Appartement huren Weesp

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

Appartement huren Weesp

Eindelijk, hoe spannend is het om eindelijk een eigen appartement te hebben in Weesp? Iedereen gaat er vroeg of laat mee te maken krijgen. Het is nog niet altijd duidelijk waar je moet beginnen met zoeken, en je wilt zeker geen addertjes onder het gras. Een tijd geleden zochten we naar advertenties in de krant of we zochten hulp van bekenden. Het is gelukkig nu een stuk makkelijker om een appartement huren in Weesp. Voor serieus aanbod, werken we samen met sites waar je een paar euro betaalt om het aanbod te kunnen zien en erop kunt reageren. Je bent gelukkig op het juiste adres. Rentsy.nl heeft grote sites in Nederland samengevoegd, zodat je een gemakkelijk een appartement in Weesp kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Weesp?

De appartementen in Weesp die wij hebben gevonden en samengevoegd op onze website zijn volledig betrouwbaar. Ga je een appartement huren in Weesp, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee mout houden. Hoeveel kamers wil je bijvoorbeeld? Je bent bijv. een student en wilt met je vrienden een 3 kamer appartement huren in Weesp. Dan kun je de kosten delen afhankelijk van het formaat van alle kamers. Je hebt wellicht een privé kamer nodig waar je fijn kunt studeren of thuis kunt werken. En misschien heb je een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van kan maken. Wanneer je een young professional in Weesp bent, is er wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel privacy. In dit geval is kan je beter een 2 kamer appartement huren in Weesp. Al met al de eerste stap om een appartement in Weesp te kiezen ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Weesp

Bij het huren van een appartement in Weesp hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte appartement in Weesp.

 • Welke voorzieningen heb je in jouw buurt? (bijv. fitnesscentra's, supermarkten, etc.)
 • Heb je de mogelijkheid om gratis te parkeren in de buurt van het appartement?
 • Is je werk of universiteit eenvoudig te bereiken?
 • Is er onderhoud nodig aan het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Is er al een ondervloer aanwezig in het appartement? En wat voor type verwarming is er aanwezig? (dit bepaalt hoeveel je energierekening gaat kosten)
 • Moet er iets verbouwd of gerenoveerd worden aan het appartement? (Dit kan je extra kosten opleveren)
 • Is er openbaar vervoer op loopafstand van het appartement?

Appartement in Weesp op het oog? Let goed op!

Er zijn talloze websites en Facebook groepen in Weesp waar veel wordt opgelicht. Wij werken niet samen met dit soort adverteerders. We hebben Rentsy opgericht als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy zal er alles aan doen om veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Het kan voorkomen dat een oplichter misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Het advies die we je willen geven is: Wees altijd alert op fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst is.

Let op een aantal zaken voordat je een appartement gaat huren in Weesp:

 • De prijs en de kwaliteit
 • Hoelang het contract geldig is.
 • De staat van het appartement
 • Mogelijkheden voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Weesp

Bij de zoektocht voor een appartement om te huren, merk je al vrij snel dat er in Weesp een grote variatie is aan prijs. Dit is vaak gebaseerd op locatie en kwaliteit. Het komt veel voor dat mensen in alle haast snel een appartement willen huren in Weesp. Daarom wordt er vaak gekozen op basis van de prijs. Maar zoals velen ook weten, goedkoop is soms duurkoop, dus een tip van ons is om tenminste 4 opties in Weesp te hebben waar je uit kan kiezen.

Contractduur voor een appartement in Weesp

Vaak wordt er vanuit de kant van de verhuurder mondeling een contractduur opgegeven. Dit is echter vaak een trucje zodat je snel het appartement neemt. Er waren ooit gevallen waar de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, echter bleek dit schriftelijk 3 jaar te zijn. Vooral wanneer het nog niet duidelijk is hoe lang je wilt blijven, is dit een punt wat duidelijk moet zijn voor de huurder en verhuurder.

De staat van het appartement

Bij het bekijken van appartementen is het slim om alles erg goed na te lopen. Het kan een vervelend zijn wanneer je een goedkope appartement in Weesp hebt gevonden, terwijl je nog enorm veel moet renoveren of repareren.

Huursubsidie in Weesp

Verdien je niet genoeg, dan kom je wellicht in aanmerking voor huursubsidie. Dit is een toeslag door de overheid om jou te helpen met de kosten. Er zijn echter wel een aantal eisen waaraan je moet voldoen.

Om huurtoeslag te krijgen, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De maandelijkse huurprijs voor het appartement in Weesp is niet te hoog.
 • Het is een zelfstandige appartement in Weesp.
 • Het inkomen van jou en je huisgenoten is niet te hoog.
 • Het vermogen van jou en je huisgenoten is niet te hoog.
 • Je woont in Nederland.
 • Jij en alle huisgenoten staan bij de gemeente Weesp ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Jij, en je huisgenoten zijn van Nederlandse nationaliteit of verblijven op dit moment legaal in Nederland.
 • Je bent minimaal 18 jaar oud.
 • Jij en de verhuurder hebben een huurcontract getekend.
 • De maandelijkse huur wordt door jou netjes betaald, en je kunt dit bewijzen met bankafschriften.

Borgsom

Gefeliciteerd, je hebt de deal gesloten met de verhuurder en nu vraagt de makelaar om een borgsom zodat de huur van de woning in Weesp garant gesteld wordt. Let op: De borg mag nooit hoger zijn dan 3x de maandelijkse huur. Wanneer de woning na de huurperiode netjes is achtergelaten krijg je deze borgsom terug. Vaak komt het voor dat verhuurders deze borgsom proberen te binden aan overige zaken, zoals renovaties voor een volgende huurder. Wees waakzaam voor dit soort trucjes.