woonoppervlakte in vierkante meters).

Wil je op de hoogte zijn van aanbod? De meeste partners hebben een email alert, laat je e mailadres achter en ontvang de meest actuele aanbod.

Checklist appartement huren Eindhoven

Bij het huren van een appartement in Eindhoven hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte appartement in Eindhoven.

 • Zijn er zaken die je moet opknappen in het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Ligt er al laminaat, tegels of tapijt in?
 • Ligt er een ondervloer in, en wat voor type verwarming heeft het appartement? (Dit kan bepalend zijn voor je energierekening)
 • Heb je een extra voorkeur voor een woonruimte? En is er nu een renovatie of verbouwing nodig? (dit kan extra kosten met zich meebrengen)
 • Welke voorzieningen heb je in jouw buurt? (bijv. fitnesscentra's, winkelcentrum, supermarkten, etc.)
 • Is er een beschikbare parkeergelegenheid dichtbij je woning?
 • Kan je makkelijk reizen naar je universiteit of werk?
 • Kan je snel naar het OV lopen vanaf het appartement?

Appartement in Noord Brabant gevonden? Let op! Er zijn een handvol websites en Facebook groepen in Eindhoven waar veel wordt opgelicht. Wij werken niet samen met dit soort adverteerders. We hebben Rentsy opgericht als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy zal er alles aan doen om veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Het kan voorkomen dat een oplichter misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Wij adviseren om bovenal altijd alert te zijn voor fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat je een schriftelijke overeenkomst hebt.

Voordat je een appartement gaat huren in Eindhoven, let op een aantal zaken:

 • De prijs en de kwaliteit
 • Hoelang het contract geldig is.
 • De staat van het appartement
 • Eventuele huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Eindhoven

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, kom je er al snel achter dat er in Eindhoven een grote variatie is aan prijs. Dit is afhankelijk van de locatie en de kwaliteit. Vaak gebeurt het dat mensen die voor het eerst een appartement huren wanhopig zijn om snel een appartement in Eindhoven te vinden. Daarom wordt de keuze vaak gemaakt op basis van prijs. Een goedkoop appartement kan erg aantrekkelijk zijn. Maar zoals velen ook weten, goedkoop brengt meestal extra kosten met zich mee.

De voordelen van een gemeubileerd appartement

Wanneer je voor een gemeubileerd appartement kiest kan je ervan uit gaan dat de kosten doorberekend worden in de huurprijs. De eigenaar heeft immers zijn best gedaan om alle meubels, tv, koelkast, keuken, interieur en wellicht een wasmachine in het huurappartement te krijgen. Kies voor een gemeubileerd appartement wanneer je deze last liever niet hebben wilt.

Echter een gemeubileerd appartement kan ook nadelen met zich meebrengen. Uit ervaring weten wij dat de meeste verhuurders meestal voor goedkope of 2e handse interieur gaat. Dit kan ten nadele zijn voor huurders. Want als er iets kapot gaat dan krijg je wellicht je borg niet terug of moet je voor de kosten opdraaien.

Wanneer je voor een ongemeubileerd appartement kiest heb je meer vrijheid. Je kunt de samenhang van interieur zelf bepalen en apparatuur zelf uitkiezen. Dit is een extra investering die je moet overwegen maar op den duur heb je er meer profijt van. Is vervoer voor deze zware meubels een probleem? Dan kun je gemakkelijk een busje huren en een paar vrienden vragen om te helpen tillen.

Contractduur voor een appartement in Eindhoven

In veel gevallen wordt er vanuit de kant van de verhuurder vaak mondeling een contractduur opgelegd. Dit is veelgebruikt trucje zodat jij snel het appartement neemt en de overige kosten voor het appartement niet ziet. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, maar schriftelijk bleek dit 3 jaar te zijn. Vooral wanneer het nog niet duidelijk is hoe lang je wilt blijven, is dit een punt wat duidelijk moet zijn voor de huurder en verhuurder.

De staat van het appartement

Bij het bezichtigen van appartementen, is het wijs om alles goed na te lopen. Het kan tegenvallen wanneer je een spot goedkope appartement in Eindhoven met een lage huur op de kop hebt getikt maar er nog allerlei vernieuwingen en renovaties gedaan moeten worden.

Huursubsidie in Eindhoven

Heb je een lager inkomen, dan kan je in aanmerking komen voor huursubsidie. Dit is een regeling vanuit de overheid die kan helpen met de kosten. Wel moet je aan een aantal eisen voldoen.

Wil je in aanmerking komen voor huurtoeslag, dan zijn dit de voorwaarden:

 • De maandelijkse huurprijs voor het appartement in Eindhoven is niet te hoog.
 • Het is een zelfstandige appartement in Eindhoven.
 • Jouw inkomen en het inkomen van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Je vermogen en het vermogen van je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Je bent woonachtend in Nederland.
 • Jij en de andere bewoners staan bij de gemeente Eindhoven ingeschreven op uw woonadres.
 • Alle inwoners hebben de Nederlandse nationaliteit of hebben een legaal verblijf in Nederland.
 • Je bent minimaal 18 jaar oud.
 • Jij en de verhuurder hebben een huurcontract getekend.
 • De huur wordt betaald en dit kan je bewijzen dmv. bankafschriften.

Ben ik verplicht een Borgsom te betalen

Wanneer je de juiste woning in de juiste wijk uitgekozen hebt moet je meestal een borgsom betalen aan de bemiddelaar of makelaar om er zeker van te zijn dat de woning garant gesteld wordt.

Let op: De borg mag nooit hoger zijn dan 3x de maandelijkse huur. De makelaar moet deze borgsom bewaren en wanneer de woning na de huurperiode netjes is achtergelaten krijg je deze borgsom terug. Het gebeurt wel eens dat verhuurders deze borgsommen proberen te combineren met andere zaken zoals renovaties voor de volgende huurder. Dit is not done, dus val niet voor dit soort trucjes.