Camper huren?

Waar wil je een camper huren?

Camper huren in populaire plaatsen

Een unieke ervaring voor uw droomvakantie? Huur een camper in Nederland!

Hoeveel mensen gaan er mee met jou op vakantie? Het liefst ga je met het gehele gezin of met zijn twee. Met een normale auto beleef je niet de unieke ervaring die je met een camper wel hebt. Via Rentsy vind je de beste aanbieders op het gebied van campers. Die lange kilometers door het land legt u moeiteloos af dankzij de comfortabele stoelen en interieur speciaal gemaakt voor kampeerders en reizigers. Een camper geeft u een thuisbasis onderweg. De meeste campers hebben uitklapbare bedden en een geïntegreerde keuken zodat je alle thuisactiviteiten mee kunt nemen op reis.

Een camper huren is de ideale oplossing voor vakantiegangers als u tijdens uw vakantie niet gebonden wilt zijn aan een vaste plek, maar de vrijheid wilt hebben om te gaan en staan waar u wilt. Overdag rijden, en 's avonds een standplaats opzoeken waar je de camper kunt parkeren om te overnachten. Zo bespaar je kosten voor een hotel.

Er zijn zoveel campers in overvloed dat je gewoon niet weet waar en hoe je moet zoeken. Er zijn een aantal vragen die je jezelf kunt stellen om de juiste camper te vinden.

 • Welke afstand ga ik afleggen?
 • Hoeveel personen gaan er mee?
 • Hoe lang duurt mijn reis?
 • Wat wil ik meenemen?
 • Ben ik van plan om zelf te koken?

Met deze basis vragen kun je een mentaal model creëren om de juist camper te vinden. Het is de ideale oplossing om te reizen hoe en wanneer je wilt. Gezellig met zijn tweeën of neem je de kids mee? Via Rentsy heeft u een uitgebreid camperaanbod dat altijd aan uw wensen voldoet. Je eerste reis met de camper kan eng zijn omdat je nog onervaren bent. Maar denk positief en zie het als een leuk avontuur wat je kunt afstrepen op je bucketlist.

Hoe kies ik de ultieme camper?

De juiste caravan zoeken is een zoektocht op zich. Het mooie van deze niche is dat er zoveel soorten en maten zijn. Verhuurbedrijven en particuliere verhuurders zijn enthousiast om jou te helpen je avontuur te laten beginnen. In totaal kun je kiezen uit zes soorten campers: de camperbus, buscamper, alkoof camper, integraal, halfintegraal en de liner.

Welke camper je kiest ligt aan het comfort en de benodigde grootte. Mocht je ook willen werken onderweg bijvoorbeeld, dan is het fijn dat je een comfortable tafel en stoel of bank hebt. Heb je kinderen, dan heb je ook een groot bed nodig die je uit kunt klappen. Heb je een hond die je mee wilt nemen? Dan is dat ook een onderwerp om over te hebben met de verhuurder. Een camper met hond neemt ook weer nadelen met zich mee behalve dat de bekleding vervuild kan worden.

Zo zijn er een aantal regels als je gaat reizen met je hond:

 • een EU dierenpaspoort is verplicht.
 • de hond moet gechipt zijn.
 • de hond moet tegen hondsdolheid zijn ingeent

Welke afstand ga je afleggen?

Welke afstand je gaat afleggen neemt ook deel aan je keuze voor een camper. Blijf je in Nederland? Dan is een kleinere camper genoeg voor kampeerplezier. Ben je wat meer gedreven en wil je graag een roadtrip doen en de wereld ontdekken? Dan is het raadzaam om een grotere bus te nemen waar je ook heerlijk in kunt overnachten.

Veilig rijden met een camper

Als je rijd met een camper moet je er rekening mee houden dat je niet meer dan 80 tot 100km uur moet rijden. Dit i.v.m. met het grote gewicht. De camper kan gemakkelijk zwenken. Ook zijn de spiegels aan de zijkanten groter dan een auto waardoor je meer kunt zien. Maak hier goed gebruik van. Omdat de camper zwaarder is dan een gemiddelde auto is de remweg ook langer. Houd hier rekening mee als je moet remmen. De remafstand van een camper is driemaal zo lang als die van een auto.

Kan ik koken in een camper?

Bij een camper denken velen al gelijk aan een NIET comfortabele reis waarbij je niet de luxe hebt die je in een all inclusive hotel wel hebt. Nou het is waar dat je voor je eigen eten moet zorgen. Maar het is een unieke ervaring voor de gemiddelde huismoeder die een maaltijd kan bereiden. Alles wat je nodig hebt is een ingebouwde keuken. Dat zit er bij de meeste campers wel in. Een grote gasfles, portable gasfornuis en een koelkast waar je alle benodigde ingredienten in kunt bewaren. Ook zitten er bij de meeste campers genoeg kastjes waar je borden en bestek kunt opbergen. Kortom iets kleiner dat je eigen keuken thuis, maar met alle benodigde functionaliteiten.

Tegenwoordig kun je LPG (autogas) gebruiken voor huishoudelijk gebruik in de camper. De meeste campers voorzien met een LPG tank. En bij elk station kun je gelukkig LPG tanken.

Simpele camper recepten om te koken

Koken tijdens een camperreis kan leuk maar ook vermoeiend zijn. Daarom bestaan er simpele campergerechten die je binnen 10 minuten klaar kunt maken voor jezelf en je gezin. Kan je het niet laten om zelf te koken? Hieronder 10 simpele gerechten die je kunt gebruiken voor inspiratie tijdens een kampeertrip. Dit is slechts een handige selectie, er bestaan duizenden andere gerechten.

 • Pasta met tomatensaus
 • Pannenkoeken met bosbessen of jam
 • Salade
 • Groenten soep
 • Boerenkool met worst
 • Panpizza
 • Aardappel met kip
 • Rijst met biefstuk

Waar kun je overnachten met een camper?

Velen vragen zich af waar ze in godsnaam moeten slapen. Dat verschilt natuurlijk elke keer omdat je niet op 1 plek blijft. Het voordeel met een camper is dat je er niet voor hoeft te betalen. Dat is vaak duur en overbodig wanneer je over een camper beschikt. Je kunt met een camper namelijk bijna overal vestigen en overnachten. Er zijn een paar ongeschreven regels waar je kunt staan met een camper.

 • Niet in steden staan met de camper
 • Niet langs de openbare weg stilstaan
 • Niet tussen auto's en vrachtwagens die het zicht ontnemen
 • Hou minimaal 10m afstand van andere wild kampeerders voor privacy
 • Houd je spullen dichtbij je camper

Ben ik verzekerd tijdens mijn reis?

Of je verzekerd bent tijdens je reis ligt geheel aan het verhuurbedrijf. De meeste verhuurbedrijven geven je een optie voor een verzekering tegen schade. Wettelijk is het verplicht om een casco verzekering te hebben wanneer je een camper bestuurt. Soms zit deze in de huurprijs inbegrepen. Maar het kan zijn dat je deze apart moet afsluiten.

Deze verzekering dekt de schade die bijvoorbeeld door anderen aan het gehuurde voertuig is gebracht. Ben je er niet zeker van? Neem contact op met het verhuurbedrijf, en neem de kleine letters in de algemene voorwaarden goed door om risico te voorkomen.

Welk rijbewijs heb ik nodig om een camper te besturen?

Campers zijn zwaar en groot en daarom lastig te besturen voor de beginnende camper bestuurder. Welk rijbewijs heb je nodig? Op de website van de rijksoverheid is het nogal verwarrend uitgelegd. Wij zullen meer informatie geven over de juiste rijbewijs. Als de camper niet meer weegt dan 3500kg dan is een standaard rijbewijs B genoeg om een camper te besturen. Stel je kiest een camper dat boven dat gewicht uitkomt dan zou je een rijbewijs C1 moeten halen. Daarmee is het ook toegestaan om een (kleine) vrachtwagen te besturen.