Wat is een camper, en wie mag er in rijden?

Wat is een (huur) camper

Een camper is een motorvoertuig, dat is ingericht om in te overnachten en te verblijven. Omdat een camper een groot kostenplaatje met zich meebrengt worden deze ook veelal gehuurd en verhuurd en gebruikt voor vakanties. Zolang het om vakanties gaat is het slapen in een camper een vorm van kamperen. Een camper heeft een eigen motor en stuurinrichting en verschilt zo van een caravan.

Wie mag een camper besturen?

De bevoegde bestuurder die de gehuurde camper mag besturen dient de persoon te zijn die in de huurovereenkomst wordt genoemd. Indien een andere persoon de camper gaat besturen, dient dit van tevoren te worden aangegeven. Ook de andere bestuurder zal dan een geldig rijbewijs voor de huurperiode moeten kunnen laten zien.

Welk rijbewijs heb ik nodig om een huur camper te besturen?

Heeft u een camper die minder dan 3.500 kilogram weegt? Is het aantal personen dat in het voertuig past beperkt tot 8, uzelf niet meegerekend? Dan heeft u alleen een B-rijbewijs nodig. Voor voertuigen die zwaarder zijn dan 3.500 kilogram en meer mensen hebben die erin passen voordat ze hun capaciteit bereiken, moet u ofwel over een vrachtwagen rijbewijs (c1) bezitten.

Waar kan ik een camper huren?

Er zijn verschillende manieren om een camper te huren. Je kunt een camper huren via een verhuurbedrijf of via een particulier of kennis. Als je via een particulier een camper wilt huren dan zijn Goboony, Camptoo en PaulCamper in Nederland de grootste platforms. Je huurt via het platform een camper die van iemand anders is. De inrichting, inventaris, voorwaarden en extra’s zijn dus bij iedere camper anders.

Er zijn veel bedrijven waar je een camper kunt huren. Hier huur je een camper met standaard inventaris. Meestal is de huurperiode minimaal een week en liggen de ophaal- en terugbrengtijden vast. Het aanbod is groot, dus er is een grote verscheidenheid aan voertuigen om uit te kiezen.

Campercontact is een handig hulpmiddel, waar u de adressen van verhuurbedrijven kunt vinden. Het mooie is dat klanten al hun ervaringen kunnen delen voordat je een camper huurt, waardoor je een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten.

Welke soorten campers kan ik huren?

Campers is een brede categorie en om erachter te komen welk type het beste bij u past, moet u nadenken over uw reis- en kampeerbehoeften.Wil je vooral heel flexibel zijn? Dan is een camperbus misschien wat voor jou. Als je wat meer slaapruimte en comfort nodig hebt, kies dan voor een semi-integrale of alkoof camper. En als u nog comfortabeler wilt zitten, is een integraal of liner wellicht de juiste keuze om te huren.

Wat kost het om een camper te huren?

Huurcampers zijn er in vele soorten en maten; het is niet ongewoon om in het laagseizoen voor slechts 500 euro een goedkope camper te huren. De duurste - de grootste - is in het laagseizoen doorgaans 1000 euro per week.

In het hoogseizoen liggen de prijzen meestal een paar honderd euro hoger. Logisch, er is meer vraag naar en mensen hebben vakantie. Verhuurders adviseren om niet alleen af te gaan op de prijzen die op internet staan vermeld. Bij het ene verhuurbedrijf zijn allerlei extra’s bij de prijs inbegrepen, bij het andere moet je daar apart voor betalen. De prijs voor campers wordt bepaald door het luxeniveau. Hoe luxer, hoe hoger de kosten.