Appartement huren Spijkenisse

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

Appartement huren Spijkenisse

Eindelijk, hoe spannend is het om eindelijk een eigen appartement te hebben in Spijkenisse? Bijna iedereen krijgt er vroeger of later mee te maken. Je weet niet waar je moet beginnen met zoeken, en je wilt geen addertjes onder het gras. Vroeger kwam je advertenties tegen in de krant of kwam je aanbod tegen via bekenden. Het is gelukkig nu een stuk makkelijker om een appartement huren in Spijkenisse. We hebben partneren met sites waar je voor paar euro in 1 oogopslag alle aanbod te kan zien en reageren. Je hoeft niet verder te zoeken. Op Rentsy.nl hebben we grote sites samengevoegd, zodat je eenvoudig een appartement in Spijkenisse kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Spijkenisse?

De appartementen in Spijkenisse die wij hebben gevonden en samengevoegd op onze website zijn volledig betrouwbaar. Een appartement huren in Spijkenisse? Er komen een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers heb je nodig? Je bent bijv. een student en wilt met je vrienden een 3 kamer appartement huren in Spijkenisse. Dan is een kostenverdeling wel zo eerlijk op basis van het formaat van de kamers. Wellicht heb je een privé kamer nodig waar je rustig kunt studeren, of thuiswerken. Daarnaast is er een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van mag maken. Wanneer je een young professional in Spijkenisse bent, is er wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel privacy. Is dit het geval, kun je misschien beter een 2 kamer appartement huren in Spijkenisse. Al met al de eerste stap om een appartement in Spijkenisse te kiezen ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Spijkenisse

Voor het huren van een appartement in Spijkenisse hebben we alvast een kleine checklist gemaakt die kan helpen bij het vinden van jouw droom appartement in Spijkenisse.

 • Ben je in de buurt van goede voorzieningen? (bijv. fitnesscentra's, supermarkten, winkels etc.)
 • Is er gratis parkeergelegenheid voor die net gekochte auto nabij het appartement?
 • Is de bereikbaarheid naar je werk of universiteit makkelijk?
 • Zijn er zaken die je moet opknappen in het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Is er al een ondervloer aanwezig in het appartement? En wat voor type verwarming is er aanwezig? (dit bepaalt hoeveel je energierekening gaat kosten)
 • Heb je bepaalde wensen voor het appartement, en moet je nu het een en ander verbouwen? (dit kan je extra kosten opleveren)
 • Kan je snel naar het OV lopen vanaf het appartement?

Appartement in Spijkenisse gevonden? Let op!

Tegenwoordig zijn er aardig wat websites en Facebook groepen in Spijkenisse waar veel wordt opgelicht. Wij werken niet samen met dit soort adverteerders. We hebben Rentsy opgericht als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Het kan voorkomen dat oplichters gebruik maken van de diensten van onze partners. Rentsy zal er alles aan doen om de veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Wij adviseren om bovenal altijd alert te zijn voor fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat je een schriftelijke overeenkomst hebt.

Een aantal extra dingen waar je op moet letten wanneer je een appartement gaat huren in Spijkenisse:

 • De prijs en de kwaliteit
 • Hoelang het contract geldig is.
 • De staat van het appartement
 • De mogelijkheid voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Spijkenisse

Bij het zoeken naar een appartement om te huren, kom je er al snel achter dat er in Spijkenisse grote verschillen kunnen zijn in prijs. Dit is vaak afhankelijk van de locatie en de kwaliteit. Het komt veel voor dat mensen in alle haast snel een appartement willen huren in Spijkenisse. Daarom wordt er vaak gekozen op basis van de prijs. Maar zoals velen ook weten, goedkoop is soms duurkoop, dus een tip van ons is om tenminste 4 opties in Spijkenisse te hebben waar je uit kan kiezen.

Contractduur voor een appartement in Spijkenisse

Vaak wordt er vanuit de kant van de verhuurder mondeling een contractduur opgegeven. Dit is echter vaak een trucje zodat je snel het appartement neemt. Er waren ooit gevallen waar de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, echter bleek dit schriftelijk 3 jaar te zijn. Wanner je nog niet zeker weet hoelang je wilt blijven, is dit een punt wat extra duidelijk moet zijn voor de verhuurder en huurder.

De staat van het appartement

Bij het bezichtigen van appartementen, is het wijs om alles goed na te lopen. Het kan een vervelend zijn wanneer je een goedkope appartement in Spijkenisse hebt gevonden, terwijl je nog enorm veel moet renoveren of repareren.

Huursubsidie in Spijkenisse

Is je inkomen lager, dan heb je wellicht recht op huursubsidie. Dit is een voorziening van de overheid om jou te helpen met de kosten. Wel moet je aan een hoop eisen worden voldoen.

Om huurtoeslag te krijgen, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De maandelijkse huurprijs voor het appartement in Spijkenisse is niet te hoog.
 • Het appartement in Spijkenisse is zelfstandig.
 • Jouw inkomen en het inkomen van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Jouw vermogen en dat van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Je woont in Nederland.
 • Jij en alle huisgenoten staan bij de gemeente Spijkenisse ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Jij, en je huisgenoten zijn van Nederlandse nationaliteit of verblijven op dit moment legaal in Nederland.
 • Jij bent minimaal 18 jaar of ouder.
 • Jij en de verhuurder hebben een huurcontract getekend.
 • De huur wordt betaald en dit kan je bewijzen dmv. bankafschriften.

Borgsom

Hoera! de deal is gesloten met de verhuurder, en nu vraagt de makelaar of verhuurder een borg zodat de huur van het appartement in Spijkenisse gegarandeerd is. Let op: De borg mag nooit hoger zijn dan 3x de maandelijkse huur. Wanneer de woning na de huurperiode netjes is achtergelaten krijg je deze borgsom terug. Vaak komt het voor dat verhuurders deze borgsom proberen te binden aan overige zaken, zoals renovaties voor een volgende huurder. Wees waakzaam voor dit soort trucjes.