Een camper huren: Handige tips om je op weg te helpen

Kamperen wint aan populariteit! De laatste jaren gaan steeds meer mensen op pad in campers. Campervakanties geven je een gevoel van vrijheid. Voordat je op reis gaat, is het echter de moeite waard om eerst over een paar dingen na te denken om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Een camper huren kan lastig zijn. Waar moet je beginnen?

Kies je camperbestemming

Met een camper kunt u genieten van uw vakantie als nooit tevoren. Reis in je eigen tempo, bezoek bestemmingen en geniet van de natuurlijke schoonheid van de omgeving vanuit gezichtspunten die je anders zou missen.

Camperroutes & vakanties zijn er in overvloed in binnen- en buitenland. Je hoeft niet meteen helemaal naar New York of Canada te gaan om te zien wat ze te bieden hebben. Ook in Europa zijn er vele prachtige routes. Nederland is een prachtig land met enkele van de beste routes ter wereld, het heeft ook een divers landschap en heeft directe toegang tot internationale wateren.

Een camper huren is een geweldige ervaring, maar u moet eerst uw budget bepalen.

Het huren van een camper kan duur zijn - ontdek hoe u de beste prijs voor uw budget krijgt. Natuurlijk wilt iedereen zo goedkoop mogelijk een camper huren. Qua kosten kunt u uw campervakantie zo duur of zo goedkoop maken als u zelf wilt. Het zou moeilijk zijn om één gemiddelde prijs te geven voor tarieven per dag, omdat deze afhankelijk zijn van een aantal factoren:

De periode: in de zomer en tijdens vakanties zullen de prijzen voor camperverhuur hoger zijn. **Aantal personen: **Tot op zekere hoogte, hoe groter de camper, hoe duurder. **Formaat en type camper: **Er zijn veel verschillende soorten campers, sommige zijn luxer, andere zijn minder duur. Luxe campers kunnen voorzien zijn van een navigatiesysteem of trekhaak. Budgetkampeerders hebben deze luxe misschien niet standaard Vakantieduur: Hoe langer je blijft reizen, hoe duurder het wordt.

**Bonus tip: **Bij sommige eenrichtingsverhuur kunt u bijvoorbeeld een camper van de ene locatie ophalen en terugbrengen naar een andere. Voor andere reizigers is het dan mogelijk om de camper in te leveren bij de verhuurder. Meestal wordt in dit geval een specifieke datum aangegeven.

Kies je type camper

Met hoeveel personen reis je? Moet ik een twee- of vierpersoons camper kiezen? Of wilt u bijvoorbeeld een zespersoons camper boeken? Campers zijn er in alle maten, vormen en uitvoeringen. Sommige zijn geweldig als je met het hele gezin weggaat. Misschien wilt u een camper als u met vrienden weggaat of gewoon met zijn tweetjes.

Als u een camper heeft, moet u deze ook parkeren. Je moet een type camper kiezen dat de parkeerplaats heeft die je nodig hebt. In een grote stad kan het bijvoorbeeld moeilijk zijn om een parkeerplaats te vinden. Evenzo zijn er hogere brandstofprijzen voor grotere campers. Een camper die groot genoeg is om in te slapen, 'zuigt' meer gas op dan een kleinere.

Lees meer over de regelgeving voor campers voordat u vertrekt.

Wist je dat er in per land verschillende regels en voorschriften gelden? Zo kun je in bepaalde landen 'in het wild' kamperen. In landen als Zweden, Amerika en Canada bijvoorbeeld kun je op veel plekken je camper gratis parkeren.

Binnenkort op reis met een camper? Maak voordat u vertrekt aantekeningen van de camperregels voor uw land van bestemming. Het bespaart u tijd, geld en mogelijke kopzorgen! Zorg ervoor dat u het type rijbewijs dat u nodig heeft, controleert voordat u naar uw bestemming gaat. In de meeste landen voldoet een Nederlands rijbewijs prima. Als u een grote huurcamper heeft, is het de moeite waard om een rijbewijs te halen dat past bij de grootte van uw voertuig.

Controleer de gehuurde camper

Het is belangrijk om uw huurcamper te inspecteren voordat u vertrekt. Trap op de rem en bekijk de motor, controleer op schade en zorg dat je een reservewiel hebt (het kan moeilijk zijn om meer gas te krijgen als je op een afgelegen weg bent). Om nog maar te zwijgen van het feit dat full-sized RV's tot 40 psi in hun banden kunnen vereisen.

Om verrassingen te voorkomen nadat u op reis bent aangekomen, moet u enkele foto's maken en eventuele schade laten vastleggen. Lees ook de gebruikershandleiding van uw camper en praat met uw verhuurder over een rondleiding door uw tijdelijke nieuwe woning voordat u vertrekt.

Op zoek naar een geweldige guide over het camperleven? Als je van kamperen houdt, of van het buitentype bent, zal dit boek je zeker bevallen!

The Camper’s Survival Guide: Food Prepping, Gear, First Aid, Etiquette, and More