Studio huren Den Haag

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

Studio huren Den Haag

Ben je van plan een leuke studio te huren in Den Haag? Dan kun je hier de antwoorden vinden waarom een zelfstandige studio het beste bij jou past. Wat zijn de verschillen tussen een kamer, of appartement? In Den Haag vind je genoeg studio's vlakbij jouw universiteit of faculteit.

Als je tot de categorie student of young professional hoort is het fijn om alles binnen handbereik te hebben. Stappen in het bruisende centrum van Den Haag is voor bijna elke student een droom. Het studentenleven draait namelijk niet alleen om studeren. Nee sociale interactie, maak kennis met nieuwe mensen in de kroegen en misschien wel je nieuwe baan en talenten vinden via via.

Maar daarnaast wil je jezelf ook lekker terug kunnen trekken, en wat is fijner dan dat kunnen doen in een studio in de stad Den Haag achter de duinen?

Hoe vind je snel een studio in Den Haag?

Je begint je zoektocht waarschijnlijk met een zoekopdracht. Op deze pagina zijn handige zoekfilters te vinden voor een studio waarbij je kunt filteren op het aantal oppervlakte in M 2, het aantal slaapkamers, minimale en maximale huurprijs en de locatie waar je wilt huren. Houd je van de omgeving en uitzicht van het centrum? Wil je graag in de buurt van Den Haag centrum wonen? Geef je wensen aan en er komen resultaten voor de nieuwste woningen die aan jouw wensen voldoen. Je kunt via de site van onze partners direct contact opnemen met de verhuurder.

Gemakkelijk met het openbaar vervoer in Den Haag

Ben je een openbaar vervoer fanatiekeling en zit je graag in de metro? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Het is een van de veiligste manier van reizen, en je komt van A naar B zonder al te veel moeite. Den haag heeft een goede connectie wat betreft het openbaar vervoer. Er zijn tal van tramlijnen die naar dicht bijzijnde plaatsen zoals Scheveningen, Rotterdam, Zoetermeer, Rijswijk gaan.

Of je nou in de Schilderswijk woont of direct naast de binnenstad. Trams komen en gaan elke 10 minuten. en hebben een centrale verbinding naar het centraal station.

Waarom is wonen fijn in Den Haag?

Den Haag behoort tot de top 3 als grootste stad van Nederland. Er is een groot diversiteit aan dingen te doen in je vrije tijd en shoppen. Den Haag is het centraal punt om naar andere steden zoals Rotterdam of Amsterdam te reizen. Ook hebben de universiteiten een goede score wat betreft educatie.

Maar lig je in de zomer het liefst op het strand? Scheveningen is een populaire bestemming dat bij Den-haag behoort met meerdere tramlijnen ernaar toe. Madurodam en de japanse tuin liggen eveneens dichtbij Den Haag en is het waard om een bezoekje te brengen.

Het verschil tussen een zelfstandige studio, kamer of appartement?

Als je pas net op jezelf gaat wonen dan is er zoveel keus, studenten komen en gaan dus als je mazzel hebt kun je zo een studio overnemen. Maar als je pech hebt dan kun je blijven zoeken zonder resultaat. Het type woning dat je uiteindelijk kiest ligt natuurlijk aan het budget, de wijk, en welke locatie je kiest.

Compleet zelfstandige Studio

Het verschil tussen studio's en appartementen liggen dicht naast elkaar. Een studio heeft in tegenstelling tot een appartement geen aparte woon of werkruimte. Het is dus een eenkamer appartement waar alleen de toilet en douche zich in een aparte ruimte bevinden. Het voordeel is dat je een eigen keuken tot je beschikking hebt. Wanneer je kookt gaat dit dus door heel je studio heen als je niet goed ventileert. Maar als je niet van plan bent veel te koken dan zul je daar geen last van hebben. Veel mensen gebruiken een scheidingswand om toch een tweedelige ruimte te maken waar je kunt studeren zonder je bed te zien.

Appartement huren

Een appartement daarentegen heeft vaak meerdere kamers en is bedoeld voor een stel of een klein groep vrienden. Wanneer je over een appartement spreekt kun je er al zeker van zijn dat het aantal kamers is opgedeeld in een woonruimte en minstens een aparte slaapkamer. In Rotterdam vind je meestal appartementen die al gemeubileerd zijn dus daar kun je zo in trekken. Ben je op zoek naar een appartement om te huren check dan hier.

De prijs voor een studio kan net zo hoog oplopen als een appartement afhankelijk van de locatie dus misschien is het ook een idee om te kiezen voor een appartement met een paar vrienden.

Wil je dichtbij het centrum zitten dan betaal je uiteraard wat meer.

Studentenkamer

Kom je er net bij kijken en heb je nog geen budget voor een studio of appartement. Dan kiezen de meeste nieuwkomers om een studentenkamer te huren. Een kamer is goedkoper en je hebt je eigen privacy ruimte. Wel deel je de keuken, douche en toilet met je mede huisgenoten. Studenten kiezen voor een kamer wanneer ze geen budget of nog niet genoeg verdienen. Het nadeel van een kamer is dat je aan je medebewoners kunt ergeren wanneer ze bijvoorbeeld hun rommel niet opruimen. Maar als dat geen probleem is, huur een kamer in Den Haag

Wat is er te doen in Den Haag als student?

Als student zijnde heb je een tal van voorzieningen die je als student kunt doen.

Allereerst, waar je ook woont, of het nou de Schilderswijk is, naast de hofstad of binnenstad er is altijd een metrostation of tramstation op loopafstand of fietsafstand van je studio of appartement. Den Haag staat verder bekend om de kleine straten en steegjes met winkeltjes. En natuurlijk het Spui, wagenstraat en de grote markt. Kortom als je van shoppen houdt dan voel je je hier wel thuis. Maar ook de leuke kroegjes, en parken moeten we niet vergeten. Het Westbroekpark is 1 van de grote highlights van de stad. Tussen juni en eind oktober bloeien hier namelijk meer dan 15.000 rozenstruiken. Deze rozen komen uit de hele wereld. En er worden regelmatig food festivals georganiseerd in het park.

Checklist Studio huren Den Haag

Bij het huren van een studio in Den haag hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte studio.

  • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)
  • Is er een gratis parkeergelegenheid
  • Is er een lift beschikbaar?
  • Kan je makkelijk reizen naar je universiteit of werk?
  • Is er onderhoud nodig aan het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
  • Is er een berging voor al je onnodige spullen?
  • Is er al een ondervloer aanwezig in het appartement? En wat voor type verwarming is er aanwezig? (dit bepaalt hoeveel je energierekening gaat kosten)
  • Zijn er bepaalde wensen voor je appartement, en is er nu een renovatie of verbouwing nodig? (dit kan extra kosten met zich meebrengen)
  • Kan je snel naar het OV lopen vanaf het appartement?