Appartement huren Leidschendam

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

Appartement huren Leidschendam

Eindelijk, hoe spannend is het om eindelijk een eigen appartement te hebben in Leidschendam? Vroeger of later overkomt iedereen dit. Waar je begint met zoeken, is nog niet altijd even duidelijk. En je wilt zeker geen addertjes onder het gras. Nog niet heel lang geleden zochten we naar advertenties in de krant of moest je hulp van bekenden raadplegen. Tegenwoordig is een appartement huren in Leidschendam een stuk makkelijker. Voor serieus aanbod, werken we samen met sites waar je een paar euro betaalt om het aanbod te kunnen zien en erop kunt reageren. Je bent gelukkig op het juiste adres. Rentsy.nl heeft grote sites in Nederland samengevoegd, zodat je een gemakkelijk een appartement in Leidschendam kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Leidschendam?

Wij hebben appartementen in Leidschendam gevonden en samengevoegd op onze website. Deze bronnen zijn volledig betrouwbaar. Ga je een appartement huren in Leidschendam, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee mout houden. Hoeveel kamers heb je nodig? Misschien ben je een student en wil je met je maatjes een 3 kamer appartement huren in Leidschendam. Dan kun je de kosten eerlijk delen aan de hand van het formaat van de kamers. Misschien heb je een stille ruimte nodig waar je fijn kunt thuiswerken of studeren. Vaak heb je dan ook een gedeelde woonkamer en keuken waar iedereen gebruik van maakt. Maar als je een young professional in Leidschendam bent met een partner heb je natuurlijk niet zo heel veel ruimte nodig maar wel meer privacy. Is dit het geval, kun je misschien beter een 2 kamer appartement huren in Leidschendam. De eerste stappen voor het kiezen van een appartement in Leidschendam, liggen uiteindelijk bij jouw persoonlijke behoeften.

Checklist appartement huren Leidschendam

Bij het huren van een appartement in Leidschendam hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte appartement in Leidschendam.

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)
 • Heb je de mogelijkheid om gratis te parkeren in de buurt van het appartement?
 • Kan je makkelijk reizen naar je universiteit of werk?
 • Zijn er zaken die gerepareerd moet worden in het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Heeft het appartement al een ondervloer, en wat voor soort verwarming is er geïnstalleerd? (dit kan bepalend zijn voor de hoogte van je energierekening)
 • Zijn er bepaalde wensen voor je appartement, en is er nu een renovatie of verbouwing nodig? (dit kan extra kosten met zich meebrengen)
 • Is er openbaar vervoer op loopafstand van het appartement?

Appartement in Leidschendam op het oog? Let goed op!

Er zijn een handvol websites en Facebook groepen in Leidschendam waar veel wordt opgelicht. Met deze adverteerders hebben wij geen overeenkomst. Rentsy is een betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy zal er alles aan doen om veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Het kan voorkomen dat een oplichter misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Wij geven daarom het advies om zelf ook alert te zijn op eventuele fraude. Check de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst gesloten is.

Let op een aantal zaken voordat je een appartement gaat huren in Leidschendam:

 • De balans tussen prijs en kwaliteit
 • De contractduur
 • De staat van het appartement
 • De mogelijkheid voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Leidschendam

Bij het zoeken naar een appartement om te huren, kom je er al snel achter dat er in Leidschendam grote verschillen kunnen zijn in prijs. Dit is vaak afhankelijk van de locatie en de kwaliteit. Vaak gebeurt het dat mensen die voor het eerst een appartement huren wanhopig zijn om snel een appartement in Leidschendam te vinden. Daarom wordt de keuze vaak gemaakt op basis van prijs. We weten het allemaal, goedkoop is vaak duurkoop. Wij kunnen je adviseren om op z'n minst 4 opties in Leidschendam te hebben waar je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Leidschendam

In veel gevallen wordt er vanuit de kant van de verhuurder vaak mondeling een contractduur opgelegd. Dit is veelgebruikt trucje zodat jij snel het appartement neemt. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, maar schriftelijk bleek dit 3 jaar te zijn. Zeker als je niet zeker weet of je er lang zult blijven is dit een punt dat duidelijk moet zijn voor zowel de verhuurder, en huurder.

De staat van het appartement

Bij het bezichtigen van appartementen, is het wijs om alles goed na te lopen. Het kan een tegenvaller zijn wanneer je een hele goedkope appartement in Leidschendam hebt gevonden, maar er moet nog van alles gerepareerd of gerenoveerd worden.

Huursubsidie in Leidschendam

Wanneer je een lager inkomen hebt dan kan er sprake zijn van een huursubsidie. Dit is een voorziening van de overheid om jou te helpen met de kosten. Wel moet je aan een aantal eisen voldoen.

Wil je in aanmerking komen voor huurtoeslag, dan zijn dit de voorwaarden:

 • De maandelijkse huurprijs voor het appartement in Leidschendam is niet te hoog.
 • Het is een zelfstandige appartement in Leidschendam.
 • Jouw inkomen en het inkomen van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Je vermogen en het vermogen van je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Je bent woonachtend in Nederland.
 • Jij en alle huisgenoten staan bij de gemeente Leidschendam ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Jij, en je huisgenoten zijn van Nederlandse nationaliteit of verblijven op dit moment legaal in Nederland.
 • Je hebt de leeftijd van 18 bereikt.
 • Er is een huurovereenkomst tussen jou en de verhuurder.
 • Je betaalt de huur en kunt dit aantonen met bankafschriften.

Borgsom

Gefeliciteerd! de deal is gesloten met de verhuurder! En nu vraagt de makelaar of verhuurder een borgsom zodat het huren van de appartement in Leidschendam gegarandeerd is. Let op: De borg mag nooit hoger zijn dan 3x de maandelijkse huur. Wanneer de woning na de huurperiode netjes is achtergelaten krijg je deze borgsom terug. Het gebeurt wel eens dat verhuurders deze borgsommen proberen te combineren met andere zaken zoals renovaties voor de volgende huurder. Val niet voor dit soort trucjes!