Appartement huren Houten

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

Appartement huren Houten

Eindelijk, hoe spannend is het om eindelijk een eigen appartement te hebben in Houten? Iedereen gaat er vroeg of laat mee te maken krijgen. Waar je begint met zoeken, is nog niet altijd even duidelijk. En je wilt zeker geen addertjes onder het gras. Vroeger kwam je advertenties tegen in de krant of kwam je aanbod tegen via bekenden. Het is gelukkig nu een stuk makkelijker om een appartement huren in Houten. We werken met sites waar je een paar euro betaalt om in 1 oogopslag alle het aanbod te kunnen zien en erop te reageren. Gelukkig ben je op het juiste spoor, via Rentsy.nl hebben wij alle grote sites samengevoegd zodat je gemakkelijk je nieuwe appartement in Houten kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Houten?

De appartementen in Houten die wij hebben gevonden en samengevoegd op onze website zijn volledig betrouwbaar. Wil je een appartement huren in Houten, dan komen er een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers heb je nodig? Stel je bent een student en wilt met vrienden een 3 kamer appartement huren in Houten. Dan kun je de kosten eerlijk delen aan de hand van het formaat van de kamers. Je hebt wellicht een privé kamer nodig waar je fijn kunt studeren of thuis kunt werken. En misschien heb je een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van kan maken. Wanneer je een young professional in Houten bent, is er wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel privacy. Wanneer dit het geval is, kun je een andere keuze maken: een 2 kamer appartement huren in Houten. Uiteindelijk, de eerste stap voor het kiezen van een appartement in Houten, ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Houten

Bij het huren van een appartement in Houten hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte appartement in Houten.

 • Ben je in de buurt van goede voorzieningen? (bijv. fitnesscentra's, supermarkten, winkels etc.)
 • Is er gratis parkeergelegenheid voor die net gekochte auto nabij het appartement?
 • Is je werk of universiteit eenvoudig te bereiken?
 • Is er onderhoud nodig aan het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Heeft het appartement al een ondervloer, en wat voor soort verwarming is er geïnstalleerd? (dit kan bepalend zijn voor de hoogte van je energierekening)
 • Zijn er bepaalde wensen voor je appartement, en is er nu een renovatie of verbouwing nodig? (dit kan extra kosten met zich meebrengen)
 • Is het OV op loopafstand van het appartement?

Appartement in Houten gespot? Let op!

Er zijn talloze websites en Facebook groepen in Houten waar veel wordt opgelicht. Met deze partijen werken wij niet samen. Rentsy is bedoeld als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Het kan voorkomen dat oplichters gebruik maken van de diensten van onze partners. Rentsy zal er alles aan doen om de veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Wij adviseren om bovenal altijd alert te zijn voor fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat je een schriftelijke overeenkomst hebt.

Een aantal extra dingen waar je op moet letten wanneer je een appartement gaat huren in Houten:

 • De balans tussen prijs en kwaliteit
 • Hoelang het contract geldig is.
 • De staat van het appartement
 • De mogelijkheid voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Houten

Bij het zoeken naar een appartement om te huren, kom je er al snel achter dat er in Houten grote verschillen kunnen zijn in prijs. Dit is vaak afhankelijk van de locatie en de kwaliteit. Het komt veel voor dat mensen in alle haast snel een appartement willen huren in Houten. Daarom wordt er vaak gekozen op basis van de prijs. Het is vrij algemeen bekend, goedkoop is meestal duurkoop. Rentsy advisteert om tenminste 4 opties in Houten te hebben wear je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Houten

In veel gevallen wordt er vanuit de kant van de verhuurder vaak mondeling een contractduur opgelegd. Dit is veelgebruikt trucje zodat jij snel het appartement neemt. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, maar schriftelijk bleek dit 3 jaar te zijn. Zeker als je niet zeker weet of je er lang zult blijven is dit een punt dat duidelijk moet zijn voor zowel de verhuurder, en huurder.

De staat van het appartement

Bij het bezichtigen van appartementen, is het wijs om alles goed na te lopen. Het kan tegenvallen wanneer je een spot goedkope appartement in Houten met een lage huur op de kop hebt getikt maar er nog allerlei vernieuwingen en renovaties gedaan moeten worden.

Huursubsidie in Houten

Is je inkomen lager, dan heb je wellicht recht op huursubsidie. Dit is een regeling vanuit de overheid die kan helpen met de kosten. Echter, zijn er een hoop eisen waar je aan moet voldoen.

Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag, dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De maandelijkse huurprijs voor het appartement in Houten is niet te hoog.
 • Het appartement in Houten is zelfstandig.
 • Het inkomen van jou en je huisgenoten is niet te hoog.
 • Je vermogen en het vermogen van je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Je woont in Nederland.
 • Alle inwonenden staan bij de gemeente Houten ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Jij, en je huisgenoten zijn van Nederlandse nationaliteit of verblijven op dit moment legaal in Nederland.
 • Jij bent minimaal 18 jaar of ouder.
 • Er is een huurovereenkomst tussen jou en de verhuurder.
 • De huur wordt betaald en dit kan je bewijzen dmv. bankafschriften.

Borgsom

Gefeliciteerd! de deal is gesloten met de verhuurder! En nu vraagt de makelaar of verhuurder een borgsom zodat het huren van de appartement in Houten gegarandeerd is. Let op dat de borgsom nooit hoger mag zijn dan 3 x de maandelijkse huur. Wanneer je na de huurperiode alles netjes achterlaat zul je deze borgsom terugkrijgen. Vaak komt het voor dat verhuurders deze borgsom proberen te binden aan overige zaken, zoals renovaties voor een volgende huurder. Wees waakzaam voor dit soort trucjes.