Appartement huren Uden

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

Appartement huren Uden

Een fijn idee om eindelijk je eigen appartement te hebben in Uden... Vroeger of later overkomt iedereen dit. Waar je begint met zoeken, is nog niet altijd even duidelijk. En je wilt zeker geen addertjes onder het gras. Nog niet heel lang geleden zochten we naar advertenties in de krant of moest je hulp van bekenden raadplegen. Deze dagen is een appartement huren in Uden een stuk makkelijker. We werken met sites waar je een paar euro betaalt om in 1 oogopslag alle het aanbod te kunnen zien en erop te reageren. Gelukkig ben je op het juiste spoor, via Rentsy.nl hebben wij alle grote sites samengevoegd zodat je gemakkelijk je nieuwe appartement in Uden kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Uden?

De appartementen in Uden die wij hebben gevonden en samengevoegd op onze website zijn volledig betrouwbaar. Een appartement huren in Uden? Er komen een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers wil je bijvoorbeeld? Misschien ben je een student en wil je met je maatjes een 3 kamer appartement huren in Uden. Dan kun je de kosten eerlijk delen aan de hand van het formaat van de kamers. Misschien heb je een stille ruimte nodig waar je fijn kunt thuiswerken of studeren. Vaak heb je dan ook een gedeelde woonkamer en keuken waar iedereen gebruik van maakt. Als young professional in Uden heb je wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel meer privacy. Is dit het geval, kun je misschien beter een 2 kamer appartement huren in Uden. De eerste stappen voor het kiezen van een appartement in Uden, liggen uiteindelijk bij jouw persoonlijke behoeften.

Checklist appartement huren Uden

Bij het huren van een appartement in Uden hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte appartement in Uden.

 • Ben je in de buurt van goede voorzieningen? (bijv. fitnesscentra's, supermarkten, winkels etc.)
 • Kan je gratis parkeren dichtbij het appartement?
 • Is je werk of universiteit eenvoudig te bereiken?
 • Zijn er zaken die je moet opknappen in het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Is er al een ondervloer aanwezig in het appartement? En wat voor type verwarming is er aanwezig? (dit bepaalt hoeveel je energierekening gaat kosten)
 • Moet er iets verbouwd of gerenoveerd worden aan het appartement? (Dit kan je extra kosten opleveren)
 • Is het OV op loopafstand van het appartement?

Appartement in Uden op het oog? Let goed op!

Er zijn een handvol websites en Facebook groepen in Uden waar veel wordt opgelicht. Met deze adverteerders hebben wij geen overeenkomst. Rentsy is een betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Het kan voorkomen dat oplichters gebruik maken van de diensten van onze partners. Rentsy zal er alles aan doen om de veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Het advies die we je willen geven is: Wees altijd alert op fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst is.

Let op een aantal zaken voordat je een appartement gaat huren in Uden:

 • De balans tussen prijs en kwaliteit
 • Hoelang het contract geldig is.
 • De staat van het appartement
 • Mogelijkheden voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Uden

Bij de zoektocht voor een appartement om te huren, merk je al vrij snel dat er in Uden een grote variatie is aan prijs. Dit is vaak gebaseerd op locatie en kwaliteit. Veel mensen die voor het eerst een appartement huren zijn vaak wanhopig om snel een appartement in Uden te vinden. Daarom wordt er vaak gekozen op basis van prijs. Maar zoals velen ook weten, goedkoop is soms duurkoop, dus een tip van ons is om tenminste 4 opties in Uden te hebben waar je uit kan kiezen.

Contractduur voor een appartement in Uden

In veel gevallen wordt er vanuit de kant van de verhuurder vaak mondeling een contractduur opgelegd. Dit is veelgebruikt trucje zodat jij snel het appartement neemt. Er waren ooit gevallen waar de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, echter bleek dit schriftelijk 3 jaar te zijn. Zeker als je niet zeker weet of je er lang zult blijven is dit een punt dat duidelijk moet zijn voor zowel de verhuurder, en huurder.

De staat van het appartement

Wanneer je appartementen gaat bezichtigen is het goed om alles na te lopen. Het kan een vervelend zijn wanneer je een goedkope appartement in Uden hebt gevonden, terwijl je nog enorm veel moet renoveren of repareren.

Huursubsidie in Uden

Wanneer je een lager inkomen hebt dan kan er sprake zijn van een huursubsidie. Dit is een regeling vanuit de overheid die kan helpen met de kosten. Wel moet je aan een hoop eisen worden voldoen.

Om gebruik te maken van huurtoeslag, dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • De maandelijkse huurprijs voor het appartement in Uden is niet te hoog.
 • Het appartement in Uden is zelfstandig.
 • Het gezamenlijk inkomen van jou en je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Het vermogen van jou en je huisgenoten is niet te hoog.
 • Je bent woonachtend in Nederland.
 • Alle inwonenden zijn bij de gemeente Uden ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Jij, en je huisgenoten zijn van Nederlandse nationaliteit of verblijven op dit moment legaal in Nederland.
 • Je bent minimaal 18 jaar oud.
 • Er is een huurovereenkomst tussen jou en de verhuurder.
 • De maandelijkse huur wordt door jou netjes betaald, en je kunt dit bewijzen met bankafschriften.

Borgsom

Gefeliciteerd, je hebt de deal gesloten met de verhuurder en nu vraagt de makelaar om een borgsom zodat de huur van de woning in Uden garant gesteld wordt. Wees voorzichtig: Borgsommen mogen nooit hoger zijn dan 3x de huurprijs per maand. Wanneer je het appartement netjes achter laat krijg je deze borgsom terug. Vaak komt het voor dat verhuurders deze borgsom proberen te binden aan overige zaken, zoals renovaties voor een volgende huurder. Wees waakzaam voor dit soort trucjes.