Appartement huren Hilversum

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

63 appartementen gevonden in Hilversum.

Appartement huren Hilversum

Een fijn idee om eindelijk je eigen appartement te hebben in Hilversum... Vroeger of later overkomt iedereen dit. Waar je begint met zoeken, is nog niet altijd even duidelijk. En je wilt zeker geen addertjes onder het gras. Nog niet heel lang geleden zochten we naar advertenties in de krant of moest je hulp van bekenden raadplegen. Tegenwoordig is een appartement huren in Hilversum een stuk makkelijker. We werken met sites waar je een paar euro betaalt om in 1 oogopslag alle het aanbod te kunnen zien en erop te reageren. Gelukkig ben je op de juiste site. Rentsy.nl heeft grote partners samengevoegd, zodat je eenvoudig een appartement in Hilversum kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Hilversum?

De appartementen in Hilversum die wij gescand en zichtbaar hebben gemaakt op onze website zijn volledig betrouwbaar. Ga je een appartement huren in Hilversum, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee mout houden. Hoeveel kamers heb je nodig? Stel je bent een student en wilt met vrienden een 3 kamer appartement huren in Hilversum. Dan is een kostenverdeling wel zo eerlijk op basis van het formaat van de kamers. Wellicht heb je een privé kamer nodig waar je rustig kunt studeren, of thuiswerken. Daarnaast is er een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van mag maken. Maar als je een young professional in Hilversum bent met een partner heb je natuurlijk niet zo heel veel ruimte nodig maar wel meer privacy. Wanneer dit het geval is, kun je een andere keuze maken: een 2 kamer appartement huren in Hilversum. Uiteindelijk, de eerste stap voor het kiezen van een appartement in Hilversum, ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Hilversum

Voor het huren van een appartement in Hilversum hebben we alvast een kleine checklist gemaakt die kan helpen bij het vinden van jouw droom appartement in Hilversum.

 • Ben je in de buurt van goede voorzieningen? (bijv. fitnesscentra's, supermarkten, winkels etc.)
 • Heb je de mogelijkheid om gratis te parkeren in de buurt van het appartement?
 • Kan je makkelijk reizen naar je universiteit of werk?
 • Zijn er zaken die gerepareerd moet worden in het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Ligt er een ondervloer in, en wat voor type verwarming heeft het appartement? (Dit kan bepalend zijn voor je energierekening)
 • Heb je bepaalde wensen voor het appartement, en moet je nu het een en ander verbouwen? (dit kan je extra kosten opleveren)
 • Is er openbaar vervoer op loopafstand van het appartement?

Appartement in Hilversum gespot? Let op!

Tegenwoordig zijn er aardig wat websites en Facebook groepen in Hilversum waar veel wordt opgelicht. Met deze partijen werken wij niet samen. Rentsy is bedoeld als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Het kan voorkomen dat oplichters gebruik maken van de diensten van onze partners. Rentsy zal er alles aan doen om de veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Wij geven daarom het advies om zelf ook alert te zijn op eventuele fraude. Check de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst gesloten is.

Een aantal extra dingen waar je op moet letten wanneer je een appartement gaat huren in Hilversum:

 • De balans tussen prijs en kwaliteit
 • De contractduur
 • De staat van het appartement
 • De mogelijkheid voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Hilversum

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, kom je er al snel achter dat er in Hilversum een grote variatie is aan prijs. Dit is afhankelijk van de locatie en de kwaliteit. Het komt vaak voor dat mensen in haast een appartement willen huren in Hilversum. Vaak wordt hier gekozen aan de hand van de prijs. Iedereen weet het stiekempjes ook wel, goedkoop is soms duurkoop. Ons advies is om tenminste 4 opties in Hilversum te hebben waar je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Hilversum

In veel gevallen wordt er vanuit de kant van de verhuurder vaak mondeling een contractduur opgelegd. Dit is veelgebruikt trucje zodat jij snel het appartement neemt. Er waren ooit gevallen waar de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, echter bleek dit schriftelijk 3 jaar te zijn. Wanner je nog niet zeker weet hoelang je wilt blijven, is dit een punt wat extra duidelijk moet zijn voor de verhuurder en huurder.

De staat van het appartement

Bij het bekijken van appartementen is het slim om alles erg goed na te lopen. Het kan een tegenvaller zijn wanneer je een hele goedkope appartement in Hilversum hebt gevonden, maar er moet nog van alles gerepareerd of gerenoveerd worden.

Huursubsidie in Hilversum

Heb je een lager inkomen, dan kan je in aanmerking komen voor huursubsidie. Dit is een voorziening van de overheid om jou te helpen met de kosten. Wel moet je aan een aantal eisen voldoen.

Wil je in aanmerking komen voor huurtoeslag, dan zijn dit de voorwaarden:

 • De huur voor het appartement in Hilversum is niet te hoog.
 • Het is een zelfstandige appartement in Hilversum.
 • Het inkomen van jou en je huisgenoten is niet te hoog.
 • Jouw vermogen en dat van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Je bent woonachtend in Nederland.
 • Jij en alle huisgenoten staan bij de gemeente Hilversum ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Jij, en je huisgenoten zijn van Nederlandse nationaliteit of verblijven op dit moment legaal in Nederland.
 • Je hebt de leeftijd van 18 bereikt.
 • Jij en de verhuurder hebben een huurcontract getekend.
 • De maandelijkse huur wordt door jou netjes betaald, en je kunt dit bewijzen met bankafschriften.

Borgsom

Gefeliciteerd, je hebt de deal gesloten met de verhuurder en nu vraagt de makelaar om een borgsom zodat de huur van de woning in Hilversum garant gesteld wordt. Let op: De borg mag nooit hoger zijn dan 3x de maandelijkse huur. Wanneer de woning na de huurperiode netjes is achtergelaten krijg je deze borgsom terug. Sommige verhuurders proberen deze som aan andere kosten te binden zoals de overname en renovaties voor een volgende huurder. Val niet voor dit soort trucjes.