Appartement huren Dordrecht

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

34 appartementen gevonden in Dordrecht.

Appartement huren Dordrecht

Het idee om je eigen appartement te hebben in Dordrecht... Iedereen gaat er vroeg of laat mee te maken krijgen. Waar de zoektocht begint is niet altijd even duidelijk. en je wilt uiteraard geen adders onder het gras. Nog niet heel lang geleden zochten we naar advertenties in de krant of moest je hulp van bekenden raadplegen. Tegenwoordig is een appartement huren in Dordrecht een stuk makkelijker. We werken met sites waar je een paar euro betaalt om in 1 oogopslag alle het aanbod te kunnen zien en erop te reageren. Gelukkig ben je op het juiste spoor, via Rentsy.nl hebben wij alle grote sites samengevoegd zodat je gemakkelijk je nieuwe appartement in Dordrecht kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Dordrecht?

De appartementen in Dordrecht die wij hebben gevonden en samengevoegd op onze website zijn volledig betrouwbaar. Wil je een appartement huren in Dordrecht, dan komen er een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers heb je nodig? Je bent bijv. een student en wilt met je vrienden een 3 kamer appartement huren in Dordrecht. Dan is een kostenverdeling wel zo eerlijk op basis van het formaat van de kamers. Wellicht heb je een privé kamer nodig waar je rustig kunt studeren, of thuiswerken. Daarnaast is er een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van mag maken. Wanneer je een young professional in Dordrecht bent, is er wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel privacy. Is dit het geval, kun je misschien beter een 2 kamer appartement huren in Dordrecht. Al met al de eerste stap om een appartement in Dordrecht te kiezen ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Dordrecht

Voor het huren van een appartement in Dordrecht, hebben we voor jou een checklist gemaakt, deze zal helpen bij het vinden van jouw ideale appartement in Dordrecht.

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)
 • Heb je de mogelijkheid om gratis te parkeren in de buurt van het appartement?
 • Is de bereikbaarheid naar je werk of universiteit makkelijk?
 • Zijn er zaken die je moet opknappen in het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Heeft het appartement al een ondervloer, en wat voor soort verwarming is er geïnstalleerd? (dit kan bepalend zijn voor de hoogte van je energierekening)
 • Moet er iets verbouwd of gerenoveerd worden aan het appartement? (Dit kan je extra kosten opleveren)
 • Is het OV op loopafstand van het appartement?

Appartement in Dordrecht gevonden? Let op!

Tegenwoordig zijn er aardig wat websites en Facebook groepen in Dordrecht waar veel wordt opgelicht. Wij werken niet samen met dit soort adverteerders. We hebben Rentsy opgericht als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Het kan voorkomen dat oplichters gebruik maken van de diensten van onze partners. Rentsy zal er alles aan doen om de veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Wij adviseren om bovenal altijd alert te zijn voor fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat je een schriftelijke overeenkomst hebt.

Een aantal extra dingen waar je op moet letten wanneer je een appartement gaat huren in Dordrecht:

 • De prijs en de kwaliteit
 • Hoelang het contract geldig is.
 • De staat van het appartement
 • Eventuele huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Dordrecht

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, zul je zien dat er voor appartementen in Dordrecht grote variatie is aan prijs, dat is op basis van kwaliteit en locatie. Veel mensen die voor het eerst een appartement huren zijn vaak wanhopig om snel een appartement in Dordrecht te vinden. Daarom wordt er vaak gekozen op basis van prijs. Het is vrij algemeen bekend, goedkoop is meestal duurkoop. Rentsy advisteert om tenminste 4 opties in Dordrecht te hebben wear je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Dordrecht

Vaak wordt er vanuit de kant van de verhuurder mondeling een contractduur opgegeven. Dit is echter vaak een trucje zodat je snel het appartement neemt. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, maar schriftelijk bleek dit 3 jaar te zijn. Zeker als je niet zeker weet of je er lang zult blijven is dit een punt dat duidelijk moet zijn voor zowel de verhuurder, en huurder.

De staat van het appartement

Wanneer je appartementen gaat bekijken, is het verstandig om alles goed na te lopen. Het kan tegenvallen wanneer je een spot goedkope appartement in Dordrecht met een lage huur op de kop hebt getikt maar er nog allerlei vernieuwingen en renovaties gedaan moeten worden.

Huursubsidie in Dordrecht

Heb je een lager inkomen, dan kan je in aanmerking komen voor huursubsidie. Dit is een toeslag door de overheid om jou te helpen met de kosten. Wel moet je aan een aantal eisen voldoen.

Om gebruik te maken van huurtoeslag, dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • De maandelijkse huurprijs voor het appartement in Dordrecht is niet te hoog.
 • Het is een zelfstandige appartement in Dordrecht.
 • Je inkomen en die van je toeslagpartner en/of medebewoners is niet te hoog.
 • Je vermogen en het vermogen van je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Je bent woonachtend in Nederland.
 • Jij en alle huisgenoten staan bij de gemeente Dordrecht ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Jij, en je huisgenoten zijn van Nederlandse nationaliteit of verblijven op dit moment legaal in Nederland.
 • Jij bent minimaal 18 jaar of ouder.
 • Er is een huurovereenkomst tussen jou en de verhuurder.
 • Je betaalt de huur en kunt dit aantonen met bankafschriften.

Borgsom

Gefeliciteerd, je hebt de deal gesloten met de verhuurder en nu vraagt de makelaar om een borgsom zodat de huur van de woning in Dordrecht garant gesteld wordt. Let op dat de borgsom nooit hoger mag zijn dan 3 x de maandelijkse huur. Wanneer je na de huurperiode alles netjes achterlaat zul je deze borgsom terugkrijgen. Het gebeurt wel eens dat verhuurders deze borgsommen proberen te combineren met andere zaken zoals renovaties voor de volgende huurder. Val niet voor dit soort trucjes!