Appartement huren Den Bosch

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

137 appartementen gevonden in Den Bosch.

Appartement huren Den Bosch

Een appartement huren in provincie Noord-Brabant? Den Bosch ligt centraal in Noord-Brabant met leuke voorzieningen.Het is fijn om je eigen ruimte te hebben waar je je kunt terugtrekken na een dag hard werken of studeren. We kunnen niet aan onze ouders ontsnappen als we jong zijn, maar vroeg of laat moeten we allemaal het huis uit en op eigen houtje toeslaan.

Het starten van uw zoektocht naar een appartement kan voor iedereen anders zijn. Sommige mensen gebruiken Facebook-groepen of connecties om een woning te vinden, maar de laatste jaren is daar verandering in gekomen.

Wij hebben het zodanig makkelijk gemaakt door alle aanbod die je ziet op andere grote websites bij elkaar te leggen. Zo heb je een goed overzicht over wat er in Den Bosch beschikbaar is.

Hoe huur je de juiste appartement in Den Bosch?

Het vinden van het perfecte appartement kan een behoorlijk arbeidsintensief proces zijn en kost veel tijd. De appartementen in Den Bosch die wij hebben gevonden en samengevoegd op onze website zijn meestal voor onbepaalde tijd beschikbaar. Huisvesting is een belangrijke beslissing en moet zorgvuldig worden genomen. Er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden, waaronder budget, locatie en wat u leuk vindt in een huis. Bij het huren van een appartement moet u nadenken over het aantal kamers dat u nodig heeft. Het aantal slaapkamers bepaalt hoeveel ruimte je hebt en bovendien welke kamers er mogen zijn, bijvoorbeeld woonkamer, studeerkamer of hobbykamer.

Bent u op zoek naar kleinere appartement, dan kunt u kijken naar de mogelijkheid van een 2-kamer appartement in Den Bosch. Over het algemeen moet uw eerste keuze zijn om te beslissen naar wat voor soort ruimte u op zoek bent en welk budget of prijsklasse u in gedachten heeft.

Op deze pagina kunt u ook uw zoekopdracht verfijnen met behulp van de handige zoekfilters. Zo kun je filteren op het aantal oppervlaktes in m2 en hoeveel slaapkamers een woning heeft.

Checklist Appartement huren Den Bosch

Voor het huren van een appartement in Den Bosch, hebben we voor jou een checklist gemaakt, deze zal helpen bij het vinden van geschikte woonruimte in Den Bosch.

 • Welke voorzieningen heb je in jouw wijk? (bijv. fitnesscentra's, supermarkten, etc.)
 • Is er gratis parkeergelegenheid voor die net gekochte auto nabij het appartement?
 • Is de bereikbaarheid naar je werk of universiteit makkelijk?
 • Is er onderhoud nodig aan het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Is er al een ondervloer, en wat voor soort verwarming is er geïnstalleerd? (dit kan bepalend zijn voor de hoogte van je energierekening)
 • Zijn er bepaalde wensen, en is er nu een renovatie of verbouwing nodig? (dit kan extra kosten met zich meebrengen)
 • Kan je snel naar het OV lopen vanaf het huis?

Appartement in Den Bosch gevonden? Let op!

Er zijn talloze oplichters actief op de woning markt. Het is onze missie om weg te blijven van dit soort adverteerders, aangezien ze zich overal op internet bevinden. We hebben Rentsy opgericht als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy zal er alles aan doen om veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Rentsy tolereert geen fraude, daarom raden we je ten zeerste aan om waakzaam te zijn voor mogelijke oplichting en hopen we dat je niet voor de gek wordt gehouden. Je kunt hierboven een lijst met stappen vinden om te voorkomen dat je wordt opgelicht.

Let op een aantal zaken voordat je een contract tekent in 's-Hertogenbosch:

 • De verhouding tussen kwaliteit en prijs
 • De contractduur
 • De staat van het appartement
 • Eventuele huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

's-Hertogenbosch in Noord Brabant is ouderwets gezellig! 's-Hertogenbosch oftewel, Den Bosch is bekend als een van de oudste gemeenten van heel Nederland. De binnenstad van 's-Hertogenbosch is omringd door een stadswal, en daarbij een van de grootste ommuurde gebieden in het land. Hartje centrum in de binnenstad is ontzettend gezellig en 's-Hertogenbosch is ook één van de belangrijkste steden waar Carnaval wordt gevierd. Tijdens het Carnavalseizoen in provincie Noord Brabant, staat de Oude stad beter bekend als Oeteldonk. In de binnenstad is er een ruim aanbod aan culturele activiteiten.

Goedkoop een Appartement huren Den Bosch ?

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement, zul je zien dat er in Den Bosch grote variatie is aan prijs, dat is op basis van kwaliteit en locatie. Het komt veel voor dat mensen in alle haast snel appartementen willen huren in Den Bosch.

Daarom wordt er vaak gekozen op basis van de prijs. Luxe appartementen kunnen meer kosten, maar dat betekent niet dat de locatie altijd aantrekkelijk is. Over het algemeen, wanneer een appartementen gelegen zijn in de binnenstad, betaal je vaker meer dan in huurappartementen in buitenwijken. Het is goed om te weten dat je bij de meeste appartementen in buitenwijken, vaker een eigen parkeerplaats krijgt.

Maar zoals velen ook weten, goedkoop is soms duurkoop, dit geldt ook voor huurappartementen. Een tip van ons is om tenminste 4 opties in Den Bosch te hebben waar je uit kan kiezen. Wanneer een appartement te huur aangeboden is, Vergeet vooral niet om na te vragen of de huurprijs inclusief gas, water en licht is. Wanneer de prijs exclusief gas, water en licht is, ben je zelf verantwoordelijk om de betaling van deze lasten te regelen.

Vergeet niet je zoekopdracht voor huurappartementen aan te passen aan de hand van verschillende criteria, zoals je budget per maand. Vind je leuke appartementen, vergeet niet om zo snel mogelijk te reageren omdat er altijd concurrentie is die geinteresseerd is in dezelfde appartement!

Contractduur voor een Appartement huren Den Bosch

Verhuurders gebruiken soms onbetrouwbare tactieken om nietsvermoedende potentiële huurders naar hun appartementen te trekken. Ze zouden kunnen zeggen dat het contract mondeling is en als je het appartement inneemt, nemen ze je voor de gek. Pas op voor dat soort mensen. Er waren ooit gevallen waar de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, echter bleek dit schriftelijk 3 jaar te zijn. Zeker als je niet zeker weet of je er lang zult blijven is dit een punt dat duidelijk moet zijn voor zowel de verhuurder, en huurder.

De staat van het appartement Wanneer je huurwoningen gaat bezichtigen is het goed om alles na te lopen. Het kan tegenvallen wanneer een spot goedkope plek in Den Bosch te huur aangeboden is met een lage prijs, maar er in werkelijkheid nog allerlei vernieuwingen en renovaties gedaan moeten worden.

Huursubsidie in Den Bosch Heb je een lager inkomen, dan kan je in aanmerking komen voor huursubsidie. Dit is een regeling vanuit de overheid die kan helpen met de kosten voor het vinden van huurwoningen in Den Bosch. Er zijn echter wel een aantal eisen waaraan je moet voldoen.

Wil je in aanmerking komen voor huurtoeslag, dan zijn dit de voorwaarden:

 • De maandelijkse huurprijs is niet te hoog.
 • Het is een zelfstandige appartement in Den Bosch.
 • Jouw inkomen en het inkomen van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Het vermogen van jou en je huisgenoten is niet te hoog.
 • Je woont in Nederland.
 • Alle inwonenden staan bij de gemeente Den Bosch ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Alle inwoners hebben de Nederlandse nationaliteit of hebben een legaal verblijf in Den Bosch.
 • Jij bent minimaal 18 jaar of ouder.
 • Er is een huurcontract getekend tussen jou en de verhuurder.
 • De huur wordt betaald en dit kan je bewijzen dmv. bankafschriften.

Voor meer informatie over huursubsidie verwijzen wij je graag door naar onze info pagina.

Borgsom Appartement huren Den Bosch

Dit is een risicovrije optie voor verhuurders en makelaars, aangezien ze hun borg plus de servicekosten vooraf krijgen. Wees voorzichtig: Borgsommen mogen nooit hoger zijn dan 3x de huurprijs per maand. Wanneer je het appartement netjes achter laat krijg je deze borgsom terug. Verhuurders proberen de aanbetaling vaak te binden aan andere vergoedingen, zoals een schilderproject dat ze hebben gepland of een verbouwing. Pas op voor dit soort trucs