Camper huren?

Waar wil je een camper huren?

Camper huren in populaire plaatsen

Een unieke ervaring voor uw droomvakantie? Huur een camper in Nederland!

Hoeveel mensen gaan er mee met jou op campervakantie? Het liefst ga je met het gehele gezin of met zijn twee. Met een normale auto beleef je niet de unieke ervaring en ultieme vrijheid die je met een camper wel hebt. Camper verhuur is de laatste jaren populairder geworden. Via Rentsy vind je de beste aanbieders op het gebied van campers. Die lange kilometers door het land legt u moeiteloos af dankzij de comfortabele stoelen en interieur speciaal gemaakt voor kampeerders en reizigers. Een huurcamper geeft u een thuisbasis onderweg. De meeste huurcampers hebben uitklapbare bedden en een geïntegreerde keuken zodat je alle thuisactiviteiten mee kunt nemen op reis. Natuurlijk moet je voorbereid zijn en eigen accessoires meenemen van thuis. We helpen je alvast hierbij en geven je een lijst van een uitgebreide inventaris. zodat je goed voorbereid bent voor een heerlijke vakantie.

Een camper huren is de ideale oplossing voor vakantiegangers als u tijdens uw vakantie niet gebonden wilt zijn aan een vaste plek, maar de vrijheid wilt hebben om te gaan en staan waar u wilt. Overdag rijden, en 's avonds een standplaats opzoeken waar je de camper kunt parkeren om te overnachten. Zo bespaar je kosten voor een hotel.

Er zijn zoveel campers in overvloed dat je gewoon niet weet waar en hoe je moet zoeken. Er zijn een aantal vragen die je jezelf kunt stellen om de juiste huurcamper te vinden.

  • Welke afstand ga ik afleggen?
  • Hoeveel personen gaan er mee?
  • Hoe lang duurt mijn reis?

Met deze basis vragen kun je een mentaal model creëren om de juiste huurcamper te vinden. Het is de ideale oplossing om te reizen hoe en wanneer je wilt. Gezellig met zijn tweeën of neem je de kids mee? Via Rentsy heeft u een uitgebreid camperaanbod dat altijd aan uw wensen voldoet. Je eerste reis om een camper te huren en op pad te gaan kan eng zijn omdat je nog onervaren bent. Maar denk positief en zie het als een leuk avontuur wat je kunt afstrepen op je bucketlist.

Hoe kies ik de ultieme huurcamper?

De juiste camper zoeken is een zoektocht op zich. Het mooie van deze niche is dat er zoveel soorten en maten zijn. Verhuurbedrijven en particuliere verhuurders zijn enthousiast om jou te helpen je avontuur te laten beginnen. In totaal kun je kiezen uit zes soorten campers: de camperbus, buscamper, alkoof camper, integraal camper, half integraal en de liner. Ben je benieuwd naar de kosten van een huur camper?

Welke camper je kiest ligt aan het comfort en de benodigde grootte. Mocht je ook willen werken onderweg bijvoorbeeld, dan is het fijn dat je een comfortable tafel en stoel of bank hebt. Heb je kinderen, dan heb je ook een groot bed nodig die je uit kunt klappen. Neem je een hond mee? Dan is dat ook een onderwerp om over te hebben met de verhuurder. Een camper met hond neemt ook weer nadelen met zich mee behalve dat de bekleding van de huurcamper vervuild kan worden. Vraag aan het verhuurbedrijf of huisdieren toegestaan zijn.

Zo zijn er een aantal regels als je gaat reizen met je hond:

  • een EU dierenpaspoort is verplicht.
  • de hond moet gechipt zijn.
  • de hond moet tegen hondsdolheid zijn ingeent

Welke afstand ga je afleggen met de huurcamper?

Welke afstand je gaat afleggen neemt ook deel aan je keuze voor het type camper wilt huren. Blijf je in Nederland? Dan is een kleine camper genoeg voor kampeerplezier. Ben je wat meer gedreven en wil je graag een roadtrip doen en de wereld ontdekken? Dan is het raadzaam om een compacte buscamper te huren waar je ook heerlijk in kunt overnachten.

Veilig rijden met een huurcamper

Als je rijd met een camper moet je er rekening mee houden dat je niet meer dan 80 tot 100km uur moet rijden. Dit i.v.m. met het grote gewicht. De camper kan gemakkelijk zwenken. Ook zijn de spiegels aan de zijkanten groter dan een auto waardoor je meer kunt zien. Maak hier goed gebruik van. Omdat de camper zwaarder is dan een gemiddelde auto is de remweg ook langer. Houd hier rekening mee als je moet remmen. De remafstand van een camper is driemaal zo lang als die van een auto.

Niet alleen veilig rijden is belangrijk. Deze tips om zuinig te rijden dragen ook bij aan jouw camperreis.

Ben ik verzekerd voor mijn huurcamper tijdens mijn reis?

Zorg ervoor dat je goed verzekerd bent. Of je verzekerd bent tijdens je reis ligt geheel aan het verhuurbedrijf. De meeste verhuurbedrijven geven je een optie voor een verzekering tegen schade. Wettelijk is het verplicht om een casco verzekering te hebben wanneer je een camper huurt. Soms zit deze in de huurprijs inbegrepen. Maar het kan zijn dat je deze apart moet afsluiten.

Deze verzekering dekt de schade die bijvoorbeeld door anderen aan het gehuurde voertuig is gebracht. Ben je er niet zeker van? Neem contact op met het verhuurbedrijf, en neem de kleine letters in de algemene voorwaarden goed door om risico te voorkomen.