Kamer huren Utrecht

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

Kamer huren Utrecht?

Ga je een kamer huren in Utrecht? Wij hebben de nieuwste kamers verzameld. Ga je studeren of begin je als een young professional in Utrecht. Dan is een kamer de perfecte oplossing. Met maar liefst zestigduizend studenten kan Utrecht zichzelf echt een studentenstad noemen. Dat is boven het landelijke gemiddelde in heel Nederland. De binnenstad draagt bij aan de levensstijl van de student met leuke uitgaansgelegenheden, winkeltjes, terrasjes en kroegen.

Op kamers gaan, deze term hoor je wel vaker van studenten. Wat het eigenlijk betekent is. Weg van het ouderlijk huis, feesten met medestudenten, en ja studeren met een kater hoort er ook bij in het studentenleven. De ideale kamer is een woonruimte waar je genoeg plek hebt om te slapen. Een badkamer hebt en natuurlijk niet onbelangrijk, een ruimte om te studeren.

In Utrecht studeren? Wees op tijd met een kamer zoeken in deze geweldige stad

Wie op zoek gaat naar een studentenkamer in Utrecht moet er echt als de vroege vogel bij zijn. Hoewel Utrecht een grote stad is. De meeste kamers zijn al bezet. Er zijn nog maar een handjevol kamers in Utrecht beschikbaar. Wanneer je de Facebook groep "Kamer in Utrecht" afstruint zul je zien dat er veel meer gezocht wordt dan aangeboden. Hoe dat komt? Ja een tekort aan faciliteiten en onderdak voor onze studenten. En omdat Utrecht zo een mooie schone stad is en de Universiteit score redelijk hoog is vergeleken met andere landen in Europa trekt het ook internationale studenten aan.

Wanneer je de tijd neemt om een kamer te vinden heb je ook meer keus. Wie weet kom je die moderne studio nog tegen nabij het centraal station en centrum. Of die 3 kamer studentenhuis dichtbij de universiteit. Een appartement kost wel wat meer maar deze kun je ook verdelen onder kamergenoten of vrienden. Misschien kun je samen op zoek gaan en zo sneller iets vinden.

In welke wijk wil je een kamer vinden?

Utrecht heeft 10 wijken, 34 subwijken, 111 buurten en 194 subbuurten. Het ligt natuurlijk aan je budget interesse, en elke wijk heeft zijn charme en karakter.

Wittevrouwen

Wittevrouwen gelegen in Utrecht noordoost is door studenten bekroond tot een van de leukere wijken van Utrecht. Het zit vol met klassieke huizen en hippe tentjes. De huurprijs in Wittevrouwen ligt tussen de 400 en 600 euro.

Lombok

Wanneer je van cultuur houdt dan is Lombok de perfecte plek voor jou. Hier kun je de beste shoarma en turkse bakker in Utrecht vinden waar je minder voor betaalt dan in de supermarkt. Wil je brood dat net zo lekker, al dan niet lekkerder dan de Albert Heyn. Dan kun je bij de Turkse bakker om de hoek heerlijk brood halen voor de helft van de prijs wat je in de supermarkt betaalt. Deze wijk ligt 10 minuten gelegen van het centraal station en zit vol met studentenkamers.

Oudwijk

In Oudwijk wonen niet zo heel veel studenten maar wel meer jonge gezinnen. Ook hier kun je hippe eettentjes vinden. Maar als je tot diep in de nacht wilt feesten moet je toch ergens anders zijn. Wel ligt het Wilhelminapark om de hoek. Als je geen tuin hebt dan kun je hier je bbq opzetten en relaxen.

Abstede

Zit je op een budget dan kun je ook voor Abstede kiezen. Abstede ligt in Utrecht Oost en heeft een achterstandsreputatie in bepaalden delen van de wijk. Alhoewel dat met de jaren verdwijnt. Het ligt zeer nabij het studentencomplex van het IBB en de huur kost hier ongeveer 260 euro per maand.

Dit zijn slechts een aantal wijken die we uitlichten, doe je eigen onderzoek en kijk na wat voor jou benodigd is.

Waar wonen studenten het liefst in Utrecht? Gesorteerd op populaire wijk.

*Binnenstad *Noordoost (Vogelenbuurt, Wittevrouwen, Tuinwijk, Tuindorp, Voordorp, Zeeheldenbuurt) *Oost (Abstede, Sterrenwijk, Oudwijk, Rijnsweerd, De Uithof, Wilhelminapark, Rubenslaan) *West (Lombok, Majellapark, Schepenbuurt, Oog in Al) *Zuid (Bokkenbuurt, Lunetten, Hooggraven, Tolsteeg) *Noordwest (Zuilen, Daalsebuurt, Ondiep, Pijlsweerd) *Leidsche Rijn *Overvecht *Zuidwest (Dichterswijk, Rivierenwijk, Kanaleneiland, Transwijk)

Hoe benader je een verhuurder?

Als je een kamer gevonden hebt via een van onze partners dan krijg je maar 1 kans om jezelf voor te stellen. Wat is de reden dat je de kamer zo graag wilt? Want houd in het achterhoofd dat er 100 meer kandidaten zijn voor dezelfde kamer. Denk dus aan de buurt of een gepersonaliseerde reden. Begin vragen te stellen vanuit de advertentie en laat maar achterwege dat je eigenlijk niet opruimt of graag feest tot diep in de nacht.

Aanmelden is meestal gratis. Of voor een paar euro heb je alle tijd om een kamer te vinden in Utrecht. Je kunt dan een persoonlijk gesprek beginnen met de verhuurder en jezelf voorstellen.

Kamer huren dichtbij universiteit Utrecht? Tienduizenden studenten zijn in deze periode op zoek naar een onderkomen in de buurt van hun school of universiteit. Begin dus op tijd met zoeken. Probeer het nog een keer als je geen reactie krijgt. Met honderden berichten per dag kan de eigenaar jouw bericht wel over het hoofd zien.

Vrienden zijn er om je te helpen. Woont 1 van hen al in Utrecht? Vraag dan vriendelijk of hij/zij andere connecties heeft.

Hospiteer Kandidaten worden vaak ondervraagd om te zien of er een match is. Wees voorbereid, maar vooral jezelf.

Vraag eens rond of er vrienden zijn die in Utrecht gaan studeren of werken. Je kunt dan ervoor kiezen om een appartement te huren. Dat is vaak goedkoper, gezelliger, maar ook vertrouwd.

Checklist kamer huren Utrecht

Bij het huren van een kamer in Utrecht hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte kamer.

  • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, winkelcentrum, fitnesscentra's, etc.)
  • Is er een veilige plek voor je fiets?
  • Kan je makkelijk reizen naar je universiteit of werk?
  • Is er onderhoud nodig aan de kamer? (Lekkage, vochtplekken etc)
  • Is er al een ondervloer aanwezig in de kamer? En wat voor type verwarming is er aanwezig? (dit bepaalt hoeveel je energierekening gaat kosten als dit niet inclusief is)
  • Zijn er bepaalde wensen voor je kamer, en is er nu een renovatie of verbouwing nodig? (dit kan extra kosten met zich meebrengen)
  • Kan je snel naar het OV lopen vanaf jouw kamer?
  • Zijn er hippe tentjes op loopafstand?

Begin klein, en upgrade waar nodig

Vaak verwachten studenten dat ze gelijk een grote kamer voor een spotgoedkope prijs kunnen bemachtigen. Dit ligt helaas anders in de praktijk. Wees niet te kritisch met jezelf en ga voor een iets mindere kamer. Blijf op zoek als je niet tevreden bent en verhuis wanneer de situatie dat toe laat. Wanneer je verhuist kun je gemakkelijk een busje huren in Utrecht om al je spullen mee te nemen.

Waar moet je verder op letten als kamerzoekende in Utrecht?

In deze markt zijn veel oplichters actief. Maak dus nooit geld over zonder dat je iets hebt gezien. Vooral voor internationale studenten. Op hospiteer avonden kunnen er wel 20 mensen tegelijkertijd uitgenodigd worden in Utrecht. De beste tip is om deze 20 mensen voor te zijn.

Vaak staat er in advertenties of een kamer gemeubileerd is of niet. Wanneer je een gemeubileerde kamer aangeleverd krijgt scheelt dat natuurlijk in de kosten. Je hebt waarschijnlijk geen verhuiswagen nodig en kunt per direct intrekken.

Hoeveel m 2 is genoeg voor een kamer in Utrecht

Hoeveel m 2 je nodig hebt ligt grotendeels aan je budget om een kamer te huren in Utrecht. Denk je dat je veel binnen bent? Dan wil je een iets grotere kamer anders loop je het gevaar om de gehele dag op bed te liggen. Een grotere kamer zorgt ook voor meer productiviteit in je omgeving. Als je niet veel thuis bent door het werken en studeren dan is een kleinere ruimte in m2 genoeg voor jou als student.

Eindelijk, de zoektocht is voorbij en je hebt een kamer gevonden in Utrecht.

Zorg altijd voor een schriftelijke overeenkomst met handtekening. En betaal nooit meer dan 3 maanden borgsom.

Ga er op uit en verken je omgeving. Waar ga je uit van het weekend? Hoe is de metro of bus aansluiting? En waar ga je boodschappen doen? En niet onbelangrijk. Welke diverse winkels zijn er?

Als kamerzoekende moet je snel zijn en op tijd reageren. Het kan zijn dat iemand je net voor is. Zonde, daar gaat je deal. Vergeet je ook niet in te schrijven bij de gemeente. Zo weet de gemeente waar je nieuwe thuis is.

En niet te vergeten. Hoe reis je naar je werk of school met het openbaar vervoer? Als student kun je nog veel gebruik maken van de OV-chipkaart.

Wij hebben hier bijna alle aanbod voor kamers verzameld in Utrecht. Doe er je voordeel mee en wacht niet te lang.