Appartement huren Heerhugowaard

Zoekfilters
3 appartementen gevonden in Heerhugowaard.

Appartement huren Heerhugowaard

Het idee om je eigen appartement te hebben in Heerhugowaard... Iedereen gaat er vroeg of laat mee te maken krijgen. Waar de zoektocht begint is niet altijd even duidelijk. en je wilt uiteraard geen adders onder het gras. Een tijd geleden zochten we naar advertenties in de krant of we zochten hulp van bekenden. Een appartement huren in Heerhugowaard is tegenwoordig een stuk makkelijker. We werken met sites waar je een paar euro betaalt om in 1 oogopslag alle het aanbod te kunnen zien en erop te reageren. Gelukkig ben je op de juiste site. Rentsy.nl heeft grote partners samengevoegd, zodat je eenvoudig een appartement in Heerhugowaard kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Heerhugowaard?

Wij hebben appartementen in Heerhugowaard gevonden en samengevoegd op onze website. Deze bronnen zijn volledig betrouwbaar. Een appartement huren in Heerhugowaard? Er komen een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers heb je nodig? Stel je bent een student en wilt met vrienden een 3 kamer appartement huren in Heerhugowaard. Dan kun je de kosten eerlijk delen aan de hand van het formaat van de kamers. Misschien heb je een stille ruimte nodig waar je fijn kunt thuiswerken of studeren. Vaak heb je dan ook een gedeelde woonkamer en keuken waar iedereen gebruik van maakt. Als young professional in Heerhugowaard heb je wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel meer privacy. Heb je minder ruimte nodig, kun je kiezen voor een andere optie: een 2 kamer appartement huren in Heerhugowaard. Al met al de eerste stap om een appartement in Heerhugowaard te kiezen ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Heerhugowaard

Bij het huren van een appartement in Heerhugowaard hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte appartement in Heerhugowaard.

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)
 • Heb je de mogelijkheid om gratis te parkeren in de buurt van het appartement?
 • Is de bereikbaarheid naar je werk of universiteit makkelijk?
 • Zijn er zaken die gerepareerd moet worden in het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Ligt er een ondervloer in, en wat voor type verwarming heeft het appartement? (Dit kan bepalend zijn voor je energierekening)
 • Heb je bepaalde wensen voor het appartement, en moet je nu het een en ander verbouwen? (dit kan je extra kosten opleveren)
 • Is het OV op loopafstand van het appartement?

Appartement in Heerhugowaard gespot? Let op!

Er zijn talloze websites en Facebook groepen in Heerhugowaard waar veel wordt opgelicht. Wij werken niet samen met dit soort adverteerders. We hebben Rentsy opgericht als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy doet er alles aan om de betrouwbaarheid en veiligheid van de website zo hoog mogelijk te houden. Helaas kan het voorkomen dat een makelaar in Heerhugowaard misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Wij geven daarom het advies om zelf ook alert te zijn op eventuele fraude. Check de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst gesloten is.

Let op een aantal zaken voordat je een appartement gaat huren in Heerhugowaard:

 • De prijs en de kwaliteit
 • De contractduur
 • De staat van het appartement
 • Eventuele huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Heerhugowaard

Bij de zoektocht voor een appartement om te huren, merk je al vrij snel dat er in Heerhugowaard een grote variatie is aan prijs. Dit is vaak gebaseerd op locatie en kwaliteit. Het komt vaak voor dat mensen in haast een appartement willen huren in Heerhugowaard. Vaak wordt hier gekozen aan de hand van de prijs. Het is vrij algemeen bekend, goedkoop is meestal duurkoop. Rentsy advisteert om tenminste 4 opties in Heerhugowaard te hebben wear je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Heerhugowaard

In veel gevallen wordt er vanuit de kant van de verhuurder vaak mondeling een contractduur opgelegd. Dit is veelgebruikt trucje zodat jij snel het appartement neemt. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, maar schriftelijk bleek dit 3 jaar te zijn. Wanner je nog niet zeker weet hoelang je wilt blijven, is dit een punt wat extra duidelijk moet zijn voor de verhuurder en huurder.

De staat van het appartement

Bij het bekijken van appartementen is het slim om alles erg goed na te lopen. Het kan een vervelend zijn wanneer je een goedkope appartement in Heerhugowaard hebt gevonden, terwijl je nog enorm veel moet renoveren of repareren.

Huursubsidie in Heerhugowaard

Is je inkomen lager, dan heb je wellicht recht op huursubsidie. Dit is een regeling vanuit de overheid die kan helpen met de kosten. Echter, zijn er een hoop eisen waar je aan moet voldoen.

Om huurtoeslag te krijgen, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De huur voor het appartement in Heerhugowaard is niet te hoog.
 • Het is een zelfstandige appartement in Heerhugowaard.
 • Je inkomen en die van je toeslagpartner en/of medebewoners is niet te hoog.
 • Je vermogen en het vermogen van je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Je woont in Nederland.
 • Jij en alle huisgenoten staan bij de gemeente Heerhugowaard ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Jij, en je huisgenoten zijn van Nederlandse nationaliteit of verblijven op dit moment legaal in Nederland.
 • Je bent minimaal 18 jaar oud.
 • Jij en de verhuurder hebben een huurcontract getekend.
 • De maandelijkse huur wordt door jou netjes betaald, en je kunt dit bewijzen met bankafschriften.

Borgsom

Gefeliciteerd, je hebt de deal gesloten met de verhuurder en nu vraagt de makelaar om een borgsom zodat de huur van de woning in Heerhugowaard garant gesteld wordt. Let op dat de borgsom nooit hoger mag zijn dan 3 x de maandelijkse huur. Wanneer je na de huurperiode alles netjes achterlaat zul je deze borgsom terugkrijgen. Vaak komt het voor dat verhuurders deze borgsom proberen te binden aan overige zaken, zoals renovaties voor een volgende huurder. Wees waakzaam voor dit soort trucjes.