Appartement huren Velp

Zoekfilters
15 appartementen gevonden in Velp.

Appartement huren Velp

Eindelijk, hoe spannend is het om eindelijk een eigen appartement te hebben in Velp? Iedereen gaat er vroeg of laat mee te maken krijgen. Je weet niet waar je moet beginnen met zoeken, en je wilt geen addertjes onder het gras. Vroeger kwam je advertenties tegen in de krant of kwam je aanbod tegen via bekenden. Het is gelukkig nu een stuk makkelijker om een appartement huren in Velp. We werken met sites waar je een paar euro betaalt om in 1 oogopslag alle het aanbod te kunnen zien en erop te reageren. Gelukkig ben je op het juiste spoor, via Rentsy.nl hebben wij alle grote sites samengevoegd zodat je gemakkelijk je nieuwe appartement in Velp kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Velp?

De appartementen in Velp die wij gescand en zichtbaar hebben gemaakt op onze website zijn volledig betrouwbaar. Wil je een appartement huren in Velp, dan komen er een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers wil je hebben? Je bent bijv. een student en wilt met je vrienden een 3 kamer appartement huren in Velp. Dan kun je de kosten delen afhankelijk van het formaat van alle kamers. Je hebt wellicht een privé kamer nodig waar je fijn kunt studeren of thuis kunt werken. En misschien heb je een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van kan maken. Wanneer je een young professional in Velp bent, is er wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel privacy. Heb je minder ruimte nodig, kun je kiezen voor een andere optie: een 2 kamer appartement huren in Velp. Uiteindelijk, de eerste stap voor het kiezen van een appartement in Velp, ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Velp

Voor het huren van een appartement in Velp hebben we alvast een kleine checklist gemaakt die kan helpen bij het vinden van jouw droom appartement in Velp.

 • Ben je in de buurt van goede voorzieningen? (bijv. fitnesscentra's, supermarkten, winkels etc.)
 • Is er gratis parkeergelegenheid voor die net gekochte auto nabij het appartement?
 • Is je werk of universiteit eenvoudig te bereiken?
 • Zijn er zaken die je moet opknappen in het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Is er al een ondervloer aanwezig in het appartement? En wat voor type verwarming is er aanwezig? (dit bepaalt hoeveel je energierekening gaat kosten)
 • Moet er iets verbouwd of gerenoveerd worden aan het appartement? (Dit kan je extra kosten opleveren)
 • Kan je snel naar het OV lopen vanaf het appartement?

Appartement in Velp gevonden? Let op!

Tegenwoordig zijn er aardig wat websites en Facebook groepen in Velp waar veel wordt opgelicht. Wij werken niet samen met dit soort adverteerders. We hebben Rentsy opgericht als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy zal er alles aan doen om veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Het kan voorkomen dat een oplichter misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Het advies die we je willen geven is: Wees altijd alert op fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst is.

Een aantal extra dingen waar je op moet letten wanneer je een appartement gaat huren in Velp:

 • De verhouding tussen kwaliteit en prijs
 • De contractduur
 • De staat van het appartement
 • Mogelijkheden voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Velp

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, zul je zien dat er voor appartementen in Velp grote variatie is aan prijs, dat is op basis van kwaliteit en locatie. Het komt vaak voor dat mensen in haast een appartement willen huren in Velp. Vaak wordt hier gekozen aan de hand van de prijs. Maar zoals velen ook weten, goedkoop is soms duurkoop, dus een tip van ons is om tenminste 4 opties in Velp te hebben waar je uit kan kiezen.

Contractduur voor een appartement in Velp

Vaak geven verhuurders mondeling een contractduur op. Dit is een veelgebruikt trucje zodat je snel het appartement neemt. Er waren ooit gevallen waar de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, echter bleek dit schriftelijk 3 jaar te zijn. Zeker als je niet zeker weet of je er lang zult blijven is dit een punt dat duidelijk moet zijn voor zowel de verhuurder, en huurder.

De staat van het appartement

Wanneer je appartementen gaat bekijken, is het verstandig om alles goed na te lopen. Het kan tegenvallen wanneer je een spot goedkope appartement in Velp met een lage huur op de kop hebt getikt maar er nog allerlei vernieuwingen en renovaties gedaan moeten worden.

Huursubsidie in Velp

Verdien je niet genoeg, dan kom je wellicht in aanmerking voor huursubsidie. Dit is een toeslag door de overheid om jou te helpen met de kosten. Wel moet je aan een aantal eisen voldoen.

Om huurtoeslag te krijgen, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De maandelijkse huur voor het appartement in Velp is niet te hoog.
 • Het appartement in Velp is zelfstandig.
 • Het inkomen van jou en je huisgenoten is niet te hoog.
 • Het vermogen van jou en je huisgenoten is niet te hoog.
 • Je woont in Nederland.
 • Jij en de andere bewoners staan bij de gemeente Velp ingeschreven op uw woonadres.
 • Jij, je toeslagpartner en de overige medebewoners hebben de Nederlandse nationaliteit of zijn legaal in Nederland.
 • Je bent minimaal 18 jaar oud.
 • Jij en de verhuurder hebben een huurcontract getekend.
 • De maandelijkse huur wordt door jou netjes betaald, en je kunt dit bewijzen met bankafschriften.

Borgsom

Hoera! de deal is gesloten met de verhuurder, en nu vraagt de makelaar of verhuurder een borg zodat de huur van het appartement in Velp gegarandeerd is. Wees voorzichtig: Borgsommen mogen nooit hoger zijn dan 3x de huurprijs per maand. Wanneer je het appartement netjes achter laat krijg je deze borgsom terug. Sommige verhuurders proberen deze som aan andere kosten te binden zoals de overname en renovaties voor een volgende huurder. Val niet voor dit soort trucjes.