Studio huren Groningen

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

Studio huren Groningen.

Bent u op zoek naar beschikbare studio's te huur in Groningen? Dan kun je hier de antwoorden vinden waarom een zelfstandige studio het beste bij jou past. Kun je de verschillen vertellen tussen een kamer en een appartement? In Groningen vind je veel studio's in de buurt van je universiteit of faculteit. Als young professional of student is wonen in het centrum van Groningen een droom die uitkomt. U kunt nieuwe mensen ontmoeten in kroegen en misschien uw nieuwe vaardigheden voor uw werk vinden door sociaal te zijn. Maar het is net zo fijn om je even terug te kunnen trekken als dat nodig is en waar kan dat beter dan een echte studentenstad zoals Groningen.

Hulp nodig met het vinden van een studio in de stad Groningen?

Je begint je zoektocht waarschijnlijk met een zoekopdracht. Heb je hulp nodig met het vinden van een studio? Op deze pagina helpen we je een plek te vinden die je thuis kunt noemen door studio's te filteren op het totale aantal vierkante meters in het pand en de minimale en maximale huur. U kunt ook naar appartementen zoeken op basis van uw locatie voorkeur. Bekijk deze nieuwbouwprojecten nabij het centrum van Groningen en ontdek of er iets tussen zit dat bij jouw wensen past! U kunt contact opnemen via de website van een van onze partners.

Het openbaar vervoer in Groningen is gemakkelijk te gebruiken.

De bus is de meest gebruikte vorm van openbaar vervoer in Groningen. Er is een goed busnetwerk door de hele provincie, die u overal brengt waar u maar heen wilt. Dit scheelt veel tijd en moeite in het woon-werkverkeer. Qbuzz bussen vind je in Groningen. Ook kun je vanuit Groningen met de bus naar diverse andere bestemmingen in de regio, zoals bijvoorbeeld Friesland.

Waarom is wonen fijn in gemeente Groningen?

Groningen is de 4e meest bevolkte stad van Nederland en biedt een verscheidenheid aan goede dingen om te doen in je vrije tijd en geweldige plekken om te winkelen. Groningen ligt in het noorden van Nederland maar er zijn goede verbindingen met de trein waardoor Den-haag en Amsterdam gemakkelijk te bereiken zijn. De universiteiten hier staan ook bekend om hun kwaliteit van het onderwijs.

Het verschil tussen een zelfstandige studio, kamer of appartement?

Als je net uit het ouderlijk huis bent verhuisd, zul je merken dat er veel keuze is waar studenten wonen. Het enige dat je nodig hebt, is een beetje geluk en misschien heb je zelfs in een mum van tijd een hele studio. Zo niet, blijf zoeken naar iets dat bij je past! Uw woningkeuze hangt af van het budget dat u zich kunt veroorloven, waar het huis zich bevindt en in welke buurt het zich bevindt.

Compleet zelfstandige Studio

Studio's en appartementen zijn vergelijkbaar. De kenmerken van een studio heeft in tegenstelling tot een appartement geen aparte woon of werkruimte. Daarom biedt een studio-appartement minder ruimte dan een standaard appartement. Het is een eenkamerappartement met alleen het toilet en de douche in een aparte ruimte. Het voordeel is dat je een eigen keuken tot je beschikking hebt. Als je in je studio kookt, kan er een onaangename geur ontstaan. Zorg ervoor dat u de studio ventileert.Als je geen grote fan bent van thuis koken en niet van plan bent om in je keuken te koken, maakt het niet uit. Maar veel mensen (die niet bij huisgenoten wonen) gebruiken een scheidingswand om twee aparte kamers te creëren: een om te studeren en de andere om te slapen.

Appartement huren

Een appartement is vaak groot met verschillende kamers. De meeste mensen wonen in een appartement omdat ze het zich kunnen veroorloven doordat ze de huur delen.Als je het over een appartement hebt, dan is het aantal kamers verdeeld in een woongedeelte en in ieder geval een aparte slaapkamer en misschien zelfs een woonkamer. In Groningen vind je meestal appartementen die al gemeubileerd zijn dus daar kun je zo in trekken.

De prijs van een studio kan ook zo hoog zijn als die van een appartement, afhankelijk van waar deze zich bevindt. Met dit in gedachten, is het misschien de moeite waard om te overwegen om met een paar vrienden een appartement te huren

Wil je dichtbij het centrum zitten dan betaal je uiteraard wat meer.

Studentenkamer

Kom je er net bij kijken en heb je nog geen budget voor een studio of appartement. Dan kiezen de meeste nieuwkomers om een studentenkamer te huren. Een kamer is goedkoper en je hebt je eigen privacy ruimte. Wel deel je de keuken, douche en toilet met je mede huisgenoten. Studenten huren vaak een kamer als ze geen geld hebben of nog geen werkverleden hebben. Het nadeel is dat je je buren misschien lastigvalt als je bijvoorbeeld rommelig bent. Als je hier echter geen last van hebt, dan is het huren van een kamer de perfecte oplossing.

Wat is er te doen in Groningen?

De provincie staat bekend om de rust en weidsheid maar als je even iets anders wilt tijdens je verblijf, kan je bijvoorbeeld de stad Groningen bezoeken. Groningen bruist van het leven en er gebeurt veel. Het centrum van de stad is gezellig en heeft geweldige restaurants en winkels. Er zijn ook veel attracties die je gezien moet hebben, zoals de iconische Martinitoren.

 • Groninger museum
 • Prinsentuin
 • Vismarkt
 • Martinitoren
 • Brouwerij Martinus
 • Hoofdstation Groningen
 • Noordelijk scheepvaartmuseum
 • Universiteitsmuseum Groningen
 • Noorderplantsoen park
 • GRID graphic museum Groningen

Checklist Studio huren Groningen.

Sommige mensen huren graag studio's in Groningen. We hebben hiervoor een checklist gemaakt, zodat jij de perfecte kunt vinden.

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)
 • Is er een gratis parkeergelegenheid
 • Vind je het gemakkelijk om naar je universiteit of kantoor te reizen?
 • Is er de afgelopen tijd iets gebeurd dat invloed heeft op de esthetische kwaliteit van uw huis?
 • Bent u op zoek naar een opbergoplossing om uw overtollige spullen direct op te bergen?
 • Weet u welk type ondervloer er in het appartement ligt? En heb je al naar de verwarming in die ruimte gevraagd? Als u deze dingen weet, kunnen we bepalen wat uw energierekening zal zijn.
 • Zijn er bepaalde wensen voor je appartement, en is er nu een renovatie of verbouwing nodig? (dit kan extra kosten met zich meebrengen)
 • Is het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken vanaf de studio