Appartement huren Nijkerk

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

2 appartementen gevonden in Nijkerk.

Appartement huren Nijkerk

Het idee om je eigen appartement te hebben in Nijkerk... Iedereen gaat er vroeg of laat mee te maken krijgen. Het is nog niet altijd duidelijk waar je moet beginnen met zoeken, en je wilt zeker geen addertjes onder het gras. Een tijd geleden zochten we naar advertenties in de krant of we zochten hulp van bekenden. Tegenwoordig is een appartement huren in Nijkerk een stuk makkelijker. Voor serieus aanbod, werken we samen met sites waar je een paar euro betaalt om het aanbod te kunnen zien en erop kunt reageren. Gelukkig ben je op de juiste site. Rentsy.nl heeft grote partners samengevoegd, zodat je eenvoudig een appartement in Nijkerk kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Nijkerk?

De appartementen in Nijkerk die wij gescand en zichtbaar hebben gemaakt op onze website zijn volledig betrouwbaar. Wil je een appartement huren in Nijkerk, dan komen er een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers heb je nodig? Misschien ben je een student en wil je met je maatjes een 3 kamer appartement huren in Nijkerk. Dan kun je de kosten delen afhankelijk van het formaat van alle kamers. Je hebt wellicht een privé kamer nodig waar je fijn kunt studeren of thuis kunt werken. En misschien heb je een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van kan maken. Maar als je een young professional in Nijkerk bent met een partner heb je natuurlijk niet zo heel veel ruimte nodig maar wel meer privacy. Is dit het geval, kun je misschien beter een 2 kamer appartement huren in Nijkerk. Uiteindelijk, de eerste stap voor het kiezen van een appartement in Nijkerk, ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Nijkerk

Voor het huren van een appartement in Nijkerk hebben we alvast een kleine checklist gemaakt die kan helpen bij het vinden van jouw droom appartement in Nijkerk.

 • Ben je in de buurt van goede voorzieningen? (bijv. fitnesscentra's, supermarkten, winkels etc.)
 • Is er gratis parkeergelegenheid voor die net gekochte auto nabij het appartement?
 • Is je werk of universiteit eenvoudig te bereiken?
 • Zijn er zaken die je moet opknappen in het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Ligt er een ondervloer in, en wat voor type verwarming heeft het appartement? (Dit kan bepalend zijn voor je energierekening)
 • Zijn er bepaalde wensen voor je appartement, en is er nu een renovatie of verbouwing nodig? (dit kan extra kosten met zich meebrengen)
 • Is er openbaar vervoer op loopafstand van het appartement?

Appartement in Nijkerk gespot? Let op!

Er zijn talloze websites en Facebook groepen in Nijkerk waar veel wordt opgelicht. Met deze partijen werken wij niet samen. Rentsy is bedoeld als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy zal er alles aan doen om veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Het kan voorkomen dat een oplichter misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Wij geven daarom het advies om zelf ook alert te zijn op eventuele fraude. Check de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst gesloten is.

Voordat je een appartement gaat huren in Nijkerk, let op een aantal zaken:

 • De balans tussen prijs en kwaliteit
 • De contractduur
 • De staat van het appartement
 • De mogelijkheid voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Nijkerk

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, zul je zien dat er voor appartementen in Nijkerk grote variatie is aan prijs, dat is op basis van kwaliteit en locatie. Vaak gebeurt het dat mensen die voor het eerst een appartement huren wanhopig zijn om snel een appartement in Nijkerk te vinden. Daarom wordt de keuze vaak gemaakt op basis van prijs. We weten het allemaal, goedkoop is vaak duurkoop. Wij kunnen je adviseren om op z'n minst 4 opties in Nijkerk te hebben waar je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Nijkerk

Vaak wordt er vanuit de kant van de verhuurder mondeling een contractduur opgegeven. Dit is echter vaak een trucje zodat je snel het appartement neemt. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, maar schriftelijk bleek dit 3 jaar te zijn. Zeker als je niet zeker weet of je er lang zult blijven is dit een punt dat duidelijk moet zijn voor zowel de verhuurder, en huurder.

De staat van het appartement

Wanneer je appartementen gaat bezichtigen is het goed om alles na te lopen. Het kan een tegenvaller zijn wanneer je een hele goedkope appartement in Nijkerk hebt gevonden, maar er moet nog van alles gerepareerd of gerenoveerd worden.

Huursubsidie in Nijkerk

Verdien je niet genoeg, dan kom je wellicht in aanmerking voor huursubsidie. Dit is een toeslag door de overheid om jou te helpen met de kosten. Echter, zijn er een hoop eisen waar je aan moet voldoen.

Om gebruik te maken van huurtoeslag, dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • De maandelijkse huurprijs voor het appartement in Nijkerk is niet te hoog.
 • Je huurt een zelfstandige appartement in Nijkerk.
 • Je inkomen en die van je toeslagpartner en/of medebewoners is niet te hoog.
 • Je vermogen en het vermogen van je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Je bent woonachtend in Nederland.
 • Alle inwonenden staan bij de gemeente Nijkerk ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Alle inwoners hebben de Nederlandse nationaliteit of hebben een legaal verblijf in Nederland.
 • Jij bent minimaal 18 jaar of ouder.
 • Er is een huurcontract getekend tussen jou en de verhuurder.
 • De huur wordt betaald en dit kan je bewijzen dmv. bankafschriften.

Borgsom

Hoera! de deal is gesloten met de verhuurder, en nu vraagt de makelaar of verhuurder een borg zodat de huur van het appartement in Nijkerk gegarandeerd is. Let op: De borg mag nooit hoger zijn dan 3x de maandelijkse huur. Wanneer de woning na de huurperiode netjes is achtergelaten krijg je deze borgsom terug. Het gebeurt wel eens dat verhuurders deze borgsommen proberen te combineren met andere zaken zoals renovaties voor de volgende huurder. Val niet voor dit soort trucjes!