Auto huren?

Waar wil je een auto huren?

Auto huren in populaire plaatsen

4 wielen nodig? Huur een auto!

Een dagje uit, maar duurt het openbaar vervoer te lang? Een auto huren biedt meer vrijheid! Rentsy biedt een overzicht van verschillende autoverhuurbedrijven. Het huren van een auto gaat via een verhuurbedrijf zodat u goed verzekerd bent.

Wie mag met een auto rijden?

Een auto mag u rijden met een rijbewijs B, B+. Vraag altijd na of er naast de hoofdbestuurder ook een medebestuurder mag rijden. Dit scheelt voor lange afstanden!

Wanneer moet ik de auto retourneren?

Het hangt van uzelf af hoelang u de auto wilt gebruiken. Op de website van onze verhuurders vindt u de tarieven en de dagdelen.

Ik wil een auto huren, waar moet ik op letten?

Veel verhuurders hebben algemene voorwaarden. lees deze aandachtig door zodat je weet wat je rechten en plichten zijn. Hier in staat bijvoorbeeld of het mogelijk is om met de auto naar het buitenland te rijden. Of je er dieren in kunt vervoeren en hoe je de auto af moet leveren aan het eind van de huur periode. Ook is het handig om te weten of er ook anderen in de auto mag rijden. Ik kan me voorstellen dat wanneer je een lange rit maakt je soms van bestuurder wilt wisselen. Maar als dit niet in de algemene voorwaarden staat dan kan de keuze om van bestuurder te wisselen je extra problemen opleveren wanneer je autopech hebt of een ongeluk hebt.

Hoe hoog is de borgsom?

Veel verhuurders vragen een borg. Soms betaalt u voor de huurperiode een extra bedrag. En krijgt u dit bedrag terug aan het einde van de huurperiode. Als u de auto goed inlevert. Gaat er iets mis tijdens de huurperiode? Dan krijgt u de borg niet terug. Of een deel niet. Bij sommige verhuurders gaat dit via uw creditcard. En machtigt u de verhuurder om maximaal een bepaald bedrag van uw creditcard af te halen als u de auto niet goed inlevert.

Corona proof op vakantie gaan

Met een huur auto kunt u zelf bepalen waar u heen wilt gaan. U kunt ervoor kiezen om met uw huur auto de natuur in te trekken als u de drukte wilt vermjiden. Er zijn tal van landen en plekken waar de natuur en afgelegen plekken de ideale vakantie maakt. Als u een echte beleving wilt dan is een camper misschien wel een oplossing om met uw familie op stap te gaan.