Appartement huren Amersfoort

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

43 appartementen gevonden in Amersfoort.

Appartement huren Amersfoort

Het idee om je eigen appartement te hebben in Amersfoort... Iedereen gaat er vroeg of laat mee te maken krijgen. Waar je begint met zoeken, is nog niet altijd even duidelijk. En je wilt zeker geen addertjes onder het gras. Vroeger kwam je advertenties tegen in de krant of kwam je aanbod tegen via bekenden. Tegenwoordig is een appartement huren in Amersfoort een stuk makkelijker. We werken met sites waar je een paar euro betaalt om in 1 oogopslag alle het aanbod te kunnen zien en erop te reageren. Je bent gelukkig op het juiste adres. Rentsy.nl heeft grote sites in Nederland samengevoegd, zodat je een gemakkelijk een appartement in Amersfoort kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Amersfoort?

De appartementen in Amersfoort die wij hebben gevonden en samengevoegd op onze website zijn volledig betrouwbaar. Ga je een appartement huren in Amersfoort, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee mout houden. Hoeveel kamers wil je bijvoorbeeld? Stel je bent een student en wilt met vrienden een 3 kamer appartement huren in Amersfoort. Dan is een kostenverdeling wel zo eerlijk op basis van het formaat van de kamers. Je hebt wellicht een privé kamer nodig waar je fijn kunt studeren of thuis kunt werken. En misschien heb je een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van kan maken. Als young professional in Amersfoort heb je wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel meer privacy. Heb je minder ruimte nodig, kun je kiezen voor een andere optie: een 2 kamer appartement huren in Amersfoort. Uiteindelijk, de eerste stap voor het kiezen van een appartement in Amersfoort, ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Amersfoort

Voor het huren van een appartement in Amersfoort hebben we alvast een kleine checklist gemaakt die kan helpen bij het vinden van jouw droom appartement in Amersfoort.

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)
 • Heb je de mogelijkheid om gratis te parkeren in de buurt van het appartement?
 • Is je werk of universiteit eenvoudig te bereiken?
 • Zijn er zaken die je moet opknappen in het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Is er al een ondervloer aanwezig in het appartement? En wat voor type verwarming is er aanwezig? (dit bepaalt hoeveel je energierekening gaat kosten)
 • Zijn er bepaalde wensen voor je appartement, en is er nu een renovatie of verbouwing nodig? (dit kan extra kosten met zich meebrengen)
 • Loop je makkelijk naar het openbaar vervoer vanaf het appartement?

Appartement in Amersfoort gevonden? Let op!

Er zijn een handvol websites en Facebook groepen in Amersfoort waar veel wordt opgelicht. Met deze adverteerders hebben wij geen overeenkomst. Rentsy is een betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy doet er alles aan om de betrouwbaarheid en veiligheid van de website zo hoog mogelijk te houden. Helaas kan het voorkomen dat een makelaar in Amersfoort misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Het advies die we je willen geven is: Wees altijd alert op fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst is.

Let op een aantal zaken voordat je een appartement gaat huren in Amersfoort:

 • De balans tussen prijs en kwaliteit
 • Hoelang het contract geldig is.
 • De staat van het appartement
 • Eventuele huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Amersfoort

Bij de zoektocht voor een appartement om te huren, merk je al vrij snel dat er in Amersfoort een grote variatie is aan prijs. Dit is vaak gebaseerd op locatie en kwaliteit. Het komt veel voor dat mensen in alle haast snel een appartement willen huren in Amersfoort. Daarom wordt er vaak gekozen op basis van de prijs. Iedereen weet het stiekempjes ook wel, goedkoop is soms duurkoop. Ons advies is om tenminste 4 opties in Amersfoort te hebben waar je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Amersfoort

Vaak geven verhuurders mondeling een contractduur op. Dit is een veelgebruikt trucje zodat je snel het appartement neemt. Er waren ooit gevallen waar de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, echter bleek dit schriftelijk 3 jaar te zijn. Vooral wanneer het nog niet duidelijk is hoe lang je wilt blijven, is dit een punt wat duidelijk moet zijn voor de huurder en verhuurder.

De staat van het appartement

Wanneer je appartementen gaat bekijken, is het verstandig om alles goed na te lopen. Het kan een vervelend zijn wanneer je een goedkope appartement in Amersfoort hebt gevonden, terwijl je nog enorm veel moet renoveren of repareren.

Huursubsidie in Amersfoort

Is je inkomen lager, dan heb je wellicht recht op huursubsidie. Dit is een toeslag door de overheid om jou te helpen met de kosten. Echter, zijn er een hoop eisen waar je aan moet voldoen.

Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag, dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De maandelijkse huurprijs voor het appartement in Amersfoort is niet te hoog.
 • Het is een zelfstandige appartement in Amersfoort.
 • Je inkomen en die van je toeslagpartner en/of medebewoners is niet te hoog.
 • Jouw vermogen en dat van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Je woont in Nederland.
 • Alle inwonenden staan bij de gemeente Amersfoort ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Jij, je toeslagpartner en de overige medebewoners hebben de Nederlandse nationaliteit of zijn legaal in Nederland.
 • Je hebt de leeftijd van 18 bereikt.
 • Jij en de verhuurder hebben een huurcontract getekend.
 • De huur wordt betaald en dit kan je bewijzen dmv. bankafschriften.

Borgsom

Gefeliciteerd! de deal is gesloten met de verhuurder! En nu vraagt de makelaar of verhuurder een borgsom zodat het huren van de appartement in Amersfoort gegarandeerd is. Let op dat de borgsom nooit hoger mag zijn dan 3 x de maandelijkse huur. Wanneer je na de huurperiode alles netjes achterlaat zul je deze borgsom terugkrijgen. Vaak komt het voor dat verhuurders deze borgsom proberen te binden aan overige zaken, zoals renovaties voor een volgende huurder. Wees waakzaam voor dit soort trucjes.