Appartement huren Ede

Appartement huren Ede

Een fijn idee om eindelijk je eigen appartement te hebben in Ede... Iedereen gaat er vroeg of laat mee te maken krijgen. Het is nog niet altijd duidelijk waar je moet beginnen met zoeken, en je wilt zeker geen addertjes onder het gras. Vroeger kwam je advertenties tegen in de krant of kwam je aanbod tegen via bekenden. Een appartement huren in Ede is tegenwoordig een stuk makkelijker. Voor serieus aanbod, werken we samen met sites waar je een paar euro betaalt om het aanbod te kunnen zien en erop kunt reageren. Je bent gelukkig op het juiste adres. Rentsy.nl heeft grote sites in Nederland samengevoegd, zodat je een gemakkelijk een appartement in Ede kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Ede?

De appartementen in Ede die wij gescand en zichtbaar hebben gemaakt op onze website zijn volledig betrouwbaar. Ga je een appartement huren in Ede, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee mout houden. Hoeveel kamers wil je hebben? Misschien ben je een student en wil je met je maatjes een 3 kamer appartement huren in Ede. Dan is een kostenverdeling wel zo eerlijk op basis van het formaat van de kamers. Je hebt wellicht een privé kamer nodig waar je fijn kunt studeren of thuis kunt werken. En misschien heb je een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van kan maken. Maar als je een young professional in Ede bent met een partner heb je natuurlijk niet zo heel veel ruimte nodig maar wel meer privacy. Is dit het geval, kun je misschien beter een 2 kamer appartement huren in Ede. Al met al de eerste stap om een appartement in Ede te kiezen ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Ede

Voor het huren van een appartement in Ede, hebben we voor jou een checklist gemaakt, deze zal helpen bij het vinden van jouw ideale appartement in Ede.

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)
 • Heb je de mogelijkheid om gratis te parkeren in de buurt van het appartement?
 • Is je werk of universiteit eenvoudig te bereiken?
 • Zijn er zaken die gerepareerd moet worden in het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Heeft het appartement al een ondervloer, en wat voor soort verwarming is er geïnstalleerd? (dit kan bepalend zijn voor de hoogte van je energierekening)
 • Moet er iets verbouwd of gerenoveerd worden aan het appartement? (Dit kan je extra kosten opleveren)
 • Kan je snel naar het OV lopen vanaf het appartement?

Appartement in Ede op het oog? Let goed op!

Er zijn talloze websites en Facebook groepen in Ede waar veel wordt opgelicht. Met deze partijen werken wij niet samen. Rentsy is bedoeld als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy doet er alles aan om de betrouwbaarheid en veiligheid van de website zo hoog mogelijk te houden. Helaas kan het voorkomen dat een makelaar in Ede misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Wij geven daarom het advies om zelf ook alert te zijn op eventuele fraude. Check de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst gesloten is.

Voordat je een appartement gaat huren in Ede, let op een aantal zaken:

 • De verhouding tussen kwaliteit en prijs
 • Hoelang het contract geldig is.
 • De staat van het appartement
 • De mogelijkheid voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Ede

Bij de zoektocht voor een appartement om te huren, merk je al vrij snel dat er in Ede een grote variatie is aan prijs. Dit is vaak gebaseerd op locatie en kwaliteit. Het komt veel voor dat mensen in alle haast snel een appartement willen huren in Ede. Daarom wordt er vaak gekozen op basis van de prijs. Iedereen weet het stiekempjes ook wel, goedkoop is soms duurkoop. Ons advies is om tenminste 4 opties in Ede te hebben waar je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Ede

In veel gevallen wordt er vanuit de kant van de verhuurder vaak mondeling een contractduur opgelegd. Dit is veelgebruikt trucje zodat jij snel het appartement neemt. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, maar schriftelijk bleek dit 3 jaar te zijn. Zeker als je niet zeker weet of je er lang zult blijven is dit een punt dat duidelijk moet zijn voor zowel de verhuurder, en huurder.

De staat van het appartement

Bij het bekijken van appartementen is het slim om alles erg goed na te lopen. Het kan een vervelend zijn wanneer je een goedkope appartement in Ede hebt gevonden, terwijl je nog enorm veel moet renoveren of repareren.

Huursubsidie in Ede

Heb je een lager inkomen, dan kan je in aanmerking komen voor huursubsidie. Dit is een voorziening van de overheid om jou te helpen met de kosten. Er zijn echter wel een aantal eisen waaraan je moet voldoen.

Om gebruik te maken van huurtoeslag, dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • De maandelijkse huurprijs voor het appartement in Ede is niet te hoog.
 • Je huurt een zelfstandige appartement in Ede.
 • Het gezamenlijk inkomen van jou en je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Je vermogen en het vermogen van je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Je bent woonachtend in Nederland.
 • Alle inwonenden staan bij de gemeente Ede ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Jij, je toeslagpartner en de overige medebewoners hebben de Nederlandse nationaliteit of zijn legaal in Nederland.
 • Je bent minimaal 18 jaar oud.
 • Er is een huurcontract getekend tussen jou en de verhuurder.
 • Je betaalt de huur en kunt dit aantonen met bankafschriften.

Borgsom

Hoera! de deal is gesloten met de verhuurder, en nu vraagt de makelaar of verhuurder een borg zodat de huur van het appartement in Ede gegarandeerd is. Let op dat de borgsom nooit hoger mag zijn dan 3 x de maandelijkse huur. Wanneer je na de huurperiode alles netjes achterlaat zul je deze borgsom terugkrijgen. Het gebeurt wel eens dat verhuurders deze borgsommen proberen te combineren met andere zaken zoals renovaties voor de volgende huurder. Val niet voor dit soort trucjes!