Appartement huren Hoogvliet

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

3 appartementen gevonden in Hoogvliet.

Appartement huren Hoogvliet

Het idee om je eigen appartement te hebben in Hoogvliet... Bijna iedereen krijgt er vroeger of later mee te maken. Waar de zoektocht begint is niet altijd even duidelijk. en je wilt uiteraard geen adders onder het gras. Vroeger kwam je advertenties tegen in de krant of kwam je aanbod tegen via bekenden. Deze dagen is een appartement huren in Hoogvliet een stuk makkelijker. We hebben partneren met sites waar je voor paar euro in 1 oogopslag alle aanbod te kan zien en reageren. Gelukkig ben je op de juiste site. Rentsy.nl heeft grote partners samengevoegd, zodat je eenvoudig een appartement in Hoogvliet kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Hoogvliet?

De appartementen in Hoogvliet die wij gescand en zichtbaar hebben gemaakt op onze website zijn volledig betrouwbaar. Wil je een appartement huren in Hoogvliet, dan komen er een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers heb je nodig? Stel je bent een student en wilt met vrienden een 3 kamer appartement huren in Hoogvliet. Dan kun je de kosten delen afhankelijk van het formaat van alle kamers. Misschien heb je een stille ruimte nodig waar je fijn kunt thuiswerken of studeren. Vaak heb je dan ook een gedeelde woonkamer en keuken waar iedereen gebruik van maakt. Maar als je een young professional in Hoogvliet bent met een partner heb je natuurlijk niet zo heel veel ruimte nodig maar wel meer privacy. In dit geval is kan je beter een 2 kamer appartement huren in Hoogvliet. De eerste stappen voor het kiezen van een appartement in Hoogvliet, liggen uiteindelijk bij jouw persoonlijke behoeften.

Checklist appartement huren Hoogvliet

Voor het huren van een appartement in Hoogvliet hebben we alvast een kleine checklist gemaakt die kan helpen bij het vinden van jouw droom appartement in Hoogvliet.

 • Ben je in de buurt van goede voorzieningen? (bijv. fitnesscentra's, supermarkten, winkels etc.)
 • Heb je de mogelijkheid om gratis te parkeren in de buurt van het appartement?
 • Is de bereikbaarheid naar je werk of universiteit makkelijk?
 • Zijn er zaken die je moet opknappen in het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Is er al een ondervloer aanwezig in het appartement? En wat voor type verwarming is er aanwezig? (dit bepaalt hoeveel je energierekening gaat kosten)
 • Moet er iets verbouwd of gerenoveerd worden aan het appartement? (Dit kan je extra kosten opleveren)
 • Loop je makkelijk naar het openbaar vervoer vanaf het appartement?

Appartement in Hoogvliet gespot? Let op!

Tegenwoordig zijn er aardig wat websites en Facebook groepen in Hoogvliet waar veel wordt opgelicht. Met deze adverteerders hebben wij geen overeenkomst. Rentsy is een betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy doet er alles aan om de betrouwbaarheid en veiligheid van de website zo hoog mogelijk te houden. Helaas kan het voorkomen dat een makelaar in Hoogvliet misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Wij adviseren om bovenal altijd alert te zijn voor fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat je een schriftelijke overeenkomst hebt.

Let op een aantal zaken voordat je een appartement gaat huren in Hoogvliet:

 • De prijs en de kwaliteit
 • Hoelang het contract geldig is.
 • De staat van het appartement
 • De mogelijkheid voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Hoogvliet

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, zul je zien dat er voor appartementen in Hoogvliet grote variatie is aan prijs, dat is op basis van kwaliteit en locatie. Veel mensen die voor het eerst een appartement huren zijn vaak wanhopig om snel een appartement in Hoogvliet te vinden. Daarom wordt er vaak gekozen op basis van prijs. Iedereen weet het stiekempjes ook wel, goedkoop is soms duurkoop. Ons advies is om tenminste 4 opties in Hoogvliet te hebben waar je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Hoogvliet

Vaak wordt er vanuit de kant van de verhuurder mondeling een contractduur opgegeven. Dit is echter vaak een trucje zodat je snel het appartement neemt. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, maar schriftelijk bleek dit 3 jaar te zijn. Zeker als je niet zeker weet of je er lang zult blijven is dit een punt dat duidelijk moet zijn voor zowel de verhuurder, en huurder.

De staat van het appartement

Bij het bekijken van appartementen is het slim om alles erg goed na te lopen. Het kan tegenvallen wanneer je een spot goedkope appartement in Hoogvliet met een lage huur op de kop hebt getikt maar er nog allerlei vernieuwingen en renovaties gedaan moeten worden.

Huursubsidie in Hoogvliet

Heb je een lager inkomen, dan kan je in aanmerking komen voor huursubsidie. Dit is een voorziening van de overheid om jou te helpen met de kosten. Wel moet je aan een aantal eisen voldoen.

Om gebruik te maken van huurtoeslag, dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • De maandelijkse huurprijs voor het appartement in Hoogvliet is niet te hoog.
 • Je huurt een zelfstandige appartement in Hoogvliet.
 • Het gezamenlijk inkomen van jou en je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Het vermogen van jou en je huisgenoten is niet te hoog.
 • Je woont in Nederland.
 • Alle inwonenden staan bij de gemeente Hoogvliet ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Jij, en je huisgenoten zijn van Nederlandse nationaliteit of verblijven op dit moment legaal in Nederland.
 • Jij bent minimaal 18 jaar of ouder.
 • Jij en de verhuurder hebben een huurcontract getekend.
 • De huur wordt betaald en dit kan je bewijzen dmv. bankafschriften.

Borgsom

Hoera! de deal is gesloten met de verhuurder, en nu vraagt de makelaar of verhuurder een borg zodat de huur van het appartement in Hoogvliet gegarandeerd is. Wees voorzichtig: Borgsommen mogen nooit hoger zijn dan 3x de huurprijs per maand. Wanneer je het appartement netjes achter laat krijg je deze borgsom terug. Vaak komt het voor dat verhuurders deze borgsom proberen te binden aan overige zaken, zoals renovaties voor een volgende huurder. Wees waakzaam voor dit soort trucjes.