Appartement huren Berkel en Rodenrijs

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

Appartement huren Berkel en Rodenrijs

Het idee om je eigen appartement te hebben in Berkel en Rodenrijs... Bijna iedereen krijgt er vroeger of later mee te maken. Waar de zoektocht begint is niet altijd even duidelijk. en je wilt uiteraard geen adders onder het gras. Vroeger kwam je advertenties tegen in de krant of kwam je aanbod tegen via bekenden. Tegenwoordig is een appartement huren in Berkel en Rodenrijs een stuk makkelijker. We hebben partneren met sites waar je voor paar euro in 1 oogopslag alle aanbod te kan zien en reageren. Je bent gelukkig op het juiste adres. Rentsy.nl heeft grote sites in Nederland samengevoegd, zodat je een gemakkelijk een appartement in Berkel en Rodenrijs kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Berkel en Rodenrijs?

Wij hebben appartementen in Berkel en Rodenrijs gevonden en samengevoegd op onze website. Deze bronnen zijn volledig betrouwbaar. Een appartement huren in Berkel en Rodenrijs? Er komen een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers wil je bijvoorbeeld? Je bent bijv. een student en wilt met je vrienden een 3 kamer appartement huren in Berkel en Rodenrijs. Dan kun je de kosten delen afhankelijk van het formaat van alle kamers. Misschien heb je een stille ruimte nodig waar je fijn kunt thuiswerken of studeren. Vaak heb je dan ook een gedeelde woonkamer en keuken waar iedereen gebruik van maakt. Wanneer je een young professional in Berkel en Rodenrijs bent, is er wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel privacy. Heb je minder ruimte nodig, kun je kiezen voor een andere optie: een 2 kamer appartement huren in Berkel en Rodenrijs. Uiteindelijk, de eerste stap voor het kiezen van een appartement in Berkel en Rodenrijs, ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Berkel en Rodenrijs

Voor het huren van een appartement in Berkel en Rodenrijs hebben we alvast een kleine checklist gemaakt die kan helpen bij het vinden van jouw droom appartement in Berkel en Rodenrijs.

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)
 • Heb je de mogelijkheid om gratis te parkeren in de buurt van het appartement?
 • Is je werk of universiteit eenvoudig te bereiken?
 • Is er onderhoud nodig aan het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Is er al een ondervloer aanwezig in het appartement? En wat voor type verwarming is er aanwezig? (dit bepaalt hoeveel je energierekening gaat kosten)
 • Moet er iets verbouwd of gerenoveerd worden aan het appartement? (Dit kan je extra kosten opleveren)
 • Kan je snel naar het OV lopen vanaf het appartement?

Appartement in Berkel en Rodenrijs gespot? Let op!

Er zijn talloze websites en Facebook groepen in Berkel en Rodenrijs waar veel wordt opgelicht. Met deze partijen werken wij niet samen. Rentsy is bedoeld als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Het kan voorkomen dat oplichters gebruik maken van de diensten van onze partners. Rentsy zal er alles aan doen om de veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Het advies die we je willen geven is: Wees altijd alert op fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst is.

Een aantal extra dingen waar je op moet letten wanneer je een appartement gaat huren in Berkel en Rodenrijs:

 • De prijs en de kwaliteit
 • Hoelang het contract geldig is.
 • De staat van het appartement
 • Eventuele huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Berkel en Rodenrijs

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, zul je zien dat er voor appartementen in Berkel en Rodenrijs grote variatie is aan prijs, dat is op basis van kwaliteit en locatie. Vaak gebeurt het dat mensen die voor het eerst een appartement huren wanhopig zijn om snel een appartement in Berkel en Rodenrijs te vinden. Daarom wordt de keuze vaak gemaakt op basis van prijs. Het is vrij algemeen bekend, goedkoop is meestal duurkoop. Rentsy advisteert om tenminste 4 opties in Berkel en Rodenrijs te hebben wear je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Berkel en Rodenrijs

In veel gevallen wordt er vanuit de kant van de verhuurder vaak mondeling een contractduur opgelegd. Dit is veelgebruikt trucje zodat jij snel het appartement neemt. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, maar schriftelijk bleek dit 3 jaar te zijn. Vooral wanneer het nog niet duidelijk is hoe lang je wilt blijven, is dit een punt wat duidelijk moet zijn voor de huurder en verhuurder.

De staat van het appartement

Bij het bekijken van appartementen is het slim om alles erg goed na te lopen. Het kan tegenvallen wanneer je een spot goedkope appartement in Berkel en Rodenrijs met een lage huur op de kop hebt getikt maar er nog allerlei vernieuwingen en renovaties gedaan moeten worden.

Huursubsidie in Berkel en Rodenrijs

Verdien je niet genoeg, dan kom je wellicht in aanmerking voor huursubsidie. Dit is een toeslag door de overheid om jou te helpen met de kosten. Wel moet je aan een hoop eisen worden voldoen.

Wil je in aanmerking komen voor huurtoeslag, dan zijn dit de voorwaarden:

 • De huur voor het appartement in Berkel en Rodenrijs is niet te hoog.
 • Je huurt een zelfstandige appartement in Berkel en Rodenrijs.
 • Je inkomen en die van je toeslagpartner en/of medebewoners is niet te hoog.
 • Jouw vermogen en dat van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Je bent woonachtend in Nederland.
 • Alle inwonenden staan bij de gemeente Berkel en Rodenrijs ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Jij, en je huisgenoten zijn van Nederlandse nationaliteit of verblijven op dit moment legaal in Nederland.
 • Jij bent minimaal 18 jaar of ouder.
 • Er is een huurcontract getekend tussen jou en de verhuurder.
 • Je betaalt de huur en kunt dit aantonen met bankafschriften.

Borgsom

Gefeliciteerd! de deal is gesloten met de verhuurder! En nu vraagt de makelaar of verhuurder een borgsom zodat het huren van de appartement in Berkel en Rodenrijs gegarandeerd is. Let op: De borg mag nooit hoger zijn dan 3x de maandelijkse huur. Wanneer de woning na de huurperiode netjes is achtergelaten krijg je deze borgsom terug. Vaak komt het voor dat verhuurders deze borgsom proberen te binden aan overige zaken, zoals renovaties voor een volgende huurder. Wees waakzaam voor dit soort trucjes.