Appartement huren Rosmalen

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

Appartement huren Rosmalen

Een fijn idee om eindelijk je eigen appartement te hebben in Rosmalen... Iedereen gaat er vroeg of laat mee te maken krijgen. Waar je begint met zoeken, is nog niet altijd even duidelijk. En je wilt zeker geen addertjes onder het gras. Vroeger kwam je advertenties tegen in de krant of kwam je aanbod tegen via bekenden. Deze dagen is een appartement huren in Rosmalen een stuk makkelijker. We hebben partneren met sites waar je voor paar euro in 1 oogopslag alle aanbod te kan zien en reageren. Gelukkig ben je op de juiste site. Rentsy.nl heeft grote partners samengevoegd, zodat je eenvoudig een appartement in Rosmalen kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Rosmalen?

Wij hebben appartementen in Rosmalen gevonden en samengevoegd op onze website. Deze bronnen zijn volledig betrouwbaar. Een appartement huren in Rosmalen? Er komen een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers wil je hebben? Je bent bijv. een student en wilt met je vrienden een 3 kamer appartement huren in Rosmalen. Dan kun je de kosten eerlijk delen aan de hand van het formaat van de kamers. Misschien heb je een stille ruimte nodig waar je fijn kunt thuiswerken of studeren. Vaak heb je dan ook een gedeelde woonkamer en keuken waar iedereen gebruik van maakt. Wanneer je een young professional in Rosmalen bent, is er wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel privacy. Heb je minder ruimte nodig, kun je kiezen voor een andere optie: een 2 kamer appartement huren in Rosmalen. De eerste stappen voor het kiezen van een appartement in Rosmalen, liggen uiteindelijk bij jouw persoonlijke behoeften.

Checklist appartement huren Rosmalen

Bij het huren van een appartement in Rosmalen hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte appartement in Rosmalen.

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)
 • Is er gratis parkeergelegenheid voor die net gekochte auto nabij het appartement?
 • Is je werk of universiteit eenvoudig te bereiken?
 • Heeft het appartement onderhoud nodig? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Ligt er een ondervloer in, en wat voor type verwarming heeft het appartement? (Dit kan bepalend zijn voor je energierekening)
 • Moet er iets verbouwd of gerenoveerd worden aan het appartement? (Dit kan je extra kosten opleveren)
 • Loop je makkelijk naar het openbaar vervoer vanaf het appartement?

Appartement in Rosmalen gevonden? Let op!

Tegenwoordig zijn er aardig wat websites en Facebook groepen in Rosmalen waar veel wordt opgelicht. Wij werken niet samen met dit soort adverteerders. We hebben Rentsy opgericht als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Het kan voorkomen dat oplichters gebruik maken van de diensten van onze partners. Rentsy zal er alles aan doen om de veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Het advies die we je willen geven is: Wees altijd alert op fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst is.

Een aantal extra dingen waar je op moet letten wanneer je een appartement gaat huren in Rosmalen:

 • De verhouding tussen kwaliteit en prijs
 • Hoelang het contract geldig is.
 • De staat van het appartement
 • Mogelijkheden voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Rosmalen

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, kom je er al snel achter dat er in Rosmalen een grote variatie is aan prijs. Dit is afhankelijk van de locatie en de kwaliteit. Veel mensen die voor het eerst een appartement huren zijn vaak wanhopig om snel een appartement in Rosmalen te vinden. Daarom wordt er vaak gekozen op basis van prijs. Maar zoals velen ook weten, goedkoop is soms duurkoop, dus een tip van ons is om tenminste 4 opties in Rosmalen te hebben waar je uit kan kiezen.

Contractduur voor een appartement in Rosmalen

Vaak wordt er vanuit de kant van de verhuurder mondeling een contractduur opgegeven. Dit is echter vaak een trucje zodat je snel het appartement neemt. Er waren ooit gevallen waar de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, echter bleek dit schriftelijk 3 jaar te zijn. Wanner je nog niet zeker weet hoelang je wilt blijven, is dit een punt wat extra duidelijk moet zijn voor de verhuurder en huurder.

De staat van het appartement

Bij het bezichtigen van appartementen, is het wijs om alles goed na te lopen. Het kan een vervelend zijn wanneer je een goedkope appartement in Rosmalen hebt gevonden, terwijl je nog enorm veel moet renoveren of repareren.

Huursubsidie in Rosmalen

Wanneer je een lager inkomen hebt dan kan er sprake zijn van een huursubsidie. Dit is een regeling vanuit de overheid die kan helpen met de kosten. Echter, zijn er een hoop eisen waar je aan moet voldoen.

Om gebruik te maken van huurtoeslag, dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • De maandelijkse huurprijs voor het appartement in Rosmalen is niet te hoog.
 • Het appartement in Rosmalen is zelfstandig.
 • Je inkomen en die van je toeslagpartner en/of medebewoners is niet te hoog.
 • Je vermogen en het vermogen van je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Je woont in Nederland.
 • Alle inwonenden staan bij de gemeente Rosmalen ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Jij, en je huisgenoten zijn van Nederlandse nationaliteit of verblijven op dit moment legaal in Nederland.
 • Je hebt de leeftijd van 18 bereikt.
 • Er is een huurcontract getekend tussen jou en de verhuurder.
 • Je betaalt de huur en kunt dit aantonen met bankafschriften.

Borgsom

Hoera! de deal is gesloten met de verhuurder, en nu vraagt de makelaar of verhuurder een borg zodat de huur van het appartement in Rosmalen gegarandeerd is. Let op dat de borgsom nooit hoger mag zijn dan 3 x de maandelijkse huur. Wanneer je na de huurperiode alles netjes achterlaat zul je deze borgsom terugkrijgen. Vaak komt het voor dat verhuurders deze borgsom proberen te binden aan overige zaken, zoals renovaties voor een volgende huurder. Wees waakzaam voor dit soort trucjes.