Appartement huren Den Haag

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

864 appartementen gevonden in Den Haag.

Appartement huren Den Haag

Verhuizen naar je nieuwe appartement in Den Haag klinkt als de perfecte afsluiting van dit hoofdstuk van je leven! Vroeg of laat willen de meeste mensen het huis van hun ouders verlaten en op zichzelf gaan wonen. Maar het kan voor sommigen moeilijk zijn om de drempel over te gaan en meteen naar een historisch centrum te verhuizen. Als je naar een nieuwe stad verhuist, is het moeilijk om erachter te komen waar je moet beginnen met het zoeken naar betaalbare woningen.

Een tijdje geleden zochten we meestal naar een advertentie in de krant of zochten we de hulp van iemand die we kenden om een appartement te vinden. Dankzij platforms als deze is het nu makkelijker dan ooit om het perfecte appartement in Den Haag te vinden. Via Rentsy.nl hebben we alle grote sites samengevoegd zodat jij makkelijk jouw nieuwe woning in Den Haag kunt vinden.

Hoe kies je een ruim appartement in Den Haag?

Via onze partners hebben wij appartementen in Den Haag gevonden, gecombineerd en aangeboden. Deze bronnen zijn volledig betrouwbaar en afkomstig van particuliere verhuurders. Betaalbare huurwoningen in Den Haag zijn dus in een oog opslag te vinden. Wanneer je op zoek bent naar een appartement huren in Den Haag, komen er een aantal dingen bij je op. Zoek eerst uit hoeveel kamers en slaapkamers je nodig hebt.

Heb je wat extra ruimte nodig in je woning, bijvoorbeeld om je woonruimte af te scheiden als woonkamer naast je slaapkamer? Dan kijk je al snel naar 2-kamer en 3-kamer appartementen. Het voordeel van het hebben van een aparte kamer is dat je altijd een eigen en rustige ruimte hebt om te werken. Het biedt niet alleen privacy, maar ook voor ondernemers en studenten die zich thuis op hun werk moeten concentreren.

Als je eenmaal weet welke grootte en aantal slaapkamers je nodig hebt, is het tijd om te zoeken op het aantal kamers en slaapkamergrootte. Je kunt de kamers die je ziet filteren door een van deze filters te selecteren: aantal M2, Aantal slaapkamers

Als u niet zeker weet of het iets voor u is, laat dan uw e-mail adres achter bij een van onze partners en we sturen u een bericht zodra er nieuwe woningen beschikbaar zijn. Het is niet altijd gemakkelijk om een gewenste kamer tegen te komen. Met zoveel anderen die er naar op zoek zijn, worden de beschikbare snel genomen. Niemand is tenslotte de enige zijn die op zoek is.

Checklist appartement huren provincie Zuid Holland

Om jouw perfecte appartement in Den Haag te vinden, hebben we deze handige checklist gemaakt met alles wat je moet weten. Welke voorzieningen heeft u in uw omgeving?(bijv. fitnesscentra's, supermarkt, etc.)

 • Is er parkeergelegenheid in de buurt van deze locatie?
 • Zou het mogelijk zijn om naar je universiteit of werk te reizen?
 • Heeft u iets in uw appartement dat gerepareerd moet worden? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Heeft het appartement een ondervloer en van welke verwarming is het appartement voorzien?(Dit kan bepalend zijn voor je energierekening)
 • Is het appartement gemeubileerd?
 • Heb je bepaalde wensen voor het appartement, en moet je nu het een en ander verbouwen? (dit kan je extra kosten opleveren)
 • Is er openbaar vervoer en centraal station dichtbij het appartement?

Appartement in Den Haag gespot? Let op!

Er zijn veel vergelijkbare websites en Facebook-groepen in Den Haag waar veel wordt opgelicht. We hebben momenteel geen overeenkomsten met deze adverteerders. Rentsy is een platform waar verhuurders en huurders elkaar ontmoeten. Om de algehele betrouwbaarheid van Rentsy te garanderen, doen we er alles aan om de beveiliging hoog te houden. Het kan echter voorkomen dat een verhuurder waar je direct contact mee hebt in Den Haag voor problemen zorgt. Het advies dat we u willen meegeven is: Wees altijd alert op oplichting en fraude. Bekijk de checklist hierboven en wacht tot je een schriftelijke overeenkomst hebt voordat je iets ondertekent.

Let op een aantal zaken voordat je een appartement gaat huren in Den Haag:

 • De verhouding tussen kwaliteit en prijs
 • Hoe lang is het contract geldig?
 • De staat van het appartement
 • Eventuele huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Wat is de gemiddelde huurprijs in Den Haag?

De gemiddelde prijs voor beschikbare huurwoningen in Den Haag ligt rond de 500 euro/maand. Het afgelopen jaar is de vraagprijs van huurwoningen in Den Haag met 3,59% gestegen. De gemiddelde prijs per m2 appartementen in Den Haag is € 17,-

De leukste dingen om te doen in dit historische centrum

Den Haag is de oudste stad van Zuid Holland en heeft een rijke historie. Het is een geweldige plek voor bezoekers die graag 'verborgen juweeltjes' vinden, want er zijn tal van verschillende dingen en winkels te ontdekken - ook midden in het stadscentrum!

Bezoek enkele van de populaire toeristische attracties, zoals de Grote Markt en het spuiplein. Er valt genoeg te ontdekken tijdens je verblijf in Den haag, zoals winkelen in een van de hippe straten met unieke boetiekjes en een verfrissend drankje of hapje in een van de gezellige restaurants.

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Den Haag

Bij het zoeken naar een appartement in Den Haag komt men er al snel achter dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie en kwaliteit. Het is normaal dat mensen deze fout maken wanneer ze hun eerste appartement huren, maar vergeet niet om kwaliteit niet op te offeren voor de prijs. Daarom kunnen wij u adviseren om minimaal 4 opties voor appartementen te hebben in Den Haag. We weten allemaal dat goedkoop vaak duur is en door een handvol opties te hebben in plaats van slechts één, krijgt u waarschijnlijk de beste deal.

Contractduur voor een appartement in Den Haag

Een gangbare praktijk bij verhuurders is om een contractduur mondeling op te leggen. Dit is een veelvoorkomende truc zodat je snel het appartement kunt innemen. Soms specificeren verhuurders de duur van het contract niet, maar dit kan schriftelijk 3 jaar blijken te zijn. In het contract moet worden vastgelegd wie de huur voor een bepaalde periode dekt voordat de huurovereenkomst afloopt, als u niet zeker weet hoelang u wilt blijven. Huur overeenkomsten zijn ingewikkeld, dus zorg ervoor dat u uw contract zorgvuldig leest voordat u tekent. Als je een huurovereenkomst moet verbreken vanwege militaire dienst of een ander probleem waar je geen controle over hebt, neem dan zo snel mogelijk contact op met de verhuurder en leg de situatie uit. Ze kunnen u toestaan de huurovereenkomst te verbreken als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

De staat van het appartement

Het controleren van de details van een appartement dat u wilt huren is belangrijk, omdat de onderhoudskosten, staat van onderhoud en inrichting mogelijk niet aan uw verwachtingen voldoen. Wanneer dit het geval is, kan het zonde zijn om erachter te komen dat je een goedkoop appartement in Den Haag hebt gehuurd - om vervolgens te ontdekken dat er veel werk moet worden gedaan voordat je er intrekt.

Huursubsidie in Den Haag

Heeft u een lager inkomen en zoekt u hulp bij uw woonlasten, dan komt u mogelijk in aanmerking voor huurtoeslag van de overheid. Er zijn bepaalde vereisten waaraan zij u zullen vragen te voldoen voordat zij uw claim ondersteunen

Om gebruik te maken van huurtoeslag, dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • De maandelijkse huur voor het appartement in Den Haag is niet te hoog.
 • Het is een zelfstandige appartement in Den Haag.
 • Het inkomen van jou en je huisgenoten is niet te hoog.
 • Is er een berging?
 • Jouw vermogen en dat van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Je bent woon achtend in Nederland.Jij en de andere bewoners staan bij de gemeente Den Haag ingeschreven op uw woonadres.
 • Jij, je toeslagpartner en de overige medebewoners hebben de Nederlandse nationaliteit of zijn legaal in Nederland.
 • Jij bent minimaal 18 jaar of ouder.
 • Er is een huurovereenkomst tussen jou en de verhuurder.
 • De huur wordt betaald en dit kan je bewijzen dmv. bankafschriften.

Hoeveel borgsom mogen verhuurders en makelaars maximaal vragen?

Goed nieuws! De deal is gesloten met de verhuurder. Nu willen de makelaars een aanbetaling zodat wij dit appartement in Den Haag kunnen huren. Huurt u bijvoorbeeld een appartement voor € 600 per maand, dan mag de borg niet hoger zijn dan € 1.800 (3 x 600). Bent u een goede huurder en laat u de unit na afloop van uw huurperiode netjes achter, dan krijgt u deze borg terug.Laat de trucjes van de verhuurder je niet de baas worden. Wanneer ze uw aanbetaling proberen te combineren met renovatiekosten voor toekomstige huurders, onthoud dan dat u aansprakelijk bent voor alle schade aan het onroerend goed totdat deze volledig is betaald.