Appartement huren Hoofddorp

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

77 appartementen gevonden in Hoofddorp.

Appartement huren Hoofddorp

Het idee om je eigen appartement te hebben in Hoofddorp... Bijna iedereen krijgt er vroeger of later mee te maken. Waar je begint met zoeken, is nog niet altijd even duidelijk. En je wilt zeker geen addertjes onder het gras. Nog niet heel lang geleden zochten we naar advertenties in de krant of moest je hulp van bekenden raadplegen. Een appartement huren in Hoofddorp is tegenwoordig een stuk makkelijker. We hebben partneren met sites waar je voor paar euro in 1 oogopslag alle aanbod te kan zien en reageren. Je hoeft niet verder te zoeken. Op Rentsy.nl hebben we grote sites samengevoegd, zodat je eenvoudig een appartement in Hoofddorp kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Hoofddorp?

Wij hebben appartementen in Hoofddorp gevonden en samengevoegd op onze website. Deze bronnen zijn volledig betrouwbaar. Ga je een appartement huren in Hoofddorp, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee mout houden. Hoeveel kamers wil je hebben? Je bent bijv. een student en wilt met je vrienden een 3 kamer appartement huren in Hoofddorp. Dan kun je de kosten delen afhankelijk van het formaat van alle kamers. Je hebt wellicht een privé kamer nodig waar je fijn kunt studeren of thuis kunt werken. En misschien heb je een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van kan maken. Wanneer je een young professional in Hoofddorp bent, is er wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel privacy. In dit geval is kan je beter een 2 kamer appartement huren in Hoofddorp. De eerste stappen voor het kiezen van een appartement in Hoofddorp, liggen uiteindelijk bij jouw persoonlijke behoeften.

Checklist appartement huren Hoofddorp

Voor het huren van een appartement in Hoofddorp hebben we alvast een kleine checklist gemaakt die kan helpen bij het vinden van jouw droom appartement in Hoofddorp.

 • Ben je in de buurt van goede voorzieningen? (bijv. fitnesscentra's, supermarkten, winkels etc.)
 • Is er gratis parkeergelegenheid voor die net gekochte auto nabij het appartement?
 • Kan je makkelijk reizen naar je universiteit of werk?
 • Heeft het appartement onderhoud nodig? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Ligt er een ondervloer in, en wat voor type verwarming heeft het appartement? (Dit kan bepalend zijn voor je energierekening)
 • Moet er iets verbouwd of gerenoveerd worden aan het appartement? (Dit kan je extra kosten opleveren)
 • Is er openbaar vervoer op loopafstand van het appartement?

Appartement in Hoofddorp gespot? Let op!

Er zijn een handvol websites en Facebook groepen in Hoofddorp waar veel wordt opgelicht. Met deze adverteerders hebben wij geen overeenkomst. Rentsy is een betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Het kan voorkomen dat oplichters gebruik maken van de diensten van onze partners. Rentsy zal er alles aan doen om de veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Het advies die we je willen geven is: Wees altijd alert op fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst is.

Een aantal extra dingen waar je op moet letten wanneer je een appartement gaat huren in Hoofddorp:

 • De prijs en de kwaliteit
 • De contractduur
 • De staat van het appartement
 • Mogelijkheden voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Hoofddorp

Bij het zoeken naar een appartement om te huren, kom je er al snel achter dat er in Hoofddorp grote verschillen kunnen zijn in prijs. Dit is vaak afhankelijk van de locatie en de kwaliteit. Vaak gebeurt het dat mensen die voor het eerst een appartement huren wanhopig zijn om snel een appartement in Hoofddorp te vinden. Daarom wordt de keuze vaak gemaakt op basis van prijs. Iedereen weet het stiekempjes ook wel, goedkoop is soms duurkoop. Ons advies is om tenminste 4 opties in Hoofddorp te hebben waar je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Hoofddorp

Vaak wordt er vanuit de kant van de verhuurder mondeling een contractduur opgegeven. Dit is echter vaak een trucje zodat je snel het appartement neemt. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, maar schriftelijk bleek dit 3 jaar te zijn. Zeker als je niet zeker weet of je er lang zult blijven is dit een punt dat duidelijk moet zijn voor zowel de verhuurder, en huurder.

De staat van het appartement

Wanneer je appartementen gaat bekijken, is het verstandig om alles goed na te lopen. Het kan een vervelend zijn wanneer je een goedkope appartement in Hoofddorp hebt gevonden, terwijl je nog enorm veel moet renoveren of repareren.

Huursubsidie in Hoofddorp

Verdien je niet genoeg, dan kom je wellicht in aanmerking voor huursubsidie. Dit is een toeslag door de overheid om jou te helpen met de kosten. Echter, zijn er een hoop eisen waar je aan moet voldoen.

Om huurtoeslag te krijgen, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De maandelijkse huur voor het appartement in Hoofddorp is niet te hoog.
 • Je huurt een zelfstandige appartement in Hoofddorp.
 • Het inkomen van jou en je huisgenoten is niet te hoog.
 • Je vermogen en het vermogen van je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Je bent woonachtend in Nederland.
 • Jij en de andere bewoners staan bij de gemeente Hoofddorp ingeschreven op uw woonadres.
 • Jij, je toeslagpartner en de overige medebewoners hebben de Nederlandse nationaliteit of zijn legaal in Nederland.
 • Je hebt de leeftijd van 18 bereikt.
 • Er is een huurovereenkomst tussen jou en de verhuurder.
 • Je betaalt de huur en kunt dit aantonen met bankafschriften.

Borgsom

Hoera! de deal is gesloten met de verhuurder, en nu vraagt de makelaar of verhuurder een borg zodat de huur van het appartement in Hoofddorp gegarandeerd is. Let op dat de borgsom nooit hoger mag zijn dan 3 x de maandelijkse huur. Wanneer je na de huurperiode alles netjes achterlaat zul je deze borgsom terugkrijgen. Het gebeurt wel eens dat verhuurders deze borgsommen proberen te combineren met andere zaken zoals renovaties voor de volgende huurder. Val niet voor dit soort trucjes!