Appartement huren Alkmaar

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

Appartement huren in Alkmaar

Zoek jij een appartement in Alkmaar? Het team van Rentsy verzamelt voor jou alle appartementen in Alkmaar. In deze prachtige kaasstad in Noord-Holland, bekend om haar kaasmarkt, liggen namelijk genoeg pareltjes waar jij perfect kunt wonen. Of je nu een student bent, een fijne woonplek wilt om na een lange werkdag op de bank te kunnen ploffen, of wilt gaan samenwonen met je partner: het kan allemaal. Schrijf je nu in voor onze e-mailalert om als eerste de nieuwe beschikbare appartementen in Alkmaar in jouw mailbox te ontvangen.

Het soort aanbod dat je in Alkmaar vindt

In de stad Alkmaar vind je allerlei verschillende soorten appartementen. Zo kun je ervoor kiezen om een appartement te kopen, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een huurwoning. Daarnaast kun je ook een keuze maken uit het aantal m2 dat je nodig denkt te hebben. Wil je meerdere slaapkamers of is één slaapkamer voldoende? Het aantal slaapkamers is door jou zelf te bepalen. En hoe lang wil je in het appartement wonen? Kies voor een onbepaalde tijd als je er wel voor een tijdje wilt wonen. Als je een bepaalde tijd hebt waarvoor je een appartement zoekt, is een contract voor bepaalde tijd een beter idee. In dat geval is het ook verstandig om te kiezen voor een gemeubileerd appartement.

Ligging van het appartement

Alhoewel Alkmaar een vrij compacte stad is, heb je misschien alsnog je voorkeuren over in welke wijk je het liefste wilt wonen. Misschien wil je graag een huurwoning met 2 kamers of een tussenwoning met 3 kamers in het centrum van Alkmaar, of één van de huurwoningen op loopafstand of fietsafstand van het centrum. Een andere optie is een loft in Luttik Oudorp of een mooi appartement met meerdere kamers in De Hoef. Een bovenwoning kan perfect zijn als je niet enorm veel ruimte nodig hebt, of kies juist voor een nieuwbouwwoning met balkon of dakterras.

Eisen voor huurwoningen in Alkmaar

Voordat je op zoek gaat naar een appartement in Alkmaar is het belangrijk dat je voor jezelf een lijstje met eisen op een rijtje zet. Zo weet je meteen op welke elementen je moet focussen als je het nieuwe aanbod in je mailbox ontvangt. Zo kun je gerichter reageren en weet je sneller wat je zoekt. Ook is het mogelijk om bij het zoeken filters in te stellen waarmee je aangeeft waar je naar op zoek bent. Je kunt bij deze filters bijvoorbeeld aanklikken welke wijken je voorkeur hebben, het aantal kamers of het aantal slaapkamers dat het appartement moet hebben, wat je maximale huurprijs is, welk woningtype je zoekt en of je parkeergelegenheid nodig hebt.

Een zoekopdracht naar jouw keuze

Ook al is er op dit moment sprake van een krappe woningmarkt in Alkmaar, onze makelaars begrijpen dat je alsnog zoekt volgens een bepaalde zoekopdracht om je perfecte woning te vinden. Er zijn veel verschillende soorten huurwoningen in Alkmaar. Controleer regelmatig de website van Rentsy om de nieuwste woningen zien die wij verhuren. Veel mensen hebben bijvoorbeeld een voorkeur voor een appartement in het centrum of in de binnenstad van Alkmaar, het liefst ergens aan de gracht. Veel van deze huurwoningen en appartementen zijn bestaande bouw en hebben niet veel m1, m2 en m3, met vaak een relatief hoge huurprijs. In één van de randwijken van Alkmaar is de huur relatief lager voor de oppervlakte die je krijgt, echter is de locatie daar wel een stuk minder praktisch. Je kunt voor jezelf overwegen wat voor jou zwaarder weegt.

Bestaande bouw, gemeubileerd, gestoffeerd of kaal?

Bij de huur van één van de huurwoningen in Alkmaar zijn er drie soorten waar je uit kunt kiezen. De eerste is gemeubileerd, wat betekent dat het hele huis alle benodigde meubels bevat. Appartementen en huurwoningen die gemeubileerd zijn, zijn ideaal voor wanneer je voor een bepaalde tijd gaat huren in Alkmaar. Een andere optie voor wanneer je gaat huren in Alkmaar is een gestoffeerd appartement of huurwoning. Dit betekent iets anders dan gemeubileerd, bij gestoffeerd krijg je namelijk geen meubels, maar wel de vloeren en de muren zijn geverfd of behangen. Een kale huurwoning houdt in dat er helemaal niets aanwezig is, zelfs geen vloer of behang.

Appartement huren Alkmaar

Wanneer je een mooi pand in Alkmaar vindt dat verhuurd wordt, is er een grote kans dat een makelaar bij Rentsy deze verhuurt. Wij verhuren namelijk heel veel huurwoningen in Alkmaar, vooral gelegen in de binnenstad en in het centrum. Een woning bij ons huur je via een verhuurder, die vaak particulier is. Deze particulieren verhuren een woning tegen een bepaalde huurprijs. Onze makelaars controleren altijd de huurprijs en kijken of dit conform de marktwaarde is. De huurprijs wordt onder andere bepaald aan de hand van de ligging, het aantal m1, m2 en m3, of er 2 kamers of 3 kamers zijn, of er een garage of parkeerplaats aanwezig is en wat de prijs is van een andere vergelijkbare woning in de stad.

Filters selecteren

Om een keuze te maken uit de aangeboden huurwoningen die verhuurd worden in de binnenstad van Alkmaar, een mooie stad bovenin Noord-Holland, kun je filters selecteren. Zo kun je kiezen voor het aantal m1, m2 en m3, en kun je een minimum huurprijs en een maximum huurprijs selecteren. Ook kies je eenvoudig voor een gestoffeerde woning, of juist voor een woning die gemeubileerd of kaal wordt opgeleverd. Een verhuurder of makelaar kan daarnaast aangeven hoeveel kamers de woning bevat, denk bijvoorbeeld aan 2 kamers of 3 kamers. Als je juist met een open blik een woning wilt uitzoeken, klik dan op ‘verwijder filters’, zodat je alle appartementen te zien krijgt.

Vind jouw perfecte huurwoning

Om je aan te melden voor een bezichtiging voor één van de aangeboden appartementen voor huur in Alkmaar kun je je e-mailadres achterlaten. Op jouw e-mailadres ontvang je daarnaast de nieuwste appartementen voor huisvesting in Alkmaar. Om jouw perfecte huurwoning te kunnen vinden, is het belangrijk om de omschrijving voor iedere woning aandachtig te lezen na het selecteren van jouw taalkeuze. Perfecte huurwoning gezien? Meld je dan aan voor een bezichtiging onder voorbehoud.