Studio huren Amsterdam

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

Een nieuwe studio appartement in Amsterdam?

Een leuke studio huren in Amsterdam, de hoofdstad van Nederland. Leuker kan het haast niet. Amsterdam is een grote stad met een internationale atmosfeer waar je kunt vinden wat je maar wilt. Van cultuur tot coffeeshops en winkelcentra. Het is niet voor niets een van de grote steden waar internationals graag wonen, werken en studeren. Amsterdam ligt tevens ook vlakbij Schiphol. Het belangrijkste vliegveld van Nederland waar toeristen landen en mensen met het vliegtuig op vakantie gaan.

Wonen in Amsterdam betekent dat je van goede aard af komt en graag in de drukte leeft. De huurprijs voor de huizenmarkt liggen hier zeker een stuk hoger dan andere steden. Maar daar tegenover zijn de salarissen ook een stuk hoger.

Wat Amsterdam aantrekkelijk maakt is de infrastructuur voor jonge gezinnen en toeristen. Amsterdam heeft er werkelijk echt alles aan gedaan om deze status te creëren.

Er zijn minder studios en woonruimte te huur aangeboden dan de vraag. Dit komt omdat er meer mensen naar een appartement of studio op zoek zijn. Dit is een welbekend probleem in Amsterdam. Via deze weg kom je beschikbare studio's en appartementen tegen. Op de website van onze partners kun je lid worden en een email alert instellen zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste woningen.

Mocht je toch een appartement zoeken? Daar is trouwens veel meer aanbod voor, dan kun je ook kijken voor een appartement in Amsterdam.

Waarom een studio huren in Amsterdam?

Ja, waarom niet? Een beetje kort door de bocht maar het is wel zo. Zo als we al zeiden is Amsterdam een populaire stad onder young professionals, studenten en internationals. Een studio in Amsterdam huren is dan ook geen vreemde keus. Overal waar je ter wereld komt kun je zeggen dat je uit Nederland komt en geen persoon die Amsterdam niet kent.

Amsterdam is een stad met populaire universiteiten. Die kun je alleen vinden in grotere steden en daarom is de stad ook zo populair onder jongeren. Ook zijn er veel clubs te vinden en de bioscoop en theaters is er om de hoek.

Het verschil tussen studio's en appartementen liggen dicht naast elkaar. Een studio heeft in tegenstelling tot een appartement geen aparte woon of werkruimte. Het aantal kamers is een geheel, waar alleen de toilet en douche zich in een aparte ruimte bevinden. Je kunt er dus bijvoorbeeld een ruim tweepersoonsbed neerzetten. Het voordeel van een studio is dat je een eigen keuken tot je beschikking hebt. Wanneer je kookt gaat dit dus door heel je studio heen als je niet goed ventileert. Maar als je niet van plan bent veel te koken dan zul je daar geen last van hebben. Veel mensen gebruiken een scheidingswand om toch een tweedelige ruimte te maken waar je kunt studeren of visite ontvangen zonder je bed en privezaken te zien.

Checklist Studio Amsterdam

Bij het huren van een studio in Amsterdam hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte appartement. Heb je een kamer gevonden? Neem dan deze checklist even door.

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, sportfaciliteiten, etc.)
 • Is er een gratis parkeerplaats
 • Kan je makkelijk reizen naar je universiteit of werk?
 • Is er onderhoud nodig aan het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Is er al een ondervloer aanwezig in het appartement? En wat voor type verwarming is er aanwezig? (dit bepaalt hoeveel je energierekening gaat kosten)
 • Is de woning gestoffeerd en of gemeubileerd?
 • Zijn er bepaalde wensen voor je appartement, en is er nu een renovatie of verbouwing nodig? (dit kan extra kosten met zich meebrengen)
 • Hoeveel oppervlakte in m2 is de woning? (Is dit genoeg voor jou?)
 • Is de optie tot openbaar vervoer op loopafstand?Is er een lift beschikbaar? (Als je studio hoger dan 4 etages ligt wil je natuurlijk niet de trappen op en neer)

Met het openbaar vervoer in Amsterdam?

In een populaire stad zoals Amsterdam moet er wel een goede infrastructuur voor het openbaar vervoer zijn. Wie iets verder van het hart van het centrum woont heeft toegang tot een metronetwerk of tram die om de 10 minuten rijdt. Wonen buiten het centrum is een stuk betaalbaarder maar of je nou de stad in moet of een congres bezoeken in Amsterdam? Alles is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Wie niet graag met het openbaar vervoer reist vanwege de drukte of andere redenen kan ook een fiets aanschaffen. De fiets is het meest populaire vervoersmiddel in Amsterdam. Wist je dat er voor een persoon dat in Amsterdam woont 2 fietsen zijn? Ja echt, Amsterdam is een echte fietsstad.

Wat is er te doen in Amsterdam?

Zoals al gezegd is Amsterdam een vrij multiculturele stad met veel te doen. Wat zijn nou de echte spots die je kunt doen als je in Amsterdam woont na die lange werkdag of voor het weekend? Wij hebben hier een lijst voor je.

 • Club Air Amsterdam
 • Canvas op de 7e
 • Chin Chin club
 • Club Church
 • Club NYX
 • De School
 • Depot Amsterdam
 • Escape
 • Melkweg
 • Westergas fabriek
 • Undercurrent