Appartement huren IJmuiden

Zoekfilters
11 appartementen gevonden in IJmuiden.

Appartement huren IJmuiden

Een fijn idee om eindelijk je eigen appartement te hebben in IJmuiden... Iedereen gaat er vroeg of laat mee te maken krijgen. Het is nog niet altijd duidelijk waar je moet beginnen met zoeken, en je wilt zeker geen addertjes onder het gras. Een tijd geleden zochten we naar advertenties in de krant of we zochten hulp van bekenden. Tegenwoordig is een appartement huren in IJmuiden een stuk makkelijker. Voor serieus aanbod, werken we samen met sites waar je een paar euro betaalt om het aanbod te kunnen zien en erop kunt reageren. Je hoeft niet verder te zoeken. Op Rentsy.nl hebben we grote sites samengevoegd, zodat je eenvoudig een appartement in IJmuiden kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in IJmuiden?

De appartementen in IJmuiden die wij gescand en zichtbaar hebben gemaakt op onze website zijn volledig betrouwbaar. Ga je een appartement huren in IJmuiden, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee mout houden. Hoeveel kamers wil je bijvoorbeeld? Stel je bent een student en wilt met vrienden een 3 kamer appartement huren in IJmuiden. Dan kun je de kosten eerlijk delen aan de hand van het formaat van de kamers. Misschien heb je een stille ruimte nodig waar je fijn kunt thuiswerken of studeren. Vaak heb je dan ook een gedeelde woonkamer en keuken waar iedereen gebruik van maakt. Als young professional in IJmuiden heb je wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel meer privacy. In dit geval is kan je beter een 2 kamer appartement huren in IJmuiden. De eerste stappen voor het kiezen van een appartement in IJmuiden, liggen uiteindelijk bij jouw persoonlijke behoeften.

Checklist appartement huren IJmuiden

Voor het huren van een appartement in IJmuiden hebben we alvast een kleine checklist gemaakt die kan helpen bij het vinden van jouw droom appartement in IJmuiden.

 • Ben je in de buurt van goede voorzieningen? (bijv. fitnesscentra's, supermarkten, winkels etc.)
 • Heb je de mogelijkheid om gratis te parkeren in de buurt van het appartement?
 • Is de bereikbaarheid naar je werk of universiteit makkelijk?
 • Zijn er zaken die gerepareerd moet worden in het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Ligt er een ondervloer in, en wat voor type verwarming heeft het appartement? (Dit kan bepalend zijn voor je energierekening)
 • Heb je bepaalde wensen voor het appartement, en moet je nu het een en ander verbouwen? (dit kan je extra kosten opleveren)
 • Kan je snel naar het OV lopen vanaf het appartement?

Appartement in IJmuiden op het oog? Let goed op!

Er zijn talloze websites en Facebook groepen in IJmuiden waar veel wordt opgelicht. Met deze partijen werken wij niet samen. Rentsy is bedoeld als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy zal er alles aan doen om veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Het kan voorkomen dat een oplichter misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Wij adviseren om bovenal altijd alert te zijn voor fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat je een schriftelijke overeenkomst hebt.

Een aantal extra dingen waar je op moet letten wanneer je een appartement gaat huren in IJmuiden:

 • De verhouding tussen kwaliteit en prijs
 • De contractduur
 • De staat van het appartement
 • De mogelijkheid voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in IJmuiden

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, kom je er al snel achter dat er in IJmuiden een grote variatie is aan prijs. Dit is afhankelijk van de locatie en de kwaliteit. Het komt vaak voor dat mensen in haast een appartement willen huren in IJmuiden. Vaak wordt hier gekozen aan de hand van de prijs. Het is vrij algemeen bekend, goedkoop is meestal duurkoop. Rentsy advisteert om tenminste 4 opties in IJmuiden te hebben wear je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in IJmuiden

Vaak geven verhuurders mondeling een contractduur op. Dit is een veelgebruikt trucje zodat je snel het appartement neemt. Er waren ooit gevallen waar de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, echter bleek dit schriftelijk 3 jaar te zijn. Wanner je nog niet zeker weet hoelang je wilt blijven, is dit een punt wat extra duidelijk moet zijn voor de verhuurder en huurder.

De staat van het appartement

Bij het bekijken van appartementen is het slim om alles erg goed na te lopen. Het kan tegenvallen wanneer je een spot goedkope appartement in IJmuiden met een lage huur op de kop hebt getikt maar er nog allerlei vernieuwingen en renovaties gedaan moeten worden.

Huursubsidie in IJmuiden

Verdien je niet genoeg, dan kom je wellicht in aanmerking voor huursubsidie. Dit is een regeling vanuit de overheid die kan helpen met de kosten. Echter, zijn er een hoop eisen waar je aan moet voldoen.

Wil je in aanmerking komen voor huurtoeslag, dan zijn dit de voorwaarden:

 • De maandelijkse huurprijs voor het appartement in IJmuiden is niet te hoog.
 • Het is een zelfstandige appartement in IJmuiden.
 • Het gezamenlijk inkomen van jou en je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Jouw vermogen en dat van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Je woont in Nederland.
 • Jij en alle huisgenoten staan bij de gemeente IJmuiden ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Jij, je toeslagpartner en de overige medebewoners hebben de Nederlandse nationaliteit of zijn legaal in Nederland.
 • Je hebt de leeftijd van 18 bereikt.
 • Er is een huurcontract getekend tussen jou en de verhuurder.
 • De huur wordt betaald en dit kan je bewijzen dmv. bankafschriften.

Borgsom

Hoera! de deal is gesloten met de verhuurder, en nu vraagt de makelaar of verhuurder een borg zodat de huur van het appartement in IJmuiden gegarandeerd is. Let op: De borg mag nooit hoger zijn dan 3x de maandelijkse huur. Wanneer de woning na de huurperiode netjes is achtergelaten krijg je deze borgsom terug. Vaak komt het voor dat verhuurders deze borgsom proberen te binden aan overige zaken, zoals renovaties voor een volgende huurder. Wees waakzaam voor dit soort trucjes.