Particulier een camper huren?

Campers zijn steeds meer in trek bij kampeerders die ze rechtstreeks van particulieren of via verhuurbedrijven huren. Kampeerders die de drukte liever vermijden en hun onafhankelijkheid tijdens hun reis vergroten, zullen genieten van het huren van een van deze voertuigen. Naarmate meer kampeerders voor deze manier kiezen, wordt het een steeds populairdere optie.

Hoe huur ik een camper via een particulier?

Het probleem met campers in Nederland is dat ze maar 4-6 weken per jaar echt worden gebruikt. Het is natuurlijk jammer. Dat is de reden waarom veel camperaars hun voertuig verhuren op websites zoals Camptoo, Goboony of Paulcamper wanneer ze het zelf niet gebruiken. Andere kampeerders die campers die het aanbod van de camper bekijken, kunnen deze direct huren. Het is heel eenvoudig:

**Uitzoeken: **Op de website kun je informatie invullen over wat voor soort camper je zoekt, bijvoorbeeld: hoeveel personen, buscamper of integraal, met of zonder douche of maximumprijs.

**Reserveren: **Als je de juiste camper vindt, wordt er een reserveringsverzoek gestuurd. De eigenaar moet het verzoek goedkeuren en dan wordt het bevestigd. Camptoo heeft ook een klein aantal particuliere campers die u direct kunt huren, zodat u niet hoeft te wachten op de acceptatie van het reserveringsverzoek.

Betalen: U hoeft zich geen zorgen te maken over contant geld of cheques. Alle betalingen gaan via de website, zodat u en de campereigenaar zich kunnen concentreren op het comfortabel maken van uw vakantie. Houd er rekening mee dat je ook een borg moet betalen, die meestal rond de € 1.000 ligt (afhankelijk van de aanbieder). Na afloop van uw huurperiode krijgt u dit bedrag terug.

**Camper ophalen: **U kunt deze ophalen bij de stalling of bij de particulier thuis omdat u deze tijd samen afspreekt. Als mensen voor het eerst een camper ophalen, zie je vaak de glimlach op de verhuurder hun gezicht als ze voor het eerst uitleggen hoe ze moeten rijden. Ze praten graag over alles wat met hun camper te maken heeft en geven handige tips voor het rijden.

**Camper terugbrengen: **U spreekt vooraf met de eigenaar af hoe u de camper inlevert. Meestal is dat veegschoon of in dezelfde staat als waarin je hem ophaalde. In sommige situaties kan het zijn dat u gevraagd wordt om de camper door de wasstraat te halen, dit staat vermeld in de advertentie.