Appartement huren Rotterdam

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

Je wilt een appartement huren in Rotterdam?

Rotterdam is een fantastische stad om te wonen. Je kunt er goed studeren, er is veel werkgelegenheid, er zijn tal van bezienswaardigheden en de stad heeft gewoonweg veel sfeer. In Rotterdam wonen biedt je dus tal van mogelijkheden. Nu is het alleen nog de vraag hoe je een appartement in Rotterdam vindt. Hoe staat het met het aanbod in deze wereldstad? Je bent tenslotte niet de enige die er een voorkeur voor heeft om in deze havenstad te gaan settelen. Vroeger zocht je op een totaal andere manier naar beschikbare huurwoningen. Internet was er nog niet. Je moest het vooral hebben van advertenties van appartementen die beschikbaar waren. Of je hoorde toevallig van die of gene dat er in de binnenstad van Rotterdam een bepaald appartement te huur was. Tegenwoordig gaat dit totaal anders. Hoe werkt het nu als je kiest voor appartement huren Rotterdam?

Hoe vind je snel een woning in Rotterdam?

Wellicht heb je de woonruimte al op korte termijn nodig. Of het appartement huren moet zo snel mogelijk gebeuren. Hoe gaat dat je lukken? Zeker in een gewilde stad als Rotterdam? Bij ons ben je aan het juiste adres als je in deze moderne stad een huurwoning zoekt. Wij brengen huurders en verhuurders in Rotterdam bij elkaar. We vergelijken prijzen en producten, zodat zowel de huurder als de verhuurder een goed overzicht heeft van de mogelijkheden in deze grootste stad van de omgeving. Makelaars heb je in dit geval niet nodig en op die manier bespaar je meteen al op kosten. Wij hebben een ruime keuze als het gaat om huurwoningen in Rotterdam. Ook als je een appartement met veel m2 nodig hebt. En heb je een busje nodig voor de verhuizing in Rotterdam? Dan kan dat ook snel geregeld worden.

Appartement huren in de bruisende binnenstad van Rotterdam

De historische panden van Rotterdam zijn echt jouw favorieten? Lijkt het je fantastisch om in het oude noorden een appartement te vinden? Een appartement huren vraagt om even nadenken. Je huurt het appartement in Rotterdam tenslotte niet voor een paar weken. Je moet zeker weten dat je jezelf in dit appartement in Rotterdam voorlopig thuis voelt. Als je kiest voor een appartement huren in Rotterdam, zet dan je wensen goed op een rijtje. Hoeveel m2 heb je nodig?

Wil je in Rotterdam een goedkoop appartement? Op onze site kun je eenvoudig filteren op de prijs. Kijk wel altijd even heel goed naar eventuele bijkomende kosten. Huren in Rotterdam is natuurlijk niet altijd even goedkoop. Een iets hogere prijs hoort gewoonweg bij huurwoningen in Rotterdam. Maak je echter gebruik van onze diensten, dan lukt het ook jou om een mooi appartement in Rotterdam te vinden.

Veel keus op het gebied van huurwoningen

Kijk je naar het aanbod huurwoningen en appartementen in Rotterdam op onze website, dan zie je dat je heel veel keus hebt. Welke huurwoningen in Rotterdam voldoen aan jouw eisen en wensen? Wil je dicht bij het centrum zitten of is het voor jou juist prettiger om verder bij het centrum vandaan een huurwoning te kiezen? Zeker als je de beschikking hebt over een fiets, ben je natuurlijk zo in het centrum en heb je minder te maken met de drukte van de binnenstad. Maar het kan natuurlijk ook dat juist dat voor jou de charme van wonen in Rotterdam uitmaakt. Hoe zit het verder met het aantal slaapkamers? En hoeveel m2 moeten deze kamers minstens zijn?

Met hoeveel mensen wil je de huurwoning in Rotterdam betrekken? Dat is natuurlijk een hele cruciale vraag. En ga je samen in een appartement in Rotterdam wonen en lijkt het je leuk om binnenkort een kindje te krijgen, dan is het ook handig om even na te denken over het aantal kamers. Ontvang je regelmatig bezoek dat blijft slapen, let daar dan ook op bij het nemen van een besluit over het aantal slaapkamers. Moet het appartement in Rotterdam verder per direct beschikbaar zijn of hoeft de huur pas over een aantal maanden in te gaan? Als je een zoekopdracht aangeeft op onze website, dan zie je direct wat jouw mogelijkheden zijn.

Handige filters helpen je bij het vinden van geschikte huurwoningen

Wil je huren in Rotterdam, filter dan precies op wat jij wilt en vind die huurwoningen in Rotterdam die aansluiten bij jouw wensen. Wil je advies over een van de appartementen, dan kan dat natuurlijk ook. Het gebeurt bijvoorbeeld nogal eens dat mensen met elkaar een huurwoning huren. Ze willen dan wel aparte slaapkamers, maar de keuken en de woonkamer gebruiken ze gezamenlijk.

Ga jij misschien als young professional in Rotterdam op zoek naar huurwoningen, dan heb je niet heel veel ruimte nodig. Wat is voor jou wel belangrijk? Moet het appartement niet te duur zijn? Kies dan liever voor 2 kamers dan voor 3 kamers. Ook die huurwoningen en appartementen zijn zeker beschikbaar.

Moet het appartement per direct beschikbaar zijn?

Het huren in Rotterdam kan niet lang op zich laten wachten? Ook als je hoge eisen stelt aan de beschikbaarheid van het pand in Rotterdam, moet het mogelijk zijn om een huurappartement te vinden. Zelfs als je aardig wat m2 nodig hebt. Wil je iets aan een van onze medewerkers vragen, dan is direct contact mogelijk. Je ziet de huurprijzen van de huurwoningen op de site, maar heb je nog vragen over de huurwoningen, stel ze gerust. Wij weten precies wat de nieuwste woningen zijn en ook soms al wat er binnenkort wordt aangeboden. Contacteer ons dus gerust voor meer informatie. Wij kennen de huurwoningen en weten precies wat bij jou past. Zo wordt wonen in Rotterdam precies wat jij wilt. Namelijk als je woonruimte in Rotterdam vindt die bij je past.

Hoeveel m2 heb je nodig?

Heb je helder hoeveel m2 het appartement moet hebben? Als je iets geschikts gevonden hebt of als je een van de kubuswoningen met eigen ogen wilt zien, spreek dan een bezichtiging af. Dan zie je het beste hoe alles er in werkelijkheid uitziet. Bekijk dan ook direct of je tevreden bent over de mogelijke parkeergelegenheid.

Checklist appartement huren Rotterdam

Bij het huren van een appartement in Rotterdam hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte appartement in Rotterdam.

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)
 • Is er gratis parkeergelegenheid voor die net gekochte auto nabij het appartement?
 • Kan je makkelijk reizen naar je universiteit of werk?
 • Is er onderhoud nodig aan het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Is er al een ondervloer aanwezig in het appartement? En wat voor type verwarming is er aanwezig? (dit bepaalt hoeveel je energierekening gaat kosten)
 • Zijn er bepaalde wensen voor je appartement, en is er nu een renovatie of verbouwing nodig? (dit kan extra kosten met zich meebrengen)
 • Kan je snel naar het OV lopen vanaf het appartement?

Huursubsidie in Rotterdam

De stad biedt een subsidie als je een lager dan gemiddeld inkomen hebt. In Rotterdam vind je veel appartementen die in aanmerking komen voor huursubsidie. Dit is een voorziening van de overheid om jou te helpen met de kosten. Echter, zijn er een hoop eisen waar je aan moet voldoen.

Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag, dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De maandelijkse huur voor het appartement in Rotterdam is niet te hoog.
 • Je huurt een zelfstandige appartement in Rotterdam.
 • Het inkomen van jou en je huisgenoten is niet te hoog.
 • Jouw vermogen en dat van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Je bent woonachtend in Nederland.
 • Alle inwonenden zijn bij de gemeente Rotterdam ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Jij, je toeslagpartner en de overige medebewoners hebben de Nederlandse nationaliteit of zijn legaal in Nederland.
 • Je hebt de leeftijd van 18 bereikt.
 • Er is een huurcontract getekend tussen jou en de verhuurder.
 • De maandelijkse huur wordt door jou netjes betaald, en je kunt dit bewijzen met bankafschriften.