Camper huren in Amersfoort?

Huur een camper in Amersfoort

Huur eenvoudig een Camper in de omgeving van Amersfoort. Wij werken nauw samen met de beste verhuurbedrijven in de buurt van Amersfoort, zodat je niet ver hoeft te zoeken. Wel zo makkelijk.

Tip: Wij sturen jou het beste aanbod toe!

0 km
Amersfoort
vanaf € 79
Cool Campers
0 km
Amersfoort
Bekijk aanbieding
10 km
Nijkerk
Bekijk aanbieding
Como Campers Camperverhuur
10 km
Nijkerk
Bekijk aanbieding
Autobedrijf Bochane Zeist
13 km
Zeist
vanaf € 995
20 km
Utrecht
Bekijk aanbieding
Goboony
20 km
Utrecht
vanaf € 79

Met je gezin een camper huren vanuit Amersfoort.

Ben je van plan om vanuit Amersfoort een gewaagd avontuur aan te gaan? Je bent niet beperkt tot kampeertrips of hostels, de stad biedt ook camperverhuur aan. Een camper is van alle gemakken voorzien want je kunt gaan en staan waar je wilt. Wilt u overnachten in Amersfoort?

Zoals je misschien nog niet weet, staat Nederland aan de top van de wereldranglijst voor caravandichtheid. Dit is niet verwonderlijk, want er zijn talloze provincies en regio's waar voldoende kampeerruimte is.

Campers kunnen moeilijk te vinden zijn als je voor het eerst huurt en niet weet waar je moet beginnen. Als u de voorkeur geeft aan een all-inclusive vakantie, kunnen wij u helaas niet helpen. Je kunt dan beter een vliegtuig kunt boeken. Want wanneer je kiest voor een vakantie met camper je voor een leuk avontuur en de ervaring kiest.

In een camper heb je je eigen "home-away-from-home" en dit kan erg handig zijn als je van reizen houdt maar niet in hotels wilt wonen. De binnenkant van een camper heeft meestal uitschuifbare bedden, een geïntegreerde keuken en andere huiselijke kenmerken.

Een ruim aanbod voor campers in Amersfoort

Het is niet verwonderlijk dat er in de buurt van Amersfoort een groot aanbod aan camperverhuur is - het zoekvolume voor "camperverhuur Amersfoort" is enorm toegenomen. Uit hoeveel personen bestaat uw gezelschap en wat wilt u meenemen in de camper? De grootte van de camper is afhankelijk van deze factoren.

De meeste campers hebben een toilet, keukenwerkblad en bed. Voor degenen die willen upgraden, zijn er echter luxe campers zoals zonnepanelen die elektriciteit leveren, zodat u op elk moment aan de weg kunt werken zonder te verspillen. Sommige campers hebben ook een douchecabine. Of er zijn ook campers die je met de eigen auto mee kunt slepen. Hiervoor is wel een trekhaak nodig en een auto met genoeg draagkracht.

Vergeet niet dat je ook je fiets mee kunt nemen, want de meeste campers hebben een fietsendrager die je erbij kunt huren.

Er zijn een aantal verhuurbedrijven in Almere en ook particulieren die hun camper te huur aanbieden. Een belangrijke partner in de camperverhuurbranche is Camptoo, deze vind je bovenaan de website. Neem gerust contact op met de verhuurder voor een uitgebreide uitleg. De openingstijden, telefoonnummer staan op de website.

Waarom kamperen in Amersfoort?

Amersfoort is een jonge en groeiende stad waar veel te doen is. Als je zoekt op "camping in Amersfoort" dan vind je in Almere veel groen en blauw, dus veel natuurgebied en water in de buurt. Dat zijn perfecte criteria voor een vakantie weg van alles.

Amersfoort heeft veel geschiedenis te vertellen. Groen omringt de stad en er zijn veel campings in het bos of aan het water.

Overbos Recreatiepark

Wie houdt van een rustige omgeving met veel ruimte, schoon sanitair en mooie trekkershutten, zal zich hier helemaal thuis voelen. De beheerder heet je welkom, helpt je waar ze kunnen en de locatie is goed te vinden.

Camperplaats Eemhaven Amersfoort

Een fantastische plek om te ontspannen. Ten eerste is er voldoende parkeergelegenheid en ook aan het water, op het gras of tegen de bomen is er voldoende ruimte. U kunt uw eigen tenten opzetten of een kampeerfeesttent. Muziek is ook makkelijk, er is voldoende ruimte en afstand tot je buren. Je kunt ook barbecueën als je wilt!

10 beste activiteiten om te doen in Amersfoort

 • Dierenpark Amersfoort
 • Koppelpoort
 • Muurhuizen
 • Tour Notre-Dame
 • Stadsbrouwerij de drie Ringen
 • Mondriaanhuis
 • Museum Flehite
 • Kamperbinnenpoort
 • Bibliotheek het Eemhuis
 • Hof

Je hebt genoeg tijd om wat meer activiteiten te doen of gewoon te ontspannen voordat je klaar bent om weer te reizen. Onthoud, met een huurcamper kun je gaan en staan en hoelang je maar wilt. Langere reizen kunnen ook in een andere provincie worden gemaakt als je de plek waar je tot nu toe hebt gereisd beu bent. Kamperen in Groningen, Den Haag (Scheveningen) en vele andere plaatsen is een enorm plezierige ervaring. Gebruik je navigatie systeem en ga lekker op pad.

Veilig rijden met een camper

Als u met een camper rijdt, houd er dan rekening mee dat het gewicht u kan diskwalificeren om meer dan 100 km te rijden. Als hij niet is uitgerust met vierwielaandrijving, of als vierwielaandrijving alleen werkt om de achteras te kunnen zwenken bij het afslaan naar rechts, rijd dan voorzichtig en langzaam op ruw terrein. De zijspiegels zijn groter dan die van een auto, zodat je er meer van kunt zien. Ze kunnen van pas komen in tijden waarin u misschien snel op iets moet reageren. Houd er rekening mee dat het even kan duren voordat de camper stilstaat aangezien hij zwaarder is dan een gemiddelde auto. De remafstand van een camper is driemaal zo lang als die van een auto.

Waar kun je overnachten met een camper?

Veel mensen hebben geen idee waar ze kunnen slapen. Dit hangt natuurlijk af van wat voor soort slaapplek je zoekt. Als je gewoon wilt slapen, dan is een camper de beste optie, omdat je er niet zoveel geld voor hoeft te betalen en ze vrij gemakkelijk te vervoeren zijn. Je kunt met een camper namelijk bijna overal vestigen en overnachten. Er zijn een paar ongeschreven regels waar je kunt staan met een camper.

Het wordt niet aanbevolen om te kamperen in of in het centrum van grootstedelijke gebieden of gebieden waar grote aantallen mensen ruig leven

 • Je mag niet stoppen op de openbare weg.
 • Niet tussen auto's en vrachtwagens die het uitzicht blokkeren.
 • Wees je bewust van welke campings er om je heen en andere kampeerders zijn. Probeer op 10 meter afstand van elkaar te blijven"
 • Houd je spullen dicht bij je als je in de buurt van je camper bent.

Ben ik verzekerd tijdens mijn reis?

Het hangt er allemaal van af wat voor camper en hoelang je huurt. De meeste autoverhuurbedrijven bieden verzekeringsplannen aan in geval van schade aan het voertuig. U bent echter niet wettelijk verplicht deze aan te schaffen vanwege de uitzondering voor een camper. Soms zit deze in de huurprijs inbegrepen. Maar het kan zijn dat je deze apart moet afsluiten.

Deze verzekering dekt de schade die bijvoorbeeld door anderen aan het gehuurde voertuig is gebracht. Ben je er niet zeker van? Neem contact op met het verhuurbedrijf, en neem de kleine letters in de algemene voorwaarden goed door om risico te voorkomen.

Welk rijbewijs heb ik nodig om een camper te besturen?

Ben je een beginner op het gebied van camperen? Campers zijn moeilijk te besturen. Heb je voor hen een rijbewijs nodig? Dat is nogal verwarrend te verklaren op de website van de Rijksoverheid. Wij zullen meer informatie geven over de juiste rijbewijs. Als uw camper minder dan 3500 kg weegt, is een standaard rijbewijs B voldoende. Als uw camper dat gewicht overschrijdt, moet u een rijbewijs van klasse C1 halen.

Zoek je na deze informatie meer tips voor het huren van een camper? Dan verwijzen je graag door naar onze info pagina voor campers.