Appartement huren Beverwijk

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

Appartement huren Beverwijk

Eindelijk, hoe spannend is het om eindelijk een eigen appartement te hebben in Beverwijk? Vroeger of later overkomt iedereen dit. Je weet niet waar je moet beginnen met zoeken, en je wilt geen addertjes onder het gras. Vroeger kwam je advertenties tegen in de krant of kwam je aanbod tegen via bekenden. Het is gelukkig nu een stuk makkelijker om een appartement huren in Beverwijk. We hebben partneren met sites waar je voor paar euro in 1 oogopslag alle aanbod te kan zien en reageren. Je bent gelukkig op het juiste adres. Rentsy.nl heeft grote sites in Nederland samengevoegd, zodat je een gemakkelijk een appartement in Beverwijk kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Beverwijk?

De appartementen in Beverwijk die wij hebben gevonden en samengevoegd op onze website zijn volledig betrouwbaar. Ga je een appartement huren in Beverwijk, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee mout houden. Hoeveel kamers wil je hebben? Stel je bent een student en wilt met vrienden een 3 kamer appartement huren in Beverwijk. Dan is een kostenverdeling wel zo eerlijk op basis van het formaat van de kamers. Misschien heb je een stille ruimte nodig waar je fijn kunt thuiswerken of studeren. Vaak heb je dan ook een gedeelde woonkamer en keuken waar iedereen gebruik van maakt. Als young professional in Beverwijk heb je wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel meer privacy. Heb je minder ruimte nodig, kun je kiezen voor een andere optie: een 2 kamer appartement huren in Beverwijk. Uiteindelijk, de eerste stap voor het kiezen van een appartement in Beverwijk, ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Beverwijk

Voor het huren van een appartement in Beverwijk hebben we alvast een kleine checklist gemaakt die kan helpen bij het vinden van jouw droom appartement in Beverwijk.

 • Ben je in de buurt van goede voorzieningen? (bijv. fitnesscentra's, supermarkten, winkels etc.)
 • Heb je de mogelijkheid om gratis te parkeren in de buurt van het appartement?
 • Kan je makkelijk reizen naar je universiteit of werk?
 • Is er onderhoud nodig aan het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Ligt er een ondervloer in, en wat voor type verwarming heeft het appartement? (Dit kan bepalend zijn voor je energierekening)
 • Moet er iets verbouwd of gerenoveerd worden aan het appartement? (Dit kan je extra kosten opleveren)
 • Kan je snel naar het OV lopen vanaf het appartement?

Appartement in Beverwijk gespot? Let op!

Tegenwoordig zijn er aardig wat websites en Facebook groepen in Beverwijk waar veel wordt opgelicht. Wij werken niet samen met dit soort adverteerders. We hebben Rentsy opgericht als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy doet er alles aan om de betrouwbaarheid en veiligheid van de website zo hoog mogelijk te houden. Helaas kan het voorkomen dat een makelaar in Beverwijk misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Wij adviseren om bovenal altijd alert te zijn voor fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat je een schriftelijke overeenkomst hebt.

Voordat je een appartement gaat huren in Beverwijk, let op een aantal zaken:

 • De balans tussen prijs en kwaliteit
 • De contractduur
 • De staat van het appartement
 • De mogelijkheid voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Beverwijk

Bij het zoeken naar een appartement om te huren, kom je er al snel achter dat er in Beverwijk grote verschillen kunnen zijn in prijs. Dit is vaak afhankelijk van de locatie en de kwaliteit. Het komt veel voor dat mensen in alle haast snel een appartement willen huren in Beverwijk. Daarom wordt er vaak gekozen op basis van de prijs. We weten het allemaal, goedkoop is vaak duurkoop. Wij kunnen je adviseren om op z'n minst 4 opties in Beverwijk te hebben waar je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Beverwijk

In veel gevallen wordt er vanuit de kant van de verhuurder vaak mondeling een contractduur opgelegd. Dit is veelgebruikt trucje zodat jij snel het appartement neemt. Er waren ooit gevallen waar de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, echter bleek dit schriftelijk 3 jaar te zijn. Wanner je nog niet zeker weet hoelang je wilt blijven, is dit een punt wat extra duidelijk moet zijn voor de verhuurder en huurder.

De staat van het appartement

Bij het bezichtigen van appartementen, is het wijs om alles goed na te lopen. Het kan een tegenvaller zijn wanneer je een hele goedkope appartement in Beverwijk hebt gevonden, maar er moet nog van alles gerepareerd of gerenoveerd worden.

Huursubsidie in Beverwijk

Is je inkomen lager, dan heb je wellicht recht op huursubsidie. Dit is een toeslag door de overheid om jou te helpen met de kosten. Wel moet je aan een aantal eisen voldoen.

Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag, dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De maandelijkse huurprijs voor het appartement in Beverwijk is niet te hoog.
 • Je huurt een zelfstandige appartement in Beverwijk.
 • Het gezamenlijk inkomen van jou en je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Jouw vermogen en dat van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Je bent woonachtend in Nederland.
 • Alle inwonenden zijn bij de gemeente Beverwijk ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Jij, en je huisgenoten zijn van Nederlandse nationaliteit of verblijven op dit moment legaal in Nederland.
 • Je hebt de leeftijd van 18 bereikt.
 • Er is een huurovereenkomst tussen jou en de verhuurder.
 • De maandelijkse huur wordt door jou netjes betaald, en je kunt dit bewijzen met bankafschriften.

Borgsom

Hoera! de deal is gesloten met de verhuurder, en nu vraagt de makelaar of verhuurder een borg zodat de huur van het appartement in Beverwijk gegarandeerd is. Wees voorzichtig: Borgsommen mogen nooit hoger zijn dan 3x de huurprijs per maand. Wanneer je het appartement netjes achter laat krijg je deze borgsom terug. Het gebeurt wel eens dat verhuurders deze borgsommen proberen te combineren met andere zaken zoals renovaties voor de volgende huurder. Val niet voor dit soort trucjes!