Studio huren Rotterdam

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

Studio huren Rotterdam

Ben je van plan een leuke studio te huren in Rotterdam? Vraag je dan eerst af waarom een zelfstandige studio het beste bij jou past. Wat zijn de verschillen tussen een kamer, of appartement? Wij leggen het hier haarfijn voor je uit.

Als student zijnde is het fijn om alles binnen handbereik te hebben. Studeer je op het Erasmus Universiteit dan is het gemakkelijk uit je bed rollen.

Stappen in het bruisende centrum van Rotterdam is voor elke student een droom. Het studentenleven draait voor de meesten niet alleen om studeren. Nee, daarnaast wil je jezelf ook lekker terug kunnen trekken met alle sociale uitgaansgelegenheden om je heen, en wat is lekkerder dan dat kunnen doen in een compleet zelfstandige studio in Rotterdam?

Je begint je zoektocht waarschijnlijk met een zoekopdracht. Op deze pagina zijn handige filters te vinden voor een studio waarbij je kunt filteren op het aantal M 2, het aantal slaapkamers en de locatie waar je wilt huren. Houd je van de omgeving van het centrum? Wil je graag in de buurt de witte de Withstraat huren? Geef je wensen aan en er komen resultaten die al voor een groot gedeelte voldoen aan jouw wensen.

Waarom is wonen fijn in de provincie Zuid Holland?

Wonen in Zuid Holland is fijn omdat alle steden dichtbij elkaar liggen. Den-Haag, Rotterdam, Schiedam, Hoek van holland Strand zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Met name Rotterdam ligt centraal en is een populaire bestemming voor studenten. Of je nou voor Rotterdam west kiest of Rotterdam zuid. Alles is gemakkelijk te bereiken met het metro en tram netwerk.

Het verschil tussen een zelfstandige studio, kamer of appartement?

Als je pas net op jezelf gaat wonen dan is er zoveel keus, studenten komen en gaan dus als je mazzel hebt kun je zo een studio overnemen. Maar als je pech hebt dan kun je blijven zoeken zonder resultaat. Het type woning dat je uiteindelijk kiest ligt natuurlijk aan het budget, de wijk, en welke locatie je kiest.

Compleet zelfstandige Studio

Het verschil tussen studio's en appartementen liggen dicht naast elkaar. Een studio heeft in tegenstelling tot een appartement geen aparte woon of werkruimte. Het is dus een eenkamer appartement waar alleen de toilet en douche zich in een aparte ruimte bevinden. Het voordeel is dat je een eigen keuken tot je beschikking hebt. Wanneer je kookt gaat dit dus door heel je studio heen als je niet goed ventileert. Maar als je niet van plan bent veel te koken dan zul je daar geen last van hebben. Veel mensen gebruiken een scheidingswand om toch een tweedelige ruimte te maken waar je kunt studeren zonder je bed te zien.

Appartement

Een appartement daarentegen heeft vaak meerdere kamers en is bedoeld voor een stel of een klein groep vrienden. Wanneer je over een appartement spreekt kun je er al zeker van zijn dat het aantal kamers is opgedeeld in een woonruimte en minstens een aparte slaapkamer. In Rotterdam vind je meestal appartementen die al gemeubileerd zijn dus daar kun je zo in trekken. Ben je op zoek naar een appartement om te huren check dan hier.

De prijs voor een studio kan net zo hoog oplopen als een appartement afhankelijk van de locatie dus misschien is het ook een idee om te kiezen voor een appartement met een paar vrienden.

Wil je dichtbij het centrum zitten dan betaal je uiteraard wat meer.

Studentenkamer

Kom je er net bij kijken en heb je nog geen budget voor een studio of appartement. Dan kiezen de meeste nieuwkomers om een studentenkamer te huren. Een kamer is goedkoper en je hebt je eigen privacy ruimte. Wel deel je de keuken, douche en toilet met je mede huisgenoten. Studenten kiezen voor een kamer wanneer ze geen budget of nog niet genoeg verdienen. Het nadeel van een kamer is dat je aan je medebewoners kunt ergeren wanneer ze bijvoorbeeld hun rommel niet opruimen. Maar als dat geen probleem is, huur een kamer in Rotterdam

Wat is er te doen in Rotterdam als student?

Als student zijnde heb je een tal van voorzieningen die je als student kunt doen.

Rotterdam is een echte havenstad. De haven van Rotterdam is het grootste haven- en industriecomplex van Europa met een totale goederenoverslag van 470 miljoen ton in 2019.

Allereerst, waar je ook woont er is altijd een metrostation of tramstation op loopafstand of fietsafstand van je studio of appartement. Winkelen kan bij de Koopgoot of Alexandrium of als je in Rotterdam zuid woont daar kun je Winkelcentrum Zuidplein vinden.

Blijdorp

Ben je een echte dierenfanaat dan is Blijdorp op een fietsafstand van het treinstation. Diergaarde Blijdorp is een van de oudste dierentuinen van Nederland en is het hele jaar geopend.

Euromast

Heb je toevallig een leuke date gescoord dan kun je een unieke beleving hebben in de Euromast. De Euromast heeft een luxe restaurant met een uitzicht over Rotterdam.

Markthal

De markthal is een van de bezienswaardigheden dat tegenwoordig hoort bij Rotterdam. Met de vele hippe eettentjes en een groot appartementen complex eromheen is dit toch wel iets unieks. De markthal ligt gelegen naast het centrum waar diverse winkels te vinden zijn en metrostation Blaak is de dichts bijzijnde metrostation.

Witte de Withstraat

Wie in Rotterdam woont moet deze straat kennen. Het is een van de bekende straten waar studenten graag hangen. Cafeetjes zoals de Witte aap, Cafe NRC zijn hier te vinden. Ook kun je s'avonds na het stappen een kapsalon of broodje warm vlees bij eethuis fafi.

Checklist Studio huren Rotterdam

Bij het huren van een studio in Rotterdam hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte appartement.

  • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)
  • Is er een gratis parkeerplaats
  • Kan je makkelijk reizen naar je universiteit of werk?
  • Is er onderhoud nodig aan het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
  • Is er al een ondervloer aanwezig in het appartement? En wat voor type verwarming is er aanwezig? (dit bepaalt hoeveel je energierekening gaat kosten)
  • Zijn er bepaalde wensen voor je appartement, en is er nu een renovatie of verbouwing nodig? (dit kan extra kosten met zich meebrengen)
  • Kan je snel naar het OV lopen vanaf het appartement?