Appartement huren Amsterdam

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

1512 appartementen gevonden in Amsterdam.

Appartement huren Amsterdam

Wat kun je daar zin in hebben, een appartement huren in Amsterdam? Of het nu gaat om nieuwbouw appartementen, een vrije sector woning of andere huurwoningen in Amsterdam, deze stad is een prachtige plek om te leven. Misschien ga je voor het eerst op jezelf wonen en kies je daarom voor huurwoningen in Amsterdam. Volg je hier misschien nog een studie? Of houd je erg van het feit dat je dan straks in de hoofdstad woont. Amsterdam biedt je allerlei voordelen. En huurwoningen zijn er gelukkig genoeg. En heb je vervoer nodig om te verhuizen? Dan kun je ook een busje huren.

Nieuwbouw appartementen

Waar begin je eigenlijk als je zoekt naar nieuwbouw appartementen of de nieuwste huurwoningen? Hoe weet je welke appartementen in Amsterdam beschikbaar zijn? Vroeger was dat natuurlijk heel anders dan nu. Je keek dan voornamelijk naar advertenties in kranten of je hoorde van andere mensen dat er een bepaalde woning in de verhuur kwam. Op zich is het nu niet moeilijker dan toen. Alleen gaat het veel meer online. Uiteindelijk is dat natuurlijk alleen maar eenvoudiger. Je ziet direct welk aanbod er beschikbaar is. Er zijn allerlei websites die je kunt raadplegen voor het actuele woningaanbod. Je bent nu op een ideale website aangekomen voor appartementen in Amsterdam. Wij hebben namelijk alle grote sites samengevoegd. Zo kun je zo snel en gemakkelijk mogelijk een geschikt appartement in Amsterdam vinden. Kijk vandaag nog welke huurwoningen er beschikbaar zijn.

Appartement huren met voldoende M 2

Zorg voor voldoende M 2 als je wilt huren in Amsterdam. Hoe leuk het ook is om jezelf te settelen in de hoofdstad, het appartement moet natuurlijk wel voldoen aan je eisen. Of je nu zoekt in de vrije sector of naar een andere huurwoning in Amsterdam, bedenk van het voren het aantal kamers dat je nodig hebt. En bekijk ook hoeveel M 2 deze kamers moeten zijn. Ga je alleen huren in Amsterdam of wil je samen een appartement betrekken? Heb je een grotere kamer nodig of mogen alle ruimtes wat minder M 2 hebben? Het is maar net wat jouw persoonlijke eisen zijn op het gebied van de huurwoningen.

Stedelijk museum in de buurt

Hoe gaaf is het om in de hoofdstad van Nederland te wonen. Deze toplocatie is niet voor niets zo gewild. Je hoeft je fiets maar te pakken en je bent zo bij een van de vele musea van deze stad. Of dat nu het Rijksmuseum, het Anne Frank huis, het Van Gogh Museum of het Stedelijk museum is elk museum bereik je eenvoudig met je fiets. Houd je van musea, dan is Amsterdam dus een hele logische keus.

Appartement huren in Amsterdam en eerst bezichtiging plannen

Voordat je kiest voor een van de appartementen is het belangrijk om er eerst even te gaan kijken. Het aantal M 2 kan naar je zin zijn en misschien bevalt het aantal slaapkamers je ook, maar toch moet je even met eigen ogen kijken of je jezelf echt thuis gaat voelen op deze bewuste locatie in Noord Holland. Wonen in Amsterdam is leuk, maar een van de huurwoningen moet wel bij je passen. Dat moet je met eigen ogen gezien hebben. Je begint je zoektocht waarschijnlijk met een zoekopdracht. Filter op het aantal M 2, het aantal slaapkamers en de locatie waar je wilt huren. Houd je van de omgeving van het Museumkwartier? Wil je graag in de buurt van het centrum huren? Geef je wensen aan en er komen resultaten die al voor een groot gedeelte voldoen aan jouw wensen.

Wat wordt er te huur aangeboden?

Heb je gezien wat er in deze grootste gemeente wordt aangeboden? Bekijk dan kritisch de beschikbare huurwoningen. Kies je voor bestaande bouw? Heb je al je wensen goed op een rijtje? Wat zijn de voorzieningen waar je gebruik van wilt maken? Ga je vaak met de trein, dan is het handig om in de buurt van Centraal station Amsterdam naar huurwoningen te zoeken. Heb je een voorkeur voor Burgwallen nieuwe zijde, dan concentreer je jezelf op die omgeving. Hoe staat het met de eventuele parkeerruimte? Is het appartement in goede staat? Is de hoeveelheid M 2 voldoende? Kun je in deze huurwoning rustig studeren?

Let op de huurprijs

Check vroeg tijdens je zoektocht de huurprijs die wordt gevraagd. Kijk om je heen of het een redelijke prijs is. Hierbij speelt ook een rol of het appartement wel of niet gemeubileerd is. Uiteraard kan er in dat geval een iets hogere prijs gevraagd worden. Kijk ook altijd of je op een betrouwbare website zoekt. Bij Rentsy weet je zeker dat je niet wordt opgelicht. Wij doen er werkelijk alles aan om het hele proces zo eerlijk en betrouwbaar mogelijk te houden. Vraag ook altijd even goed naar hoe het zit met de borg en het sleutelgeld. Alles om vervelende verrassingen achteraf te voorkomen.

Welke locatie kies jij als het gaat om beschikbare huurwoningen?

Je hebt een aantal huurwoningen bekeken? Heb je zin in een huurwoning aan de Herengracht? Of heeft deze net te weinig kamers? Jij wilt 3 kamers en het zijn er maar 2? Kijk je dan verder naar een Amsterdam appartement of neem je er toch genoegen mee? Is het aantal M 2 verder wel naar je zin? Een appartement huren doe je wel voor langere tijd, dus zorg in ieder geval voor genoeg M 2. Is dit plekje bij de Oude pijp, in de Indische buurt, bij de Burgwallen nieuwe zijde of nabij de Centrale markt een van de huurwoningen die je het meest aanspreekt? Spreek dan vandaag nog een bezichtiging af. Het gaat soms namelijk snel met de huurwoningen. Zeker als ze veel M 2 hebben, want dan zijn ze extra gewild. Wij zijn overigens ook je ideale partner als het gaat om je huis verhuren.

Checklist appartement huren Amsterdam

Bij het huren van een appartement in Amsterdam hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte appartement.

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)
 • Is er gratis parkeergelegenheid voor die net gekochte auto nabij het appartement?
 • Kan je makkelijk reizen naar je universiteit of werk?
 • Is er onderhoud nodig aan het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Is er al een ondervloer aanwezig in het appartement? En wat voor type verwarming is er aanwezig? (dit bepaalt hoeveel je energierekening gaat kosten)
 • Zijn er bepaalde wensen voor je appartement, en is er nu een renovatie of verbouwing nodig? (dit kan extra kosten met zich meebrengen)
 • Kan je snel naar het OV lopen vanaf het appartement?

Huursubsidie in Amsterdam

Wanneer je een lager inkomen hebt dan kan er sprake zijn van een huursubsidie. Dit is een toeslag door de overheid om jou te helpen met de kosten. Wel moet er aan een hoop eisen worden voldoen.

Om huurtoeslag te krijgen, moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Uw huur voor het appartement in Amsterdam is niet te hoog.
 • U huurt een zelfstandige woonruimte in Amsterdam.
 • Uw inkomen en dat van uw toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Uw vermogen en dat van uw toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • U woont in Nederland.
 • U en de andere bewoners staan bij de gemeente Amsterdam ingeschreven op uw woonadres.
 • U, uw toeslagpartner en medebewoners hebben de Nederlandse nationaliteit of zijn legaal in Nederland.
 • U bent 18 jaar of ouder.
 • U en de verhuurder hebben een huurcontract getekend.
 • U betaalt de huur en kunt dit aantonen met bankafschriften.