Aanhanger huren?

Zware spullen vervoeren? aanhangwagen huren!

U heeft zware spullen te vervoeren, maar misschien is een auto simpelweg te klein. Een aanhangwagen is een uitstekend alternatief om uw spullen te vervoeren. In uw eigen omgeving kunt u verschillende partners vinden waar u een aanhangwagen kunt huren. Of u nu inboedel, bedrijfsmaterieel, motors, fietsen of vakantiebagage wilt vervoeren, onze verhuurders bieden voor elke klus de juiste aanhanger die u nodig heeft. Zo kunt u altijd de juiste aanhanger huren.

Voor elke klus, de juiste aanhanger huren

Rentsy werkt samen met tientallen verhuur partners, hierdoor hebben wij indirect een divers, ruim en groeiend aanbod van aanhangwagens. Voor elke klus kunt u een passende aanhangwagen huren. Een aanhangwagen huren hoeft niet duur te zijn. U huurt al een aanhangwagen vanaf x per dag. Wanneer u een aanhangwagen bij onze verhuurpartners gaat huren, bent u altijd zeker van een technisch onderhouden aanhangwagen. Onze verhuurders bieden onder andere aanhangers met huif, gesloten aanhangwagens en motortrailers, zodat u voor de juiste klus de juiste aanhanger kunt huren. U kunt rekenen op hoogwaardig onderhouden materiaal dat tegen een stootje kan. Let op: Vaak bent u verzekerd via het verhuurbedrijf. Dit is niet altijd het geval. Vraag dit altijd even na bij het verhuurbedrijf.

Wat voor soorten aanhangers kan ik huren?

Gesloten Aanhangers

Weervriendelijk en meer bescherming tegen diefstal.

Open Aanhangers

Handiger voor het vervoer van groter materieel.

Aanhangers met huif

Flexibiliteit om de aanhangwagen te sluiten of te openen.

Fiets Aanhangers

Makkelijk meerdere fietsen vervoeren.

Wie mag met een aanhangwagen rijden?

In de Nederlandse Regeling voertuigen is een aanhangwagen bestemd om achter een motorvoertuig te worden gekoppeld. U heeft een Rijbewijs B, BE of B+ nodig om met een aanhanger te rijden. Welk rijbewijs u nodig heeft, hangt af van het formaat en gewicht van de aanhangwagen.

Per rijbewijs

Met rijbewijs B

U kunt met een auto: een aanhanger trekken van max. 750 kilo (lege gewicht + laadvermogen); een aanhanger trekken van meer dan 750 kilo als het gewicht van de auto + aanhanger niet meer is dan 3.500 kg (lege gewicht + laadvermogen).

Met rijbewijs B+

Rijbewijs B+ (code 96) geeft u de mogelijkheid om met een auto elke aanhanger trekken als het gewicht van de auto + aanhanger samen niet meer is dan 4.250 kg (lege gewicht + laadvermogen). Aanhangwagen huren met rijbewijs BE

BE behaald na 19 januari 2013

U mag met een auto:

een aanhanger trekken van max 3.500 kg (lege gewicht + laadvermogen); onder bepaalde voorwaarden een aanhanger of oplegger trekken van meer dan 3.500 kg (lege gewicht + laadvermogen).

BE behaald voor 19 januari 2013

U heeft geluk, u kunt iedere aanhanger of oplegger gebruiken. Er is voor u geen limiet betreft het lege gewicht + laadvermogen.

Let op: Uw trekhaak moet wel het gewicht aankunnen. Dit noemen we de maximale trekhaaklast. Dit moet hoger zijn dan wat de aanhanger met lading samen wegen. De maximale trekhaaklast voor een aanhanger staat vermeld in het kentekenbewijs of instructieboekje van uw auto.

Wanneer moet ik de aanhanger terugbrengen?

De tarieven voor elke aanhangwagen verschillen per verhuurbedrijf. U kunt deze tarieven vinden op de website van het verhuurbedrijf. Huur je de aanhangwagen liever iets langer? Vergelijk prijzen aan de hand van de totaalprijs. Sommige verhuurbedrijven geven korting bij langere huurtermijnen, zo kunt u voordeliger een aanhanger huren.

Ben ik verzekerd wanneer ik een aanhangwagen huur?

Bij huur van een aanhangwagen bent u altijd verantwoordelijk voor een deugdelijke WA-verzekering op uw trekkende voertuig. Wanneer u een aanhangwagen trekt, is de aanhangwagen verzekerd via de WA-verzekering van uw trekkende voertuig. Voor overige voorwaarden, kunt u de website van uw verhuurbedrijf raadplegen.

Mag ik met een aanhangwagen naar het buitenland?

Het kan voorkomen dat u dicht bij de grens woont, of spullen wilt ophalen in het buitenland. Dit kan per huur bedrijf verschillen. Wanneer u in uw geval met een aanhangwagen naar het buitenland moet, is het altijd verstandig om dit te overleggen met het verhuurbedrijf. Let op: In het buitenland gelden andere snelheidsregels met een aanhangwagen dan in Nederland. Zorg dat je op de hoogte bent van de juiste limieten zodat je eventuele boetes kan voorkomen.

Wat zijn de alternatieven die ik kan huren?

Wanneer u niet beschikt over een trekhaak is een aanhanger helaas geen optie. Via rentsy.nl zijn er gelukkig altijd auto’s of busjes te huur.

Wat is het maximumgewicht voor een aanhangwagen?

Zie aanhangwagen huren per rijbewijs.