Appartement huren Zeist

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

Appartement huren Zeist

Eindelijk, hoe spannend is het om eindelijk een eigen appartement te hebben in Zeist? Iedereen gaat er vroeg of laat mee te maken krijgen. Het is nog niet altijd duidelijk waar je moet beginnen met zoeken, en je wilt zeker geen addertjes onder het gras. Vroeger kwam je advertenties tegen in de krant of kwam je aanbod tegen via bekenden. Tegenwoordig is een appartement huren in Zeist een stuk makkelijker. We hebben partneren met sites waar je voor paar euro in 1 oogopslag alle aanbod te kan zien en reageren. Je bent gelukkig op het juiste adres. Rentsy.nl heeft grote sites in Nederland samengevoegd, zodat je een gemakkelijk een appartement in Zeist kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Zeist?

De appartementen in Zeist die wij gescand en zichtbaar hebben gemaakt op onze website zijn volledig betrouwbaar. Een appartement huren in Zeist? Er komen een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers heb je nodig? Stel je bent een student en wilt met vrienden een 3 kamer appartement huren in Zeist. Dan is een kostenverdeling wel zo eerlijk op basis van het formaat van de kamers. Misschien heb je een stille ruimte nodig waar je fijn kunt thuiswerken of studeren. Vaak heb je dan ook een gedeelde woonkamer en keuken waar iedereen gebruik van maakt. Als young professional in Zeist heb je wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel meer privacy. In dit geval is kan je beter een 2 kamer appartement huren in Zeist. De eerste stappen voor het kiezen van een appartement in Zeist, liggen uiteindelijk bij jouw persoonlijke behoeften.

Checklist appartement huren Zeist

Voor het huren van een appartement in Zeist hebben we alvast een kleine checklist gemaakt die kan helpen bij het vinden van jouw droom appartement in Zeist.

 • Welke voorzieningen heb je in jouw buurt? (bijv. fitnesscentra's, supermarkten, etc.)
 • Is er gratis parkeergelegenheid voor die net gekochte auto nabij het appartement?
 • Is je werk of universiteit eenvoudig te bereiken?
 • Is er onderhoud nodig aan het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Ligt er een ondervloer in, en wat voor type verwarming heeft het appartement? (Dit kan bepalend zijn voor je energierekening)
 • Zijn er bepaalde wensen voor je appartement, en is er nu een renovatie of verbouwing nodig? (dit kan extra kosten met zich meebrengen)
 • Kan je snel naar het OV lopen vanaf het appartement?

Appartement in Zeist gespot? Let op!

Tegenwoordig zijn er aardig wat websites en Facebook groepen in Zeist waar veel wordt opgelicht. Met deze adverteerders hebben wij geen overeenkomst. Rentsy is een betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Het kan voorkomen dat oplichters gebruik maken van de diensten van onze partners. Rentsy zal er alles aan doen om de veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Wij adviseren om bovenal altijd alert te zijn voor fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat je een schriftelijke overeenkomst hebt.

Een aantal extra dingen waar je op moet letten wanneer je een appartement gaat huren in Zeist:

 • De verhouding tussen kwaliteit en prijs
 • De contractduur
 • De staat van het appartement
 • Eventuele huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Zeist

Bij de zoektocht voor een appartement om te huren, merk je al vrij snel dat er in Zeist een grote variatie is aan prijs. Dit is vaak gebaseerd op locatie en kwaliteit. Veel mensen die voor het eerst een appartement huren zijn vaak wanhopig om snel een appartement in Zeist te vinden. Daarom wordt er vaak gekozen op basis van prijs. Iedereen weet het stiekempjes ook wel, goedkoop is soms duurkoop. Ons advies is om tenminste 4 opties in Zeist te hebben waar je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Zeist

Vaak wordt er vanuit de kant van de verhuurder mondeling een contractduur opgegeven. Dit is echter vaak een trucje zodat je snel het appartement neemt. Er waren ooit gevallen waar de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, echter bleek dit schriftelijk 3 jaar te zijn. Vooral wanneer het nog niet duidelijk is hoe lang je wilt blijven, is dit een punt wat duidelijk moet zijn voor de huurder en verhuurder.

De staat van het appartement

Bij het bezichtigen van appartementen, is het wijs om alles goed na te lopen. Het kan een tegenvaller zijn wanneer je een hele goedkope appartement in Zeist hebt gevonden, maar er moet nog van alles gerepareerd of gerenoveerd worden.

Huursubsidie in Zeist

Wanneer je een lager inkomen hebt dan kan er sprake zijn van een huursubsidie. Dit is een toeslag door de overheid om jou te helpen met de kosten. Er zijn echter wel een aantal eisen waaraan je moet voldoen.

Wil je in aanmerking komen voor huurtoeslag, dan zijn dit de voorwaarden:

 • De maandelijkse huur voor het appartement in Zeist is niet te hoog.
 • Je huurt een zelfstandige appartement in Zeist.
 • Het gezamenlijk inkomen van jou en je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Het vermogen van jou en je huisgenoten is niet te hoog.
 • Je woont in Nederland.
 • Jij en de andere bewoners staan bij de gemeente Zeist ingeschreven op uw woonadres.
 • Alle inwoners hebben de Nederlandse nationaliteit of hebben een legaal verblijf in Nederland.
 • Je hebt de leeftijd van 18 bereikt.
 • Er is een huurcontract getekend tussen jou en de verhuurder.
 • De maandelijkse huur wordt door jou netjes betaald, en je kunt dit bewijzen met bankafschriften.

Borgsom

Gefeliciteerd! de deal is gesloten met de verhuurder! En nu vraagt de makelaar of verhuurder een borgsom zodat het huren van de appartement in Zeist gegarandeerd is. Let op dat de borgsom nooit hoger mag zijn dan 3 x de maandelijkse huur. Wanneer je na de huurperiode alles netjes achterlaat zul je deze borgsom terugkrijgen. Vaak komt het voor dat verhuurders deze borgsom proberen te binden aan overige zaken, zoals renovaties voor een volgende huurder. Wees waakzaam voor dit soort trucjes.