Camper huren in Groningen?

Huur een camper in Groningen

Huur eenvoudig een Camper in de omgeving van Groningen. Huur al vanaf € 33 in de buurt van Groningen, zodat je niet ver hoeft te zoeken. Wel zo makkelijk.

Tip: Er zijn verhuurbedrijven die ook leveren!

0 km
v.a. € 33,-
0 km
v.a. € 79,-

Camper huren Groningen

Ga je een camper huren en kamperen in de provincie Groningen? Weet wat je te wachten staat. Groningen heeft de beste camperplaatsen in Nederland. Wanneer je een camper huurt en een camping zoekt, dan kom je al gauw op een aantal bekende spots terecht nabij de stad Groningen.

Wij hebben een ruim aanbod voor camperverhuur zodat jij het gemak hebt en niet meer verder hoeft te zoeken.

Camptoo is een van onze grootste partners en hier kun je huren van particulieren. Want ja, een camper kopen brengt best wel een kostenplaatje met zich mee en de camper staat grotendeels van de tijd toch stil.

Eigenaren van een camper bieden dan hun eigen camper voor verhuur aan. Dit doen ze om wat bij te verdienen zolang het voertuig toch niet gebruikt en stil staat. Een camper kopen is namelijk erg prijzig voor de verhuurders dus dit is een leuke bijverdienste.

Wie een camper huurt, doet dit meestal voor een langere periode. Misschien ga je wel een lang weekend weg? Of road trip maken en festivals bezoeken met vrienden. Geen zorgen, een camper trip kan met flexibele datums gepland worden. Vergeet niet dat de gezelligheid met je naasten voorop staat.

Veel kampeerplezier in de provincie Groningen

De stad Groningen ligt vol met groen en dus een fijne plek om te kamperen. Wanneer je in Google naar "kamperen in Groningen zoekt" kom je al snel uit op de volgende plekken.

Camping stadspark

Een camping dicht bij de stad gelegen. Ben je een stadsmens en hang je graag in de stad rond? Dan is deze camping de ideale plek. Vanaf hier kun je lekker fietsen naar het Groninger museum of de binnenstad bezoeken.

Natuurbad en camping Engelbert

Wil je een kampeerplek wat aan het water ligt dan is deze camping ideaal. Neem je zwemspullen mee en ga met je naasten badderen in de natuurbad.

Camping Groningen Internationaal

Ben je toch meer van het groen, rust, dieren en een veilige speelplaats voor de kids? Dan is deze camping jouw verblijf voor de volgende vakantie.

Dit zijn slechts een aantal campings in Groningen. We kunnen ze niet allemaal behandelen. Er zijn veel meer campings in de omgeving. Doe je eigen onderzoek zodat je de kampeerplek vindt die bij je past.

Verzekering en rijbewijs bij campers huren

Mensen hebben ook nog weleens vragen over het rijbewijs, maar wat dat betreft is er geen aanvullende auto rijbewijs nodig om een camper te besturen onder het gewicht van 3500kg. En over verzekering gesproken. Die is wel belangrijk wanneer je iets huurt. Wanneer je huurt neem je in principe het voertuig in bruikleen van de verhuurder. Dus als er iets mis gaat wil je wel gedekt zijn. Een goede casco verzekering neemt heel wat zorgen weg mocht er iets mis gaan. De verzekering zit meestal niet inbegrepen bij de verhuur dus die moet je apart aanvragen.

Wat het aantal personen is dat je mag vervoeren is afhankelijk van het aantal beschikbare zitplaatsen. Bij de nieuwste modellen campers staat dit vermeld op het kentekenbewijs. Over het algemeen geldt dat er op elke zitplaats die voorzien is van een gordel er een persoon mag meerijden.

Waar moet je naar kijken als je een camper huurt?

Wanneer je op zoek gaat naar een camper zul je al snel merken dat er vrij veel keus is. Het type camper dat je huurt is erg belangrijk. Ga voor jezelf na wat voor jou een prettige vakantie maakt. Kook je liever zelf of vind je het niet erg om wat centen te spenderen aan buiten eten? Wanneer je zelf kookt wil je wel voldoende faciliteiten hebben om een simpel camper gerecht te bereiden.

Hecht je waarde aan comfort en ga je lange kilometers maken dan heb je weliswaar een uitklapbed nodig wanneer je de camper stalt en gaat overnachten. Of tegenwoordig is flexwerken erg in trek zodat je kan werken waar je maar wilt. Dan is het wel zo handig dat je een werkplek hebt en misschien ook zonnepanelen als stroombron en andere voorzieningen om een fijne werkplek te creƫren.

Ben je een echte avontuur mens? Vergeet dan je wandelschoenen niet. De meeste kampeer plekken hebben leuke wandelroutes uitgestippeld op basis van moeilijkheidsgraad. Veel mensen reizen ook naar het buitenland af om de camper te stallen en bergen te beklimmen. Gaaf toch?

Er zijn ook campers die je achter je auto hangt, maar de meeste zijn niet speciaal ervoor ontworpen. Je hebt namelijk een trekhaak nodig en mag maar een maximaal aantal gewicht slepen. Mocht je geen auto met trekhaak hebben dan kun je in Groningen ook een auto huren bij een van onze partners.

Camper huren en genieten van bezienswaardigheden in de stad Groningen. Heb je de juiste camper uitgezocht, en breekt de dag van jullie kampeertrip bijna aan? Dan zul je wel vlinders in je buik hebben. Je zult merken dat je vakantie al direct start wanneer je wegrijdt.Ben je niets vergeten? Waar gaan we naartoe? Maak voor jezelf een lijstje zodat je niets vergeet. En vergeet niet de camper te reserveren. Het kan zijn dat iemand anders je net voor is. Daar gaat je kampeertrip. Een reservering is zo gemaakt en kan meestal telefonisch of via de website.

Wanneer je gaat kamperen is het de bedoeling dat je eventjes de realiteit vergeet en opgaat in je kampeertrip. Met een camper heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Ga je eerst de stad Groningen verkennen? Of ga je meteen verre kilometers maken? Als je gaat kamperen in eigen land dan is er in Zuid-Holland ook een aantal van mogelijkheden. Naast Den-Haag ligt een mooie plek genaamd Scheveningen waar je uitzicht hebt over de duinen. Ook een aanrader mocht je ergens anders willen kamperen dan Groningen.

Andere populaire steden om te kamperen met je gehuurde camper

Nederland is een echte kampeerland, er zijn ontelbare plaatsen waar je in heel Nederland een camper kunt stallen. Het land heeft in heel europa samen met Zweden het hoogst aantal caravandichtheid ter wereld. Namelijk maar liefst 600.000 caravans zijn er in Nederland alleen te vinden. De grenzen zijn nog dicht dus veel mensen denken er over na om toch een leuke vakantie te hebben en kamperen in de provincie Zuid Holland.

Camper huren in de buurt van Groningen