Kamer huren Tilburg

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

Kamer huren Tilburg?

Oh wat spannend! Binnenkort een studentenkamer in Tilburg. Lekker weg van je ouders en nog leuker, het studentenleven verkennen. In Tilburg vindt u de beste uitgaansgelegenheden waar een student van kan dromen naast de studie op de Universiteit. Dat kan ook niet anders want Tilburg heeft zich in de laatste jaren zichzelf naar de top 5 van leukste studentensteden weten te wringen. Tilburg heeft de grootste kroegen dichtheid van alle studentensteden. En de leukste en grootste kermis is hier te vinden.

Dus, ben jij op zoek naar woonruimte voor je studie of baan in Tilburg? Een kamer is een goede keus voor een starter. Wanneer je wat meer budget hebt dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een appartement of studio te huren.

Snel een kamer huren in Tilburg via particuliere verhuurders?

Wil je snel een studentenkamer vinden? Daar zijn een aantal tips voor. Wanneer je op zoek bent naar een geschikte kamer in Tilburg dan kun je rondvragen in je vriendenkring of er een particuliere verhuurder is. Wanneer je via onze partners registreert kun je zodoende direct in contact komen met particuliere verhuurders en de nieuwste kamers bekijken. Particulieren zijn eigenaren die een appartement of woning hebben gekocht en deze onderverhuurt aan studenten. Het voordeel is dat er geen bemiddeling tussen zit en je die kosten bespaart. De bemiddeling is namelijk de website waar je voor een paar tientjes toegang hebt tot alle verhuurders.

Rentsy werkt samen met partners, en heeft een ruim aanbod met dagelijks nieuwe updates voor nieuwe studentenkamers dus houdt deze in de gaten. Bij de meeste partners kun je een gratis account aanmaken. Maar wil je echt snel die kamer op die mooie locatie? Schroom dan niet om een paar tientjes neer te leggen voor de extra service.

Hoe schrijf je een bericht naar de verhuurder?

Allereerst wanneer je ingeschreven staat bij onze partners krijg je directe contact zoals e mail en telefoonnummer te zien.

Als kamerzoekende moet je snel zijn en op tijd reageren. Het kan zijn dat iemand je net voor is. Het zou zonde zijn als je daarom je kans mist voor die leuke kamer. Schrijf je daarom vroegtijdig in op alle woningaanbod websites om zo je kans te vergroten. Stuur follow ups als je een leuke kamer hebt gevonden. Het kan zijn dat de eigenaar jouw bericht de eerste keer niet heeft gezien.

Toon direct aan dat je oprecht interesse hebt in de woning. Verhuurders willen ook niet hun tijd verdoen. Geef direct de reden waarom de kamer bij jou past. Wellicht heb je in de advertentie gelezen dat de verhuurder liever geen rokers heeft. Dan kun je vermelden dat je niet rookt bijvoorbeeld. Dat zijn pluspunten voor jou.

Aanmelden is meestal gratis. Of voor een paar euro heb je alle tijd om een kamer te vinden in Tilburg. Je kunt dan een persoonlijk gesprek beginnen met de verhuurder en jezelf voorstellen.

Wat is er te doen in Tilburg als student?

We hebben het al aangegeven. Tilburg is een echte studenten stad. Maar wat is er nou te doen naast de vele kroegen in het centrum bezoeken? Wil je gezellig en sociaal doen? We zetten de voorzieningen en activiteiten hier voor je op een rijtje.

Doloris Meta Maze

Houdt je van kunst en cultuur in een ander jasje? De Dolora Meta maze is een doolhof voor volwassenen. Laat je verrassen in deze bijzondere ervaring en de rooftop bar die onlangs een horeca prijs heeft gewonnen.

Spoorpark

Dit tilburgse park is omgebouwd tot een plek waar je kunt picknicken en sporten. Vroeger was het een verwaarloosd industriegebied, maar tegenwoordig kun je er ook hippe eettentjes vinden.

Poppodium 013

Het grootste popppodium van Nederland en dit is een van de plekken waar Tilburg bekend om staat. Bekende artiesten zoals marco borsato, vunzige deuntjes komen hier optreden.

Kempentoren

De Kempentoren heeft een hoogste van maar liefst 35 meter en is een van de beste uitkijkpunten over Tilburg. Heb je een date gescoord dan is dit een leuke activiteit. Je kunt vanaf de toren geheel Tilburg zien en soms wel een stukje van Breda.

Tilburgse Kermis

De Tilburgse kermis is een 10 daagse activiteit in hartje Tilburg. Nog sterker, het is de grootste kermis van geheel Benelux. Plan dus je werkdagen, studietijd goed in want deze mag je echt niet missen.

Leuke Restaurants in Tilburg

Wanneer je een student bent in Tilburg en een kamer hebt gevonden hebben we hier een aantal leuke bekende restaurants en eettentjes voor jou op een rijtje gezet.

 • Steck013
 • Villa Pastorie
 • Stadsbrouwerij 013
 • Café Berlijngezellige sfeer
 • La Trappe Proeflokaal
 • Doloris
 • Softy’s
 • De Houtloods
 • Little Devil
 • Pizzabar Rijstlust
 • Buitenbeentje
 • Café Kandinsky

Kamer huren in Tilburg? Waar moet je op letten?

Als een advertentie te mooi is om waar te zijn dan is dat waarschijnlijk ook zo. Op hospiteer avonden kunnen er wel 20 mensen tegelijkertijd uitgenodigd worden in Tilburg. De beste tip is om deze 20 mensen voor te zijn.

Vaak staat er in advertenties of een kamer gemeubileerd is of niet. Wanneer je een gemeubileerde kamer aangeleverd krijgt scheelt dat natuurlijk in de kosten. Je hebt waarschijnlijk geen verhuiswagen nodig en kunt per direct intrekken.

Hoeveel m 2 is genoeg voor een kamer in Tilburg

Hoeveel m 2 je nodig hebt ligt grotendeels aan je budget om een kamer te huren in Tilburg. Denk je dat je veel binnen bent? Dan wil je een iets grotere kamer anders loop je het gevaar om de gehele dag op bed te liggen of te vervelen. Een grotere kamer zorgt ook voor meer productiviteit in je omgeving. Als je niet veel thuis bent door het werken en studeren dan is een kleinere ruimte in m2 genoeg voor jou als student.

Checklist appartement huren Tilburg

Bij het huren van een kamer in Tilburg hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte appartement.

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)
 • Is er gratis parkeergelegenheid voor die net gekochte auto nabij het appartement?
 • Is de badkamer in orde?
 • Kan je makkelijk reizen naar je universiteit of werk?
 • Is er onderhoud nodig aan het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Is er al een ondervloer aanwezig in het appartement? En wat voor type verwarming is er aanwezig? (dit bepaalt hoeveel je energierekening gaat kosten)
 • Zijn er bepaalde wensen voor je appartement, en is er nu een renovatie of verbouwing nodig? (dit kan extra kosten met zich meebrengen)
 • Kan je snel naar het OV lopen vanaf het appartement?

Eindelijk, de zoektocht is voorbij en je hebt een kamer gevonden in Tilburg.

Gefeliciteerd, je hebt de deal gesloten met de verhuurder en nu vraagt de eigenaar om een borgsom zodat de kamer garant gesteld wordt. Let op dat de borgsom nooit hoger mag zijn dan 3 x de maandhuur. Makelaars maken hier vaak een gewoonte van, maar dit is te veel.

Ga er op uit en verken je omgeving. Waar ga je uit van het weekend? Hoe is de metro of bus aansluiting? En waar ga je boodschappen doen? En niet onbelangrijk. Welke diverse winkels zijn er?

Als kamerzoekende moet je snel zijn en op tijd reageren. Het kan zijn dat iemand je net voor is. Zonde, daar gaat je deal. Een andere belangrijke stap is je inschrijven bij de gemeente, zo weet de overheid – waaronder de belastingdienst – waar je woont.

En niet te vergeten. Hoe reis je naar je werk of school met het openbaar vervoer? Als student kun je nog veel gebruik maken van de OV-chipkaart.

Er zijn verschillende soorten kamers in Tilburg. Wij hebben bijna alles verzameld hier voor jou. Gebruik de filter aan de linkerzijde en begin op tijd met het zoeken naar een kamer.Kamer huren tilburg