Kampeertips voor de herfst

Kamperen is een geweldige manier om te genieten van het buitenleven en de natuur. Het is belangrijk om uw reis van tevoren te plannen, zodat u voorbereid bent op alle weersomstandigheden. In de herfst kan het weer onvoorspelbaar zijn en er zijn enkele voorzorgsmaatregelen die u moet nemen tijdens het kamperen. Zorg er eerst voor dat u de voorspelling voor uw reis in de gaten houdt, zodat u weet wat u kunt verwachten. De herfst kan regen, wind en zelfs sneeuw brengen!

Om jezelf tegen de kou te beschermen, draag je warme kleding zoals wollen truien en jassen, evenals thermisch ondergoed. Neem een muts of sjaal mee voor je hoofd en handschoenen voor je handen voor het geval het 's nachts koud wordt. Het is ook belangrijk om te onthouden dat bladeren tentstokken kunnen bedekken, dus zorg ervoor dat je ze controleert voordat je het kamp opzet!

1. Check of de camping in het najaar open is.

Sommige campings zijn in de winterperiode niet open en zijn daarom in september of rond oktober gesloten. Mocht u een gesloten camping tegenkomen, geen paniek! Je kunt nog altijd tuin kamperen.

2. Neem genoeg kleding mee

Om 's avonds warm te blijven, moet je ervoor zorgen dat je veel kleding bij je hebt. Het weer lijkt overdag misschien allemaal zonnig te zijn, maar naarmate de zon afneemt en het dichter bij zonsondergang komt, wordt het veel koeler. Een warm vest, een windjack en een paar shirts met lange mouwen en een mooie sjaal zouden genoeg moeten zijn.

3. Zorg dat je voorbereid bent als het regent

Niet alleen zijn de kleuren ongelooflijk mooi, maar ook in de herfst regent het regelmatig. Als je geen overdekte ruimte hebt om binnen te zitten, neem dan een paraplu of poncho mee als het regent. Houd er rekening mee dat het ook winderig kan zijn, dus zorg voor een wind bestendige tent. Neem extra touw mee, aangezien de stokken mogelijk niet in de grond blijven steken.4. Er zijn verschillende voordelen aan het hebben van een kampvuur om je warm te houden. We raden aan om wat droog hout te verzamelen voordat de avond valt en het licht begint te vervagen. Herfst kamperen is extra bijzonder, zeker voor iedereen die goed droog hout wil hebben voor een vuurtje. Zorg ervoor dat je wat meeneemt als je van huis gaat, zodat je genoeg droog hout hebt! Als jij niet degene bent die verantwoordelijk is voor het de hele nacht brandend houden van een kampvuur, geef het dan door aan iemand anders! Kampvuren moeten te allen tijde onder controle worden gehouden, zodat ze niet uit de hand lopen. Afwisselen kan natuurlijk ook.

4. Neem je favoriete snacks mee

Zorg dat je wat extra snacks bij je hebt die je in je rugzak of in de buurt kunt bewaren, zodat je altijd iets bij de hand hebt.

5. Bereid je op tijd voor op de herfst

Hoe eerder je je voorbereidt om in de herfst te gaan kamperen, hoe beter. Het geeft je ruim de tijd om een goed paar waterdichte laarzen of schoenen te vinden. Pas op voor natte voeten! Houd je voeten droog, vooral bij het kampvuur! Als u bovendien te dicht bij het vuur zit met uw voeten bloot of als er water op het oppervlak ligt, kunnen uw schoenen ook nat worden.