Appartement huren Pijnacker

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

2 appartementen gevonden in Pijnacker.

Appartement huren Pijnacker

Eindelijk, hoe spannend is het om eindelijk een eigen appartement te hebben in Pijnacker? Vroeger of later overkomt iedereen dit. Het is nog niet altijd duidelijk waar je moet beginnen met zoeken, en je wilt zeker geen addertjes onder het gras. Nog niet heel lang geleden zochten we naar advertenties in de krant of moest je hulp van bekenden raadplegen. Tegenwoordig is een appartement huren in Pijnacker een stuk makkelijker. Voor serieus aanbod, werken we samen met sites waar je een paar euro betaalt om het aanbod te kunnen zien en erop kunt reageren. Gelukkig ben je op de juiste site. Rentsy.nl heeft grote partners samengevoegd, zodat je eenvoudig een appartement in Pijnacker kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Pijnacker?

De appartementen in Pijnacker die wij hebben gevonden en samengevoegd op onze website zijn volledig betrouwbaar. Wil je een appartement huren in Pijnacker, dan komen er een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers wil je hebben? Misschien ben je een student en wil je met je maatjes een 3 kamer appartement huren in Pijnacker. Dan kun je de kosten eerlijk delen aan de hand van het formaat van de kamers. Misschien heb je een stille ruimte nodig waar je fijn kunt thuiswerken of studeren. Vaak heb je dan ook een gedeelde woonkamer en keuken waar iedereen gebruik van maakt. Wanneer je een young professional in Pijnacker bent, is er wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel privacy. In dit geval is kan je beter een 2 kamer appartement huren in Pijnacker. Al met al de eerste stap om een appartement in Pijnacker te kiezen ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Pijnacker

Bij het huren van een appartement in Pijnacker hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte appartement in Pijnacker.

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)
 • Kan je gratis parkeren dichtbij het appartement?
 • Is de bereikbaarheid naar je werk of universiteit makkelijk?
 • Zijn er zaken die gerepareerd moet worden in het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Ligt er een ondervloer in, en wat voor type verwarming heeft het appartement? (Dit kan bepalend zijn voor je energierekening)
 • Moet er iets verbouwd of gerenoveerd worden aan het appartement? (Dit kan je extra kosten opleveren)
 • Is het OV op loopafstand van het appartement?

Appartement in Pijnacker op het oog? Let goed op!

Tegenwoordig zijn er aardig wat websites en Facebook groepen in Pijnacker waar veel wordt opgelicht. Met deze partijen werken wij niet samen. Rentsy is bedoeld als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy doet er alles aan om de betrouwbaarheid en veiligheid van de website zo hoog mogelijk te houden. Helaas kan het voorkomen dat een makelaar in Pijnacker misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Wij adviseren om bovenal altijd alert te zijn voor fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat je een schriftelijke overeenkomst hebt.

Een aantal extra dingen waar je op moet letten wanneer je een appartement gaat huren in Pijnacker:

 • De prijs en de kwaliteit
 • De contractduur
 • De staat van het appartement
 • Mogelijkheden voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Pijnacker

Bij het zoeken naar een appartement om te huren, kom je er al snel achter dat er in Pijnacker grote verschillen kunnen zijn in prijs. Dit is vaak afhankelijk van de locatie en de kwaliteit. Veel mensen die voor het eerst een appartement huren zijn vaak wanhopig om snel een appartement in Pijnacker te vinden. Daarom wordt er vaak gekozen op basis van prijs. Maar zoals velen ook weten, goedkoop is soms duurkoop, dus een tip van ons is om tenminste 4 opties in Pijnacker te hebben waar je uit kan kiezen.

Contractduur voor een appartement in Pijnacker

In veel gevallen wordt er vanuit de kant van de verhuurder vaak mondeling een contractduur opgelegd. Dit is veelgebruikt trucje zodat jij snel het appartement neemt. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, maar schriftelijk bleek dit 3 jaar te zijn. Vooral wanneer het nog niet duidelijk is hoe lang je wilt blijven, is dit een punt wat duidelijk moet zijn voor de huurder en verhuurder.

De staat van het appartement

Wanneer je appartementen gaat bezichtigen is het goed om alles na te lopen. Het kan een vervelend zijn wanneer je een goedkope appartement in Pijnacker hebt gevonden, terwijl je nog enorm veel moet renoveren of repareren.

Huursubsidie in Pijnacker

Is je inkomen lager, dan heb je wellicht recht op huursubsidie. Dit is een voorziening van de overheid om jou te helpen met de kosten. Er zijn echter wel een aantal eisen waaraan je moet voldoen.

Om gebruik te maken van huurtoeslag, dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • De maandelijkse huurprijs voor het appartement in Pijnacker is niet te hoog.
 • Het is een zelfstandige appartement in Pijnacker.
 • Je inkomen en die van je toeslagpartner en/of medebewoners is niet te hoog.
 • Je vermogen en het vermogen van je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Je bent woonachtend in Nederland.
 • Alle inwonenden zijn bij de gemeente Pijnacker ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Jij, en je huisgenoten zijn van Nederlandse nationaliteit of verblijven op dit moment legaal in Nederland.
 • Je bent minimaal 18 jaar oud.
 • Jij en de verhuurder hebben een huurcontract getekend.
 • Je betaalt de huur en kunt dit aantonen met bankafschriften.

Borgsom

Gefeliciteerd! de deal is gesloten met de verhuurder! En nu vraagt de makelaar of verhuurder een borgsom zodat het huren van de appartement in Pijnacker gegarandeerd is. Let op: De borg mag nooit hoger zijn dan 3x de maandelijkse huur. Wanneer de woning na de huurperiode netjes is achtergelaten krijg je deze borgsom terug. Sommige verhuurders proberen deze som aan andere kosten te binden zoals de overname en renovaties voor een volgende huurder. Val niet voor dit soort trucjes.