Appartement huren Nijmegen

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

85 appartementen gevonden in Nijmegen.

Appartement huren Nijmegen

Eindelijk, hoe spannend is het om eindelijk een eigen appartement te hebben in Nijmegen? Vroeger of later wilt een ieder het ouderlijk huis uit en op zichzelf gaan wonen. Maar om gelijk naar dit historische centrum te verhuizen is nogal een grote stap. Je weet ten eerste niet eens waar je moet beginnen met zoeken. En ten tweede, ga je je wel thuis voelen met een nieuwe huurwoning in Nijmegen?

Een tijd geleden zochten we naar een advertenties in de krant of we zochten hulp van bekenden voor particulier huren. Een appartement huren in Nijmegen is tegenwoordig een stuk makkelijker. We werken met sites waar je slechts een paar euro betaalt om in 1 oogopslag alle aanbod te kunnen zien en erop te reageren. Gelukkig ben je op het juiste spoor, via Rentsy.nl hebben wij alle grote sites samengevoegd zodat je gemakkelijk je nieuwe appartement in Nijmegen kunt vinden.

Hoe kies je een nieuwe huurwoning in Nijmegen?

Wij hebben via onze partners appartementen in Nijmegen gevonden, samengevoegd en aangeboden op onze website. Deze bronnen zijn volledig betrouwbaar en van particuliere verhuurders. Betaalbare huurwoningen in Nijmegen zijn dus in een oog opslag te vinden. Wanneer je een appartement gaat huren in Nijmegen komen een aantal dingen kijken. Ten eerste ga voor jezelf na het aantal kamers en aantal slaapkamers dat je nodig hebt? Heb je een extra ruimte nodig om bijvoorbeeld je woonruimte als woonkamer in te delen nodig naast je kamer? Dan kijk je al snel naar 2 kamers of 3 kamers appartementen. Wel handig als je gasten ontvangt. Of misschien heb je wel een rustige ruimte nodig waar je fijn kunt thuiswerken of studeren?

Jouw woonwensen bepaald wat voor appartement je kiest. Je kunt altijd je zoekopdracht verfijnen door middel van de handige filters bovenaan deze pagina. Zo kun je op oppervlakte en het aantal kamers filteren.

Ben je er nog niet helemaal over uit? Laat dan je e mailadres achter bij een van onze partners en ontvang als eerste bericht wanneer de nieuwste woningen beschikbaar zijn. De beschikbaarheid van kamers kan snel veranderen. Appartementen worden snel verhuurd. Je bent immers niet de enige die een appartement of woning zoekt.

Checklist appartement huren provincie Gelderland

Voor het huren van een appartement in Nijmegen, hebben we voor jou een checklist gemaakt, deze zal helpen bij het vinden van jouw ideale appartement in de grootste stad van Gelderland.

 • Welke voorzieningen heb je in jouw buurt? (bijv. fitnesscentra's, supermarkt, etc.)
 • Heb je de mogelijkheid om gratis te parkeren in de buurt van het appartement?
 • Kan je makkelijk reizen naar je universiteit of werk?
 • Zijn er zaken die gerepareerd moet worden in het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Ligt er een ondervloer in, en wat voor type verwarming heeft het appartement? (Dit kan bepalend zijn voor je energierekening)
 • Is het appartement gemeubileerd?
 • Heb je bepaalde wensen voor het appartement, en moet je nu het een en ander verbouwen? (dit kan je extra kosten opleveren)
 • Is er openbaar vervoer op loopafstand van het appartement?

Appartement in Nijmegen gespot? Let op!

Er zijn talloze websites en Facebook groepen in Nijmegen waar veel wordt opgelicht. Met deze adverteerders hebben wij geen overeenkomst. Rentsy is een betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy doet er alles aan om de betrouwbaarheid en veiligheid van de website zo hoog mogelijk te houden. Helaas kan het voorkomen dat een makelaar in Nijmegen misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Het advies die we je willen geven is: Wees altijd alert op fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst is.

Let op een aantal zaken voordat je een appartement gaat huren in Nijmegen:

 • De verhouding tussen kwaliteit en prijs
 • Hoelang het contract geldig is.
 • De staat van het appartement
 • Eventuele huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Wat is de gemiddelde huurprijs in Nijmegen?

De gemiddelde prijs voor beschikbare huurwoningen in Nijmegen ligt tegen de 500 euro aan. In het afgelopen jaar is de vraagprijs van huurwoningen in Nijmegen met 3.59% gestegen. De gemiddelde prijs per m2 van huurwoningen in Nijmegen is € 17,-

De leukste dingen om te doen in dit historische centrum

Nijmegen is bekroond tot de oudste stad in Nederland met een rijke geschiedenis. Bezoekers vinden Nijmegen een leuke stad omdat er veel diversiteit is. Het stadscentrum zit vol met leuke kroegjes voor het weekend.

Bezoek leuke musea en ontdek indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals de Boterwaag op de Grote Markt en het bijzondere MuZIEum. Struin door de winkelstraten met hippe boetiekjes en geniet van een lekker hapje en een drankje op één van de gezellige terrasjes in de benedenstad

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Nijmegen

Bij het zoeken naar een appartement om te huren, kom je er al snel achter dat er in Nijmegen grote verschillen kunnen zijn in prijs. Dit is vaak afhankelijk van de locatie en de kwaliteit. Vaak gebeurt het dat mensen die voor het eerst een appartement huren wanhopig zijn om snel een appartement in Nijmegen te vinden. Daarom wordt de keuze vaak gemaakt op basis van prijs. We weten het allemaal, goedkoop is vaak duurkoop. Wij kunnen je adviseren om op z'n minst 4 opties in Nijmegen te hebben waar je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Nijmegen

In veel gevallen wordt er vanuit de kant van de verhuurder vaak mondeling een contractduur opgelegd. Dit is veelgebruikt trucje zodat jij snel het appartement neemt. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, maar schriftelijk bleek dit 3 jaar te zijn. Zeker als je niet zeker weet of je er lang zult blijven is dit een punt dat duidelijk moet zijn voor zowel de verhuurder, en huurder.

De staat van het appartement

Wanneer je appartementen gaat bekijken, is het verstandig om alles goed na te lopen. Het kan een tegenvaller zijn wanneer je een hele goedkope appartement in Nijmegen hebt gevonden, maar er moet nog van alles gerepareerd of gerenoveerd worden.

Huursubsidie in Nijmegen

Wanneer je een lager inkomen hebt dan kan er sprake zijn van een huursubsidie. Dit is een toeslag door de overheid om jou te helpen met de kosten. Er zijn echter wel een aantal eisen waaraan je moet voldoen.

Om gebruik te maken van huurtoeslag, dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • De maandelijkse huur voor het appartement in Nijmegen is niet te hoog.
 • Het is een zelfstandige appartement in Nijmegen.
 • Het inkomen van jou en je huisgenoten is niet te hoog.
 • Is er een berging?
 • Jouw vermogen en dat van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Je bent woon achtend in Nederland.
 • Jij en de andere bewoners staan bij de gemeente Nijmegen ingeschreven op uw woonadres.
 • Jij, je toeslagpartner en de overige medebewoners hebben de Nederlandse nationaliteit of zijn legaal in Nederland.
 • Jij bent minimaal 18 jaar of ouder.
 • Er is een huurovereenkomst tussen jou en de verhuurder.
 • De huur wordt betaald en dit kan je bewijzen dmv. bankafschriften.

Hoeveel borgsom mogen verhuurders en makelaars maximaal vragn?

Hoera! de deal is gesloten met de verhuurder, en nu vragen makelaars of de verhuurder een borg zodat de huur van het appartement in Nijmegen gegarandeerd is. Let op dat de borgsom nooit hoger mag zijn dan 3 x de maandelijkse huur. Wanneer je na de huurperiode alles netjes achterlaat zul je deze borgsom terugkrijgen. Het gebeurt wel eens dat verhuurders deze borgsommen proberen te combineren met andere zaken zoals renovaties voor de volgende huurder. Val niet voor dit soort trucjes!