Appartement huren Veenendaal

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

Appartement huren Veenendaal

Eindelijk, hoe spannend is het om eindelijk een eigen appartement te hebben in Veenendaal? Bijna iedereen krijgt er vroeger of later mee te maken. Het is nog niet altijd duidelijk waar je moet beginnen met zoeken, en je wilt zeker geen addertjes onder het gras. Vroeger kwam je advertenties tegen in de krant of kwam je aanbod tegen via bekenden. Tegenwoordig is een appartement huren in Veenendaal een stuk makkelijker. We werken met sites waar je een paar euro betaalt om in 1 oogopslag alle het aanbod te kunnen zien en erop te reageren. Gelukkig ben je op het juiste spoor, via Rentsy.nl hebben wij alle grote sites samengevoegd zodat je gemakkelijk je nieuwe appartement in Veenendaal kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Veenendaal?

De appartementen in Veenendaal die wij hebben gevonden en samengevoegd op onze website zijn volledig betrouwbaar. Wil je een appartement huren in Veenendaal, dan komen er een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers wil je bijvoorbeeld? Je bent bijv. een student en wilt met je vrienden een 3 kamer appartement huren in Veenendaal. Dan kun je de kosten delen afhankelijk van het formaat van alle kamers. Je hebt wellicht een privé kamer nodig waar je fijn kunt studeren of thuis kunt werken. En misschien heb je een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van kan maken. Maar als je een young professional in Veenendaal bent met een partner heb je natuurlijk niet zo heel veel ruimte nodig maar wel meer privacy. In dit geval is kan je beter een 2 kamer appartement huren in Veenendaal. De eerste stappen voor het kiezen van een appartement in Veenendaal, liggen uiteindelijk bij jouw persoonlijke behoeften.

Checklist appartement huren Veenendaal

Bij het huren van een appartement in Veenendaal hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte appartement in Veenendaal.

 • Welke voorzieningen heb je in jouw buurt? (bijv. fitnesscentra's, supermarkten, etc.)
 • Is er gratis parkeergelegenheid voor die net gekochte auto nabij het appartement?
 • Is de bereikbaarheid naar je werk of universiteit makkelijk?
 • Zijn er zaken die gerepareerd moet worden in het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Is er al een ondervloer aanwezig in het appartement? En wat voor type verwarming is er aanwezig? (dit bepaalt hoeveel je energierekening gaat kosten)
 • Heb je bepaalde wensen voor het appartement, en moet je nu het een en ander verbouwen? (dit kan je extra kosten opleveren)
 • Is er openbaar vervoer op loopafstand van het appartement?

Appartement in Veenendaal op het oog? Let goed op!

Er zijn talloze websites en Facebook groepen in Veenendaal waar veel wordt opgelicht. Met deze partijen werken wij niet samen. Rentsy is bedoeld als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy doet er alles aan om de betrouwbaarheid en veiligheid van de website zo hoog mogelijk te houden. Helaas kan het voorkomen dat een makelaar in Veenendaal misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Wij geven daarom het advies om zelf ook alert te zijn op eventuele fraude. Check de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst gesloten is.

Voordat je een appartement gaat huren in Veenendaal, let op een aantal zaken:

 • De balans tussen prijs en kwaliteit
 • De contractduur
 • De staat van het appartement
 • Mogelijkheden voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Veenendaal

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, kom je er al snel achter dat er in Veenendaal een grote variatie is aan prijs. Dit is afhankelijk van de locatie en de kwaliteit. Vaak gebeurt het dat mensen die voor het eerst een appartement huren wanhopig zijn om snel een appartement in Veenendaal te vinden. Daarom wordt de keuze vaak gemaakt op basis van prijs. Maar zoals velen ook weten, goedkoop is soms duurkoop, dus een tip van ons is om tenminste 4 opties in Veenendaal te hebben waar je uit kan kiezen.

Contractduur voor een appartement in Veenendaal

In veel gevallen wordt er vanuit de kant van de verhuurder vaak mondeling een contractduur opgelegd. Dit is veelgebruikt trucje zodat jij snel het appartement neemt. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, maar schriftelijk bleek dit 3 jaar te zijn. Vooral wanneer het nog niet duidelijk is hoe lang je wilt blijven, is dit een punt wat duidelijk moet zijn voor de huurder en verhuurder.

De staat van het appartement

Bij het bezichtigen van appartementen, is het wijs om alles goed na te lopen. Het kan een vervelend zijn wanneer je een goedkope appartement in Veenendaal hebt gevonden, terwijl je nog enorm veel moet renoveren of repareren.

Huursubsidie in Veenendaal

Is je inkomen lager, dan heb je wellicht recht op huursubsidie. Dit is een voorziening van de overheid om jou te helpen met de kosten. Wel moet je aan een hoop eisen worden voldoen.

Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag, dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De maandelijkse huurprijs voor het appartement in Veenendaal is niet te hoog.
 • Het appartement in Veenendaal is zelfstandig.
 • Jouw inkomen en het inkomen van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Je vermogen en het vermogen van je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Je bent woonachtend in Nederland.
 • Jij en alle huisgenoten staan bij de gemeente Veenendaal ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Alle inwoners hebben de Nederlandse nationaliteit of hebben een legaal verblijf in Nederland.
 • Jij bent minimaal 18 jaar of ouder.
 • Jij en de verhuurder hebben een huurcontract getekend.
 • Je betaalt de huur en kunt dit aantonen met bankafschriften.

Borgsom

Hoera! de deal is gesloten met de verhuurder, en nu vraagt de makelaar of verhuurder een borg zodat de huur van het appartement in Veenendaal gegarandeerd is. Let op: De borg mag nooit hoger zijn dan 3x de maandelijkse huur. Wanneer de woning na de huurperiode netjes is achtergelaten krijg je deze borgsom terug. Vaak komt het voor dat verhuurders deze borgsom proberen te binden aan overige zaken, zoals renovaties voor een volgende huurder. Wees waakzaam voor dit soort trucjes.