Type Busje
Sorteren
Klaar om te verhuizen naar, of in Eindhoven? Daar bestaan speciale verhuisbusjes voor
Ga je intrekken en ben je op zoek naar alternatieven? Allereerst wil je misschien de verhuizing met uw auto doen en niet eens nadenken over het huren van een verhuiswagen. Maar dan komt het: een grote koelkast, piano en andere grote meubels die niet past in uw eigen auto. Je voert de zoek query uit op Google: „Huur een verhuiswagen” en ja, veel zoekresultaten. Maar de kosten lopen ook aardig op. Rentsy helpt mee bij het zoeken naar de beste verhuurbedrijven in hartje Eindhoven. We geven je op deze pagina een overzicht van aanbieders. De afhandeling gaat via een autoverhuur bedrijf zodat u goed verzekerd bent.
Bij een verhuizing, is het van essentieel belang rekening te houden met de verschillende afmetingen voor vervoer van spullen. Bestelbussen komen in allerlei soorten en maten. De standaard bus is meestal 2.5 tot 2.8 meter diep en 3.5 tot 4.3 meter breed in laadruimte en rond de 1 ton in gewicht.
Behalve verhuizen, kun je busjes ook voor andere doeleinden gebruiken. Je kunt deze voor industriële doeleinden gebruiken, klussen, maar je kunt er ook personen mee vervoeren om een dagje uit te gaan. Of naar een groot festival zoals DefQon of Mysterland te rijden. Stel je voor dat je met een groep vrienden het openbaar vervoer gebruikt. 30 euro x 8 personen is al snel 240 euro. Dat kan goedkoper!
Het enige wat je nodig hebt, is een bestuurder en de juiste papieren. En meestal kan je het op elk moment van de dag oppikken, En kun je meer spullen of personen vervoeren dan een normale personen auto. Maak wel van tevoren een online reservering.
Vertrouwde verhuurbedrijven in Eindhoven.
Als je iets huurt wil je natuurlijk wel dat je het bedrijf in vertrouwen kunt nemen. Niemand zit te wachten op addertjes onder het gras. Veel mensen die een service van een bedrijf gebruiken laten om die reden reviews openbare reviews achter. Europcar is bijvoorbeeld best wel bekend in de verhuur wereld. Ze hebben een groot scala aan verschillende soorten en maten. Maar laat je niet gek maken, kleine bedrijven kunnen net zo goed zijn en zelfs wat voordeliger. Doe daarom je eigen onderzoek.
Wat voor soorten busjes en merken zijn er?
Er zijn diverse vestigingen waar je een normale personenauto kunt reserveren. Meestal hebben deze ook busjes ter beschikking. Maar niet alle bedrijven hebben hetzelfde aanbod of hetgeen binnen je budget. Wanneer u huurt zijn er verschillende merken en opties die je eraan kunt toevoegen. Ben je op zoek naar een luxere uitvoering? De sprinter van het merk Mercedes Benz staat hier wel bekend om. Dat is een grote voertuig, en daar past zeker veel in. Wil je een normale bus, dan kun je voor een Toyota of een ander merk gaan. Enkele andere merken zijn o.a. Renault, Peugeot, Ford.
Wanneer mag ik een busje besturen?
Om een busje te besturen heeft u minimaal rijbewijs B nodig. Voor voertuigen met een capaciteit hoger dan 3500 kg heeft u rijbewijs D nodig. Wie een bus wil besturen met meer dan 8 zitplaatsen (exclusief de chauffeur), heeft een busrijbewijs nodig. Het D-rijbewijs is het 'gewone' busrijbewijs om een groot aantal personen te vervoeren. Speciaal voor chauffeurs van kleinere bussen (maximaal 16 zitplaatsen) is er het D1-rijbewijs. Voor een normale bus om spullen te vervoeren heb je dus aan een normale rijbewijs genoeg.
Wat zijn de alternatieven voor een verhuiswagen in Eindhoven?
Mocht je niet comfortabel zijn om een groot voertuig te besturen kun je het natuurlijk ook overwegen om een aanhanger te nemen. Een ieder die een rijbewijs-B heeft kan een aanhanger besturen mits de auto een trekhaak heeft. Maar als je echt veel spullen moet vervoeren en niet afhankelijk wilt zijn van het weer is een busje toch handiger. Het huren van een vrachtwagen is ook een alternatief. Hoewel je daarvoor wel een Rijbewijs-C voor nodig hebt. Bovendien is het ook lastig om de vrachtwagen te keren of wanneer je door een smallere straat moet rijden.
Wanneer moet ik het busje retourneren?
U kunt zelf bepalen hoe lang u het busje wilt bezitten op de website van onze leveranciers. De meeste verhuurders hanteren een dagtarief of u kunt zelf uw uren bepalen. Als je het busje maar een deel van de dag nodig hebt, houd hier dan rekening mee, meestal is dit aangegeven als kalenderdag, 24 uur of een deel van de dag. Maak hier een goede afspraak over.
- Per kalenderdag: Dit betekent dat je het busje moet retourneren voordat je sluit of voor middernacht.
- Per dag: Dit betekent de volgende ochtend van 10:00 tot 10:00 uur.
- Per dag deel: Normaal gesproken betekent dit 3 uur of 4 uur voordat je het busje moet terugbrengen.
Busje in Eindhoven kilometervrij huren?
Soms wanneer je gaat huren staat er aangegeven hoeveel kilometers je er gratis bij krijgt. Dit is handig als je lange afstanden moet afleggen. Voor de meeste mensen is 100km voldoende. Als je de kilometervrije limiet overschrijdt wordt er een bijbetaling verrekend. Dit bedrag kan oplopen van 10ct tot 0,25 ct. Overleg dit van tevoren om discussies achteraf te voorkomen. Wanneer je binnen deze limiet rijdt zijn de kilometers dus inbegrepen. Als je Brabant niet verlaat dan zou dit genoeg moeten zijn. Soms hecht een verhuurbedrijf helemaal gaan waarde aan kilometers. Je hoeft dan ook niets bij te betalen en kunt onbeperkt rijden. Mits je tankt. Check het bij de verhuurbedrijven na of je deze mogelijkheid kunt kiezen.
Wat zijn de kosten om te huren?
De prijzen om te huren kan varieren van 20 euro tot wel 150 euro. Dit is afhankelijk van het merk, luxe en grootte van het busje, heeft deze een automatische laadklep of is het een personenbus? Andere factoren die de prijs en jouw keuze kan beinvloeden zijn o.a.
- Hoeveel kilometervrij kun je rijden?
- Ben je verzekerd tegen schade en diefstal?
- Hoelang wil je huren?
- Huur je in het weekend of doordeweeks? (Reguliere en afwijkende openingstijden verschillen)
- De gewenste laadruimte.
- Een bestelwagen of een personenbusje?
- Hoeveel ruimte en welke afmetingen heb je nodig?
- Een handgeschakeld of automatische bestelbusje?
- Hoeveel spullen ga je vervoeren? (Mocht het niet zoveel zijn is een bakwagen met trekhaak wellicht beter geschikt)
- Een Toyota, Renault, Peugeot, Ford, Iveco of een ander merk?
- Op de website staan meestal alle voorwaarden. Lees deze goed na om verborgen kosten te voorkomen.
Dien ik een borg te betalen bij het huren van een busje?
Bij het huren van een bestelbusje komt het vrijwel altijd voor dat u een borgsom moet betalen. Het bedrag van de borg varieert van per verhuurbedrijf. De borg kan worden verlaagd door het Eigen Risico te verlagen. Door een waarborg te rekenen hopen verhuurbedrijven dat t je zuiniger met de bus omgaat. Eigenlijk werkt het hetzelfde als met een vakantiehuisje: je mag van alles gebruik maken, maar gaat er toch iets kapot dan verrekenen ze dit met de borg. Lever je de bus gewoon in dezelfde staat weer in, dan krijg je de borg dus ook weer terug.
Wat is de minimale leeftijd voor het huren van een bestelbus?
Een verhuisbus huren kan meestal pas als je 21 jaar of ouder bent en al minstens een jaar rijervaring hebt. Het kan ook voorkomen dat je van meerdere personen wilt wisselen. Deze situatie kan voorkomen wanneer je een grote verhuizing gaat doen. Je kunt informeren of dat mogelijk is. Iedere bestuurder moet aan een aantal criteria voldoen en op papier registreren. In de regelgeving dekt de verzekering het niet wanneer de naam van de huurder niet overeenkomt met het contract dat getekend is.
Bij welk filiaal kan ik de bestelbus ophalen en retourneren in Eindhoven?
De sleutels worden geleverd door onze dienstverlenende partners in Eindhoven. De huurder kan de sleutels afgeven op het afgesproken tijdstip bij het huuradres. Navigeer eerst naar de website van een verhuurbedrijf. Daar kun je meestal via een kalender kiezen waar, wanneer je het busje wilt ophalen. Soms kan deze ook worden gebracht. Dat is een extra dienstverlening en kan je veel tijd besparen als erheen gaan niet in je planning past. Bekijk of deze optie mogelijk is.
Kan ik een busje in Eindhoven huren, en naar het buitenland rijden?
Als je in Nederland een busje wilt huren, mag je het misschien niet buiten Nederland gebruiken. Deze restricties verschillen per verhuurbedrijf. Informeer bij het verhuurbedrijf wat de mogelijkheden zijn. In het algemeen kun je het busje vaak alleen huren om hem in Nederland te gebruiken. Het kan ook zijn dat je verhuist naar een ander land in Europa en alle verhuisdozen, meubels en inboedel mee wilt nemen. Dan zou het ideaal zijn als er de mogelijk is als je het busje bij een andere vestiging kan inleveren. Uiteraard zijn hier ook speciale vrachtwagens voor.
Heb ik een creditcard nodig voor het huren van een bestelbus?
Bij de meeste verhuurbedrijven is het niet mogelijk om een busje te huren zonder creditcard. Hoe je wel kunt huren zonder creditcard is via particulier verhuur. Ken je iemand in je netwerk die wellicht een busje heeft? Misschien kun je deze voor een dagje huren. Of via Snappcar, dat is een website waar je van particulieren een auto of busje kunt huren. Vaak is dit ook goedkoper omdat het proces makkelijker is. Meld je aan, kies je bus. Betaal met je pinpas en haal de bus op afgesproken tijd op.
Onderhoud aan bestelwagens en busjes
Bestel wagens en busjes zijn vaak al apk gekeurd door het bedrijf zelf. Onderhoud hoef je dus geen rekening mee te houden bij een kortere periode. Als je voor een langere periode huurt en grotere afstanden aflegt is het wel handig dat je weet hoe je minimaal het gehuurde moet onderhouden. De wettelijk vastgestelde minimale profieldiepte van een bestelwagen band is circa 1,6 mm. Bij de meeste tankstations kunnen ze dit meten voor je. Of wanneer de winterbanden erop moet worden gezet kun je dit zelf regelen. Ook de oliepeil moet regelmatig gecontroleerd worden. Zorg dat je over deze handige kennis beschikt. Het kan namelijk elk moment van pas komen.
Retourneren van het busje
Hoe de bestelwagen terug moet worden gebracht, wordt meestal beschreven in de huurovereenkomst. Natuurlijk, als je de bus vies maakt, is het vaak een ongeschreven regel dat je het eerst goed schoonmaakt. Zo simpel is het. In de meeste gevallen ontvang je ook een volle tank. De verhuurder verwacht dat het weer volledig wordt teruggestuurd. Daarom is het raadzaam om te weten welke brandstof erin gaat. Is het diesel of benzine? Controleer dit zorgvuldig. Je wilt niet met pech langs de weg staan. En last but not least, als je krassen of deuken hebt gemaakt op het gehuurde voertuig wees dan eerlijk en informeer de verhuurder. Meestal is het verzekerd door de verzekeringsmaatschappij. Maar niet iedereen is zo eerlijk en daarom vraagt een bedrijf meestal om een aanbetaling die je met je bankpas of creditcard kunt boeken. Daarom moeten documenten van tevoren worden ondertekend en moet de identificatie van het adres worden gemaakt. Als er iets gebeurt, heeft het bedrijf op zijn minst aanvullende maatregelen genomen.