Appartement huren Amsterdam

Zoekfilters
1888 appartementen gevonden in Amsterdam.

Appartement huren Amsterdam?

Eindelijk, hoe spannend is het om eindelijk een eigen appartement te hebben in Amsterdam? Iedereen gaat er vroeg of laat mee te maken krijgen. Je weet niet waar je moet beginnen met zoeken, en je wilt geen addertjes onder het gras. Vroeger kwam je advertenties tegen in de krant of hoor je aanbod via bekenden. Tegenwoordig is het allemaal een stuk makkelijker om een appartement te huren in Amsterdam. Websites waar je een paar euro betaalt om in 1 oogopslag alle aanbod te kunnen zien en erop te reageren. Gelukkig ben je op het juiste spoor, via Rentsy hebben wij alle grote sites samengevoegd zodat je gemakkelijk je nieuwe appartement in Amsterdam kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Amsterdam?

De appartementen in Amsterdam die wij gescand en zichtbaar hebben gemaakt op onze website zijn volledig betrouwbaar. Bij het huren van een appartement in Amsterdam komen een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers wil je bijvoorbeeld? Stel je bent een student en wilt met vrienden een 3 kamer appartement huren in Amsterdam. Dan is een kostenverdeling wel zo eerlijk op basis van de ruimte. Er is een prive space nodig waar je rustig kunt studeren, of thuiswerken en daarnaast is er een publieke ruimte en keuken nodig waar iedereen gebruik van mag maken. Maar als je een young professional in Amsterdam bent met een partner heb je natuurlijk niet zo heel veel ruimte nodig maar wel meer privacy. Dus dan heb je genoeg aan een 2 kamer appartement in Amsterdam. Al met al de eerste stap om een appartement in Amsterdam te kiezen ligt bij jouw behoeften.

Checklist voor het huren van een appartement in Amsterdam

Bij het huren van een appartement, in Amsterdam hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte appartement in Amsterdam.

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? ( supermarkten, fitness center, etc)
 • Is er parkeergelegenheid voor die net gekochte auto nabij het appartement?
 • Is de bereikbaarheid naar je werk of school makkelijk?
 • Is het appartement in goede staat? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Ligt er een ondervloer in, en heeft het huis centrale verwarming? (Het kan nogal koud zijn in de winter)
 • Moet er iets verbouwd of gerenoveerd worden aan het appartement? (Dit kan je extra kosten opleveren)
 • Is er openbaar vervoer op loopafstand van het appartement?

Appartement in Amsterdam gevonden? Let op!

Er zijn talloze websites en Facebook groepen in Amsterdam waar veel wordt opgelicht. Met deze adverteerders hebben wij geen overeenkomst. Rentsy is een betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy doet er alles aan om de betrouwbaarheid en veiligheid van de website zo hoog mogelijk te houden. Helaas kan het voorkomen dat een makelaar in Amsterdam misbruik maakt van het vertrouwen van de bezoekers van Rentsy. Wij geven daarom het advies om zelf ook alert te zijn op eventuele fraude. Check de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst gesloten is.

Een aantal extra dingen waar je op moet letten wanneer je een appartement gaat huren in Amsterdam:

 • De prijs en de kwaliteit
 • De contractduur
 • De staat van het appartement
 • Eventuele huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Amsterdam

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, zul je zien dat er voor appartementen in Amsterdam grote variatie is aan prijs, dat is op basis van kwaliteit en locatie. Veel mensen die voor het eerst een appartement huren zijn vaak wanhopig om snel een appartement in Amsterdam te vinden. Daarom wordt er vaak gekozen op basis van prijs. Maar zoals velen ook weten, goedkoop is duurkoop, dus een tip van ons is om tenminste 4 opties in Amsterdam te hebben waar je uit kan kiezen.

Contractduur voor een appartement in Amsterdam

In veel gevallen wordt er vanuit de makelaarskant mondeling een contractduur opgelegd. Dit is een trucje zodat jij snel het appartement neemt. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij de makelaar geen duidelijke contractduur had opgelegd, maar schriftelijk bleek dit 3 jaar te zijn. Zeker als je niet zeker weet of je er lang zult blijven is dit een punt dat duidelijk moet zijn voor zowel de verhuurder, en huurder.

De staat van het appartement

Wanneer je appartementen gaat bezichtigen is het goed om alles na te lopen. Het kan tegenvallen wanneer je een spotgoedkope appartement in Amsterdam met een lage huur op de kop hebt getikt maar er nog allerlei vernieuwingen en renovaties gedaan moeten worden.

Huursubsidie in Amsterdam

Wanneer je een lager inkomen hebt dan kan er sprake zijn van een huursubsidie. Dit is een toeslag door de overheid om jou te helpen met de kosten. Wel moet er aan een hoop eisen worden voldoen.

Om huurtoeslag te krijgen, moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Uw huur voor het appartement in Amsterdam is niet te hoog.
 • U huurt een zelfstandige woonruimte in Amsterdam.
 • Uw inkomen en dat van uw toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Uw vermogen en dat van uw toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • U woont in Nederland.
 • U en de andere bewoners staan bij de gemeente Amsterdam ingeschreven op uw woonadres.
 • U, uw toeslagpartner en medebewoners hebben de Nederlandse nationaliteit of zijn legaal in Nederland.
 • U bent 18 jaar of ouder.
 • U en de verhuurder hebben een huurcontract getekend.
 • U betaalt de huur en kunt dit aantonen met bankafschriften.

Borgsom

Gefeliciteerd, je hebt de deal gesloten met de verhuurder en nu vraagt de makelaar om een borgsom zodat de huur van de woning in Amsterdam garant gesteld wordt. Let op dat de borgsom nooit hoger mag zijn dan 3 x de maandelijkse huur. Wanneer je na de huurperiode alles netjes achterlaat zul je deze borgsom terugkrijgen. Sommige makelaars proberen deze som aan andere kosten te binden zoals de overname en renovaties voor een volgende verhuurder. Val niet voor deze trucjes.