Busje huren?

Huur een busje

Busje huren? Huur eenvoudig een Busje in jouw omgeving. Wij werken nauw samen met de beste verhuurbedrijven in je omgeving, zodat je niet ver hoeft te zoeken. Wel zo makkelijk.

Tip: Er zijn verhuurbedrijven die ook leveren!

Zwaar materieel vervoeren? Voordelig een busje huren!

Gaat u zelf verhuizen of moet u iets bezorgen wat niet in de auto past? Dan is het huren van een busje een handige uitkomst. Zelf een (bestel) busje besturen kan best spannend zijn maar dat mag volgens de Nederlandse wet wanneer je een Rijbewijs B hebt. Let er wel op dat het totaalgewicht niet groter mag zijn dan 3500 kg. Rentsy helpt graag mee bij het zoeken naar de beste verhuurbedrijven want bestelbussen komen in allerlei soorten en maten. Dat kan frustrerend zijn als je niet weet waar je moet zoeken. Het is van sterk belang dat je de juiste afmeting kiest. Als je bijvoorbeeld een bed, kast of een ander groot voorwerp moet vervoeren wil je voorkomen dat je een boete op de deurmat krijgt als het voorwerp teveel uitsteekt. Of sterker nog het voorwerp past niet in de bus, dan zit je met de gebakken peren. Het kan ook zijn dat je een personen bus wilt huren om een dagje uit te gaan met familie. Daar gelden ongeveer dezelfde regels met de uitzondering dat je personen vervoert i.p.v. goederen.

Wat zijn de kosten om een busje te huren?

De prijzen om een busje te huren kan varieren van 20 euro tot wel 150 euro. Dit ligt voornamelijk aan de merk, luxe en grootte van het busje, heeft deze een automatische laadklep of is het een simpel busje? Andere factoren die de prijs kan beinvloeden zijn o.a.

  • Hoeveel kilometervrij kun je rijden?
  • Ben je verzekerd tegen schade en diefstal?
  • Hoelang ga je het busje huren?
  • Huur je het busje in het weekend of doordeweeks?
  • Het laadvermogen van het busje.

Op de website van de verhuurder staan meestal alle voorwaarden. Lees deze goed na om verborgen kosten te voorkomen.

Hoeveel kilometervrij kun je rijden?

Meestal krijg je een aantal kilometers inbegrepen bij het huren van een busje. Dit ligt aan de verhuurder. De meeste mensen hebben genoeg aan 100 kilometer. Als je de kilometervrije limiet overschrijdt wordt er een bijbetaling verrekend. Dit kan oplopen van 10ct tot 0,25 ct. Overleg dit vantevoren met het verhuurbedrijf.

Wie is bevoegd om een busje te besturen?

In Nederland geldt dat u een busje mag besturen met een rijbewijs B. Let wel dat het totaalgewicht maximaal 3500 kg mag zijn. Boven dit gewicht heeft u een vrachtwagenrijbewijs nodig. Een verhuisbus huren kan meestal pas als je 21 jaar of ouder bent en al minstens een jaar je rijbewijs hebt. Het kan ook zijn dat je meerdere personen het busje wilt laten besturen. Deze situatie kan voorkomen wanneer je een grote verhuizing gaat doen. Vraag hier expliciet naar of dit mogelijk is bij de verhuurder. Sommige verhuurders dekken de verzekering niet wanneer de naam van de verhuurder niet overeenkomt met het contract dat getekend is.

Hoeveel borg moet ik betalen?

Bij de meeste verhuurders betaal je bij het huren van het busje een borgsom. Dit varieert voornamelijk van de grootte van het busje en hoogte van het eigen risico. Wanneer je het busje schadevrij inlevert krijg je deze borgsom terug. Het is dus van belang dat je duidelijke foto's maakt van elke hoek en aanwezige schade van het busje om latere discussies te voorkomen. Borg kan je contant betalen of je kunt de verhuurder vragen een reservering te maken op je creditcard.

Wanneer moet ik het busje retourneren?

U kunt op de website van onze aanbieders zelf bepalen hoelang u het busje nodig heeft. De meeste verhuurders hanteren een dagtarief of in overleg kunt u zelf een tijd inplannen. Als je het busje maar een dagdeel nodig hebt dan kun je misschien kosten besparen om het busje. Meestal wordt dit aangegeven per kalenderdag of per 24 uur of dagdeel.

  • Per kalendardag: Dit betekent dat je het busje moet terugbrengen voor sluitingstijd of voor middernacht.
  • Per 24 uur: Dit betekent van bijvoorbeeld 10:00 uur tot 10:00 uur de volgende ochtend.
  • Per dagdeel: Dit betekent meestal 3 uren of 4 uren alvorens je het busje terug moet brengen.

Het eind van de huurperiode

Hoe je de staat van het busje in moet leveren staat meestal ook beschreven in de huurovereenkomst. Wanneer je het busje vuil maakt is het natuurlijk vaak een ongeschreven regel dat je deze eerst grondig schoonmaakt. Ook krijg je aan het begin van de huurperiode een volle tank mee. De verhuurder verwacht dat deze weer vol geretourneerd wordt. Daarom is het van belang dat je weet of het een diesel of benzine is. Mocht je schade hebben gemaakt wees dan eerlijk en meld dit bij het verhuurbedrijf. Meestal ben je hier goed voor verzekerd.