Appartement huren Oud-Beijerland

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

1 appartementen gevonden in Oud-Beijerland.

Appartement huren Oud-Beijerland

Eindelijk, hoe spannend is het om eindelijk een eigen appartement te hebben in Oud-Beijerland? Vroeger of later overkomt iedereen dit. Het is nog niet altijd duidelijk waar je moet beginnen met zoeken, en je wilt zeker geen addertjes onder het gras. Vroeger kwam je advertenties tegen in de krant of kwam je aanbod tegen via bekenden. Een appartement huren in Oud-Beijerland is tegenwoordig een stuk makkelijker. Voor serieus aanbod, werken we samen met sites waar je een paar euro betaalt om het aanbod te kunnen zien en erop kunt reageren. Je hoeft niet verder te zoeken. Op Rentsy.nl hebben we grote sites samengevoegd, zodat je eenvoudig een appartement in Oud-Beijerland kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Oud-Beijerland?

De appartementen in Oud-Beijerland die wij gescand en zichtbaar hebben gemaakt op onze website zijn volledig betrouwbaar. Ga je een appartement huren in Oud-Beijerland, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee mout houden. Hoeveel kamers wil je bijvoorbeeld? Misschien ben je een student en wil je met je maatjes een 3 kamer appartement huren in Oud-Beijerland. Dan is een kostenverdeling wel zo eerlijk op basis van het formaat van de kamers. Misschien heb je een stille ruimte nodig waar je fijn kunt thuiswerken of studeren. Vaak heb je dan ook een gedeelde woonkamer en keuken waar iedereen gebruik van maakt. Als young professional in Oud-Beijerland heb je wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel meer privacy. Wanneer dit het geval is, kun je een andere keuze maken: een 2 kamer appartement huren in Oud-Beijerland. Al met al de eerste stap om een appartement in Oud-Beijerland te kiezen ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Oud-Beijerland

Voor het huren van een appartement in Oud-Beijerland, hebben we voor jou een checklist gemaakt, deze zal helpen bij het vinden van jouw ideale appartement in Oud-Beijerland.

 • Welke voorzieningen heb je in jouw buurt? (bijv. fitnesscentra's, supermarkten, etc.)
 • Kan je gratis parkeren dichtbij het appartement?
 • Kan je makkelijk reizen naar je universiteit of werk?
 • Heeft het appartement onderhoud nodig? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Is er al een ondervloer aanwezig in het appartement? En wat voor type verwarming is er aanwezig? (dit bepaalt hoeveel je energierekening gaat kosten)
 • Moet er iets verbouwd of gerenoveerd worden aan het appartement? (Dit kan je extra kosten opleveren)
 • Is er openbaar vervoer op loopafstand van het appartement?

Appartement in Oud-Beijerland gespot? Let op!

Er zijn talloze websites en Facebook groepen in Oud-Beijerland waar veel wordt opgelicht. Wij werken niet samen met dit soort adverteerders. We hebben Rentsy opgericht als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy doet er alles aan om de betrouwbaarheid en veiligheid van de website zo hoog mogelijk te houden. Helaas kan het voorkomen dat een makelaar in Oud-Beijerland misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Wij geven daarom het advies om zelf ook alert te zijn op eventuele fraude. Check de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst gesloten is.

Let op een aantal zaken voordat je een appartement gaat huren in Oud-Beijerland:

 • De verhouding tussen kwaliteit en prijs
 • De contractduur
 • De staat van het appartement
 • De mogelijkheid voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Oud-Beijerland

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, zul je zien dat er voor appartementen in Oud-Beijerland grote variatie is aan prijs, dat is op basis van kwaliteit en locatie. Veel mensen die voor het eerst een appartement huren zijn vaak wanhopig om snel een appartement in Oud-Beijerland te vinden. Daarom wordt er vaak gekozen op basis van prijs. Het is vrij algemeen bekend, goedkoop is meestal duurkoop. Rentsy advisteert om tenminste 4 opties in Oud-Beijerland te hebben wear je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Oud-Beijerland

Vaak geven verhuurders mondeling een contractduur op. Dit is een veelgebruikt trucje zodat je snel het appartement neemt. Er waren ooit gevallen waar de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, echter bleek dit schriftelijk 3 jaar te zijn. Wanner je nog niet zeker weet hoelang je wilt blijven, is dit een punt wat extra duidelijk moet zijn voor de verhuurder en huurder.

De staat van het appartement

Bij het bekijken van appartementen is het slim om alles erg goed na te lopen. Het kan tegenvallen wanneer je een spot goedkope appartement in Oud-Beijerland met een lage huur op de kop hebt getikt maar er nog allerlei vernieuwingen en renovaties gedaan moeten worden.

Huursubsidie in Oud-Beijerland

Heb je een lager inkomen, dan kan je in aanmerking komen voor huursubsidie. Dit is een toeslag door de overheid om jou te helpen met de kosten. Er zijn echter wel een aantal eisen waaraan je moet voldoen.

Wil je in aanmerking komen voor huurtoeslag, dan zijn dit de voorwaarden:

 • De huur voor het appartement in Oud-Beijerland is niet te hoog.
 • Het appartement in Oud-Beijerland is zelfstandig.
 • Het gezamenlijk inkomen van jou en je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Het vermogen van jou en je huisgenoten is niet te hoog.
 • Je bent woonachtend in Nederland.
 • Alle inwonenden staan bij de gemeente Oud-Beijerland ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Jij, je toeslagpartner en de overige medebewoners hebben de Nederlandse nationaliteit of zijn legaal in Nederland.
 • Je hebt de leeftijd van 18 bereikt.
 • Er is een huurovereenkomst tussen jou en de verhuurder.
 • De huur wordt betaald en dit kan je bewijzen dmv. bankafschriften.

Borgsom

Gefeliciteerd, je hebt de deal gesloten met de verhuurder en nu vraagt de makelaar om een borgsom zodat de huur van de woning in Oud-Beijerland garant gesteld wordt. Let op: De borg mag nooit hoger zijn dan 3x de maandelijkse huur. Wanneer de woning na de huurperiode netjes is achtergelaten krijg je deze borgsom terug. Vaak komt het voor dat verhuurders deze borgsom proberen te binden aan overige zaken, zoals renovaties voor een volgende huurder. Wees waakzaam voor dit soort trucjes.