Appartement huren Haarlem

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

90 appartementen gevonden in Haarlem.

Appartement huren Haarlem

Een fijn idee om eindelijk je eigen appartement te hebben in Haarlem... Iedereen gaat er vroeg of laat mee te maken krijgen. Waar de zoektocht begint is niet altijd even duidelijk. en je wilt uiteraard geen adders onder het gras. Nog niet heel lang geleden zochten we naar advertenties in de krant of moest je hulp van bekenden raadplegen. Een appartement huren in Haarlem is tegenwoordig een stuk makkelijker. We werken met sites waar je een paar euro betaalt om in 1 oogopslag alle het aanbod te kunnen zien en erop te reageren. Gelukkig ben je op het juiste spoor, via Rentsy.nl hebben wij alle grote sites samengevoegd zodat je gemakkelijk je nieuwe appartement in Haarlem kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Haarlem?

De appartementen in Haarlem die wij hebben gevonden en samengevoegd op onze website zijn volledig betrouwbaar. Een appartement huren in Haarlem? Er komen een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers wil je bijvoorbeeld? Je bent bijv. een student en wilt met je vrienden een 3 kamer appartement huren in Haarlem. Dan is een kostenverdeling wel zo eerlijk op basis van het formaat van de kamers. Je hebt wellicht een privé kamer nodig waar je fijn kunt studeren of thuis kunt werken. En misschien heb je een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van kan maken. Maar als je een young professional in Haarlem bent met een partner heb je natuurlijk niet zo heel veel ruimte nodig maar wel meer privacy. In dit geval is kan je beter een 2 kamer appartement huren in Haarlem. Al met al de eerste stap om een appartement in Haarlem te kiezen ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Haarlem

Voor het huren van een appartement in Haarlem, hebben we voor jou een checklist gemaakt, deze zal helpen bij het vinden van jouw ideale appartement in Haarlem.

 • Ben je in de buurt van goede voorzieningen? (bijv. fitnesscentra's, supermarkten, winkels etc.)
 • Kan je gratis parkeren dichtbij het appartement?
 • Kan je makkelijk reizen naar je universiteit of werk?
 • Zijn er zaken die gerepareerd moet worden in het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Ligt er een ondervloer in, en wat voor type verwarming heeft het appartement? (Dit kan bepalend zijn voor je energierekening)
 • Heb je bepaalde wensen voor het appartement, en moet je nu het een en ander verbouwen? (dit kan je extra kosten opleveren)
 • Loop je makkelijk naar het openbaar vervoer vanaf het appartement?

Appartement in Haarlem op het oog? Let goed op!

Tegenwoordig zijn er aardig wat websites en Facebook groepen in Haarlem waar veel wordt opgelicht. Met deze adverteerders hebben wij geen overeenkomst. Rentsy is een betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy doet er alles aan om de betrouwbaarheid en veiligheid van de website zo hoog mogelijk te houden. Helaas kan het voorkomen dat een makelaar in Haarlem misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Wij geven daarom het advies om zelf ook alert te zijn op eventuele fraude. Check de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst gesloten is.

Een aantal extra dingen waar je op moet letten wanneer je een appartement gaat huren in Haarlem:

 • De prijs en de kwaliteit
 • De contractduur
 • De staat van het appartement
 • De mogelijkheid voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Haarlem

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, zul je zien dat er voor appartementen in Haarlem grote variatie is aan prijs, dat is op basis van kwaliteit en locatie. Het komt vaak voor dat mensen in haast een appartement willen huren in Haarlem. Vaak wordt hier gekozen aan de hand van de prijs. Maar zoals velen ook weten, goedkoop is soms duurkoop, dus een tip van ons is om tenminste 4 opties in Haarlem te hebben waar je uit kan kiezen.

Contractduur voor een appartement in Haarlem

In veel gevallen wordt er vanuit de kant van de verhuurder vaak mondeling een contractduur opgelegd. Dit is veelgebruikt trucje zodat jij snel het appartement neemt. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, maar schriftelijk bleek dit 3 jaar te zijn. Wanner je nog niet zeker weet hoelang je wilt blijven, is dit een punt wat extra duidelijk moet zijn voor de verhuurder en huurder.

De staat van het appartement

Bij het bekijken van appartementen is het slim om alles erg goed na te lopen. Het kan tegenvallen wanneer je een spot goedkope appartement in Haarlem met een lage huur op de kop hebt getikt maar er nog allerlei vernieuwingen en renovaties gedaan moeten worden.

Huursubsidie in Haarlem

Heb je een lager inkomen, dan kan je in aanmerking komen voor huursubsidie. Dit is een voorziening van de overheid om jou te helpen met de kosten. Er zijn echter wel een aantal eisen waaraan je moet voldoen.

Wil je in aanmerking komen voor huurtoeslag, dan zijn dit de voorwaarden:

 • De huur voor het appartement in Haarlem is niet te hoog.
 • Het appartement in Haarlem is zelfstandig.
 • Jouw inkomen en het inkomen van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Je vermogen en het vermogen van je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Je bent woonachtend in Nederland.
 • Jij en de andere bewoners staan bij de gemeente Haarlem ingeschreven op uw woonadres.
 • Jij, je toeslagpartner en de overige medebewoners hebben de Nederlandse nationaliteit of zijn legaal in Nederland.
 • Jij bent minimaal 18 jaar of ouder.
 • Er is een huurovereenkomst tussen jou en de verhuurder.
 • De huur wordt betaald en dit kan je bewijzen dmv. bankafschriften.

Borgsom

Gefeliciteerd, je hebt de deal gesloten met de verhuurder en nu vraagt de makelaar om een borgsom zodat de huur van de woning in Haarlem garant gesteld wordt. Let op: De borg mag nooit hoger zijn dan 3x de maandelijkse huur. Wanneer de woning na de huurperiode netjes is achtergelaten krijg je deze borgsom terug. Sommige verhuurders proberen deze som aan andere kosten te binden zoals de overname en renovaties voor een volgende huurder. Val niet voor dit soort trucjes.